INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN

Kimmich donează bani pentru lupta împotriva Covid-19, dar refuză vaccinul » Explicațiile vedetei lui Bayern

Joshua Kimmich, unul dintre cei 5 jucători ai lui Bayern nevaccinați, a oferit un milion de euro într-o campanie inițiată de el și Leon Goretzka, dar nu vrea să se vaccineze. Foto: Imago
Joshua Kimmich, unul dintre cei 5 jucători ai lui Bayern nevaccinați, a oferit un milion de euro într-o campanie inițiată de el și Leon Goretzka, dar nu vrea să se vaccineze. Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 24 octombrie 2021 11:32 / Actualizat duminica, 24 octombrie 2021 12:29

Joshua Kimmich, unul dintre cei 5 jucători ai lui Bayern nevaccinați, a oferit un milion de euro într-o campanie inițiată de el și Leon Goretzka, dar nu vrea să se vaccineze: „Nu sunt sigur din cauza lipsei unor studii pe termen lung”.

Nu doar la noi există jucători care nu se vaccinează. Bayern, campioana Germaniei, are 5, susține Bild! Unul dintre ei, internaționalul Joshua Kimmich.

Joshua Kimmich anti-COVID: „We Kick Corona”

Surprinzător, pentru că mijlocașul în vârstă de 26 de ani s-a implicat de la începutul pandemiei, în primăvara lui 2020, în lupta împotriva COVID-19. A inițiat împreună cu Leon Goretzka o campanie de strângere de fonduri, „We Kick Corona”, ajutând organizațiile caritabile, spitalele, oamenii bolnavi și familiile victimelor. 

Ei au fost primii care au donat bani, un milion de euro fiecare. 500.000 de euro au ajuns la Unicef. „Și Unicef sprijină vaccinarea”, a declarat chiar Kimmich.

Joshua Kimmich: „Nu neg existența coronavirusului”

Și totuși, Kimmich refuză vaccinul. El le-a explicat jurnaliștilor de la Sky Deutschland motivul: „Nu sunt sigur de vaccin din cauza lipsei unor studii pe termen lung”. Fotbalistul a spus însă că „realizez ce responsabilitate am și respect toate măsurile, inclusiv teste la două sau trei zile. Dar fiecare ia o decizie pentru el”.

A adăugat: „Nu neg existența coronavirusului, nu sunt împotriva vaccinării și nici nu afirm categoric că nu mă voi vaccina niciodată. E posibil ca, în viitor, să mă vaccinez”.

Thomas Muller: „Mă gândesc și la ce este mai bine pentru cei din jur”

Thomas Müller a comentat situația lui Kimmich. „Fiecare trebuie să decidă pentru el. Dar, gândindu-mă și la ce este mai bine pentru cei din jur, ascult argumentele specialiștilor și cred că e important să te vaccinezi”. 

Atacantul lui Bayern completează: „Sunt în favoarea vaccinării și sper ca oamenii care nu au făcut-o încă să-și schimbe părerea. Toți vrem să depășim această fază și să lăsăm coronavirusul în spate. În același timp, trebuie să respectăm toate opiniile”.

Goretzka, Kimmich și Muller la antrenamentul lui Bayern

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

VIDEO Suspectat că s-a accidentat, Vlad Chiricheș limpezește situația: „Nu am vrut să risc”

VIDEO Ibrahimovic face și desface » Show total în Bologna - Milan! L-a învins și pe Tătărușanu

Playtech: Simona Halep și Toni Iuruc pregătesc un nou tun financiar. Ce afacere le va umple conturile bancare


Comentarii (10)
1745flo
1745flo  •  24 Octombrie 2021, 21:42
Postat de chupac pe 24 Octombrie 2021, 13:44

In mod normal un vaccin eficient si sigur se face in 4-5 ani minim. Si asta tocmai din cauza efectelor asupra oamenilor cu tot felul de conditii. Se iau in calcul toate bolile, alergii, varsta diferita, sex, sistemul imnuitar, etc. Cu vaccinul anti covid nu a fost timp. Daca s-ar fii dezvoltat pe 5 ani imaginati-va in situatie am fi fost. Ar fi fost foarte dramatic. Si eu am gandit ca Kimmich pana recent, m-am protejat si mi-am asumat sa respect conditiile, am stat in carantina cand am calatorit si am facut teste cand a fost nevoie. Dar, tinand cont de situatia de acum din Romania am decis sa ma vaccinez, mi s-a facut teama sa nu ma imbolnavesc si sa ajung in spital, teama pt cei din jur pe care ii pot imbolnavi fara sa stiu si am considerat ca am si o mica datorie morala fata de ceilalti cetateni. Consider ca toti ar trebui sa ne vaccinam, situatia e deja dramatica.

Si cine te-a mințit pe tine ca dacă te-ai vaccinat nu mai transmiți boala? Te-au speriat aia de la televiziuni si nu te-ai mai informat, este?

steaua.libera
steaua.libera  •  24 Octombrie 2021, 16:40

Ok, nu sunt studii pe termen lung despre efectele vaccinului. Dar studii despre efectele nocive ale virusului pe termen lung sunt? Nu! Ambele variante reprezintă un risc. Iar riscul să rămâi cu plămânii afectați pe viață e real. 30% dintre americanii care au făcut formă gravă a bolii încă mai au sechele la mai mult de 6 luni de la vindecare.

belane
belane  •  24 Octombrie 2021, 13:55
Postat de belane pe 24 Octombrie 2021, 13:51

Dupa insasi standardele recomandate de OMS ? 1) Pre-Clinical Stage (Pre-clinical studies use tissue-culture or cell-culture systems and animal testing to assess the safety of the candidate vaccine and its immunogenicity) - 2-4 years 2) Clinical Development Phase I (safety testing, dose/response assessment 100 healthy test subjects) - 2 years 4) Clinical Development Phase III (field studies under practical conditions, different countries, racial types and age groups, tens of thousands of test subjects) - 2 years 5) License dossier/licensing (birocratia) - 1.5 years. Hai sa zicem ca 5 se poate rezolva mult mult mai devreme si ca 1 partea preclinica a fost redusa cu mult din cauza studiilor legate de alte tulpini de SARS din trecut desi si aici e discutabil de ce s-ar reduce testarea dar Kimmich are o opinie de bun simt, cam greu de crezut ca poti trece atat de usor prin cele 3 faze cand reactia si eficienta sa in timp este unul din criteriile esentiale in a dezvolta un vaccin corect mai ales cand vorbim despre o metodologie revolutionara.

Am uitat de : 3) Clinical development Phase II (efficacy testing in controlled studies, immunization schemes, more than >100 test subjects)

Vezi toate comentariile (10)
Comentează