INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Drama lui Evra » Îngrozitorul abuz suferit în copilărie: „Încercam să-l resping, să-l lovesc. Eram robust, dar mi-era frică”

Patrice Evra, fostul jucător al lui Monaco, Manchester United și Juventus, povestește suferința trăită la 13 ani și care i-a marcat viața: „În întuneric, nu vorbea niciodată. Foto: Imago
Patrice Evra, fostul jucător al lui Monaco, Manchester United și Juventus, povestește suferința trăită la 13 ani și care i-a marcat viața: „În întuneric, nu vorbea niciodată. Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 24 octombrie 2021 12:47 / Actualizat duminica, 24 octombrie 2021 13:53

Patrice Evra, fostul jucător al lui Monaco, Manchester United și Juventus, povestește suferința trăită la 13 ani și care i-a marcat viața: „În întuneric, nu vorbea niciodată. Se atingea și se excita. Ultima noapte acasă la el, când știa că mă voi întoarce la mine, a reușit. Mi-a luat penisul în gură”.

La 40 de ani, retras din 2018, Patrice Evra își povestește viața, cu clipele frumoase, dar și cu dramele sale, unele teribile, greu de suportat. The Times publică pasaje din cartea internaționalului francez, „I love this game”, care va fi lansată pe 28 octombrie.

De ce insista directorul să doarmă Patrice Evra trei nopți la el

Cel mai dificil moment, în copilărie. Fostul apărător al lui Monaco, Man. United și Juventus, născut la Dakar, capitala Senegalului, și venit de mic în Franța, locuia în satul Les Ulis, la 23 de kilometri sud-vest de centrul Parisului.

Avea 13 ani și, pentru a ajunge la școală, făcea drum lung. Într-o perioadă, directorul i-a propus să doarmă la el trei nopți pe săptămână: „Spunea că vrea să-mi fie mai ușor”. Acel profesor, care îl ajuta cu temele, îi pregătea mâncarea și îl lăsa să se joace Nintendo, avea gânduri ascunse. L-a abuzat! Până acum, când fotbalistul a început să-și scrie biografia, mama lui nu a aflat nimic.

Patrice Evra: „Își strecura mâinile sub plapumă și încerca să mă atingă”

Ceea ce povestește Patrice e înfiorător. „Crezând că dormeam, el își strecura mâinile sub plapumă și încerca să mă atingă. Știam că era rău ce făcea, încercam să-l resping, să-l lovesc. Eram robust, dar mi-era frică”, și-a amintit Evra. 

„Totul putea dura un sfert de oră, era ca o luptă. Nu glumea, voia să-mi dea jos pantalonii. În întuneric, nu vorbea niciodată. Se atingea și se excita. Ultima noapte acasă la el, când știa că mă voi întoarce la mine, a reușit. Mi-a luat penisul în gură”.

A negat și în fața poliției când a fost întrebat dacă fusese agresat sexual

Îi era „rușine să-i zic mamei, mă simțeam vinovat, mi-era teamă de privirea celorlalți”. N-a spus nimic nici poliției: „La 24 de ani, am fost întrebat dacă directorul școlii m-a agresat sexual”. A dezvăluit totul acum. „Mama a fost șocată, devastată, furioasă. Ea realizase că nu e ceva în regulă când am refuzat să mai dorm la el. Dar am așteptat până la 40 de ani pentru a vorbi”.

Vreau să văd copiii având curaj să vorbească și să nu se simtă vinovați, ca mine. Cu timpul, m-am simțit ca un laș, a fost unul dintre marile regrele, pentru că aș fi putut ajuta atât de mulți oameni. N-am putut suporta această masculinitate toxică. Pentru tatăl meu, a plânge era un semn de slăbiciune.

- Patrice Evra, ex-fotbalist francez

815 meciuria jucat Patrice Evra în întreaga carieră, la club (734) și națională (81); a marcat 24 de goluri

Evra: „Suárez mi-a zis că m-a lovit pentru că sunt negru”

În autobiografie, Evra nu putea ocoli „cazul Suárez”. Pe 15 octombrie 2011, după un Liverpool - Manchester United, francezul l-a acuzat de rasism pe atacantul uruguayan. 

„Mă așteptam la alt meci dur. În minutul 58, la 0-0, Luis Suárez m-a lovit în genunchi. Puțin mai târziu, Liverpool a avut un corner, iar Suárez a venit chiar lângă mine. L-am întrebat în spaniolă: «La naiba, de ce m-ai lovit?». Mi-a replicat: «Pentru că ești negru». Nu-mi venea să cred. I-am zis: «Repetă și-ți trag una!». Reacția lui: «Nu vorbesc cu negrii»”, a povestit Evra în carte. Sud-americanul a fost suspendat atunci 8 etape.

8 cluburia avut francezul; cel mai mult a rămas la Manchester United (2006-2014; 379 partide, 10 goluri)

20 de trofeea cucerit Evra cu echipele de club: 14 la Manchester, 5 la Juventus și unul la Monaco

Cele mai tari momente ale lui Evra la Juventus:

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Moruțan, om cheie la derby-ul Besiktas-Galatasaray! Ce scrie presa turcă înaintea unui meci crucial

Kimmich donează bani pentru lupta împotriva Covid-19, dar refuză vaccinul » Explicațiile vedetei lui Bayern

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
laur_gr
laur_gr  •  24 Octombrie 2021, 21:52

Asta nu inseamna ca Suarez e rasist. Ar fi zis orice ca sa-l provoace.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close