INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AC MILAN

VIDEO Ibrahimovic face și desface » Show total în Bologna - Milan! L-a învins și pe Tătărușanu

La 40 de ani și 20 de zile, Zlatan Ibrahimovic, atacantul suedez al lui AC Milan, a reușit pe „Dall'Ara” un gol, un assist și a marcat în proprie poartă cu Bologna, scor 4-2. Foto: Imago
La 40 de ani și 20 de zile, Zlatan Ibrahimovic, atacantul suedez al lui AC Milan, a reușit pe „Dall'Ara” un gol, un assist și a marcat în proprie poartă cu Bologna, scor 4-2. Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 24 octombrie 2021 11:28 / Actualizat duminica, 24 octombrie 2021 12:28

La 40 de ani și 20 de zile, Zlatan Ibrahimovic, atacantul suedez al lui AC Milan, a reușit pe „Dall'Ara” un gol, un assist și a marcat în proprie poartă cu Bologna, scor 4-2. Este cel mai bătrân jucător din Serie A cu autogol.

Deși a schimbat recent prefixul, Ibrahimovic nu încetează să ne uimească. Revenit titular, Zlatan a făcut de toate la Bologna, unde Milan a repurtat a opta victorie în 9 etape (4-2), premieră din 1954-'55 încoace. Suedezul și-a pus amprenta în sens pozitiv și negativ, influențând trei din cele șase goluri.

Zlatan Ibrahimovic, show în Bologna - Milan

Mai întâi, cu un assist la deschiderea scorului pentru Rafael Leão, apoi cu autogolul care le-a readus în meci pe gazde. Primul gol în propria poartă din cariera de 957 de partide și cel mai vârstnic autor de autogol din istoria Seriei A! La 40 de ani și 20 de zile, Ibra s-a revanșat în minutul 90, cu reușita care a risipit toate emoțiile pentru rossoneri și și-a salvat o evoluție ștearsă.

Ibrahimovic l-a depășit pe Totti

Zlatan a devenit al patrulea cel mai bătrân marcator din campionatul italian, depășindu-l cu trei săptămâni pe Totti. În fața lui, pe podium, mai sunt numai Pietro Vierchowod (40 de ani și 47 de zile), Silvio Piola și Alessandro Costacurta!

A fost abia al doilea gol în acest sezon măcinat de accidentări al „veteranului” milanist. S-a chinuit trupa lui Pioli să învingă un adversar, rămas în nouă oameni din minutul 58 (eliminați Soumauro și Soriano, „roșii” direct), dar care a egalat de la 0-2, cedând abia spre final presiunii.

Tătărușanu, lăudat de presă, criticat de fani

Tătărușanu a fost din nou integralist în poarta Milanului și iar a primit două goluri în campionat. Fără a fi însă din nou de vină. Gazzetta dello Sport i-a dat nota 6,5: 

„S-a încălzit cu un șut pe centru trimis de Hickey, a ieșit bine jos la o acțiune a lui Arnautovici, dar l-a trădat Ibra. În final, paradă super la austriac”. Fanii nu l-au grațiat: „Lăsați poarta goală... n-ar fi nicio diferență!”, „Tătă e un băț nefolositor” și „Al doilea gol a demonstrat cât de important este Maignan”.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Kimmich donează bani pentru lupta împotriva Covid-19, dar refuză vaccinul » Explicațiile vedetei lui Bayern

Messi ar vrea să-l dea afară pe Icardi pentru a aduce un jucător genial la PSG

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează