INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Drama lui Robben! Accidentat la Groningen, și-a dat jos tricoul și a plecat la vestiar

Articol de - Publicat luni, 14 septembrie 2020 11:35 / Actualizat luni, 14 septembrie 2020 11:42

Arjen Robben s-a întors în țară la 36 de ani, dar s-a accidentat încă de la primul meci cu Groningen, ieșind de pe teren cu o leziune musculară.

La 18 ani de la despărțirea de Groningen, primul său club, și la 5.999 de zile după ultimul meci în Eredivisie (a plecat din Olanda, în 2004, de la PSV Eindhoven), Arjen Robben s-a întors să se retragă acasă, la 36 de ani, pentru un ultim sezon la Groningen. Și începutul părea minunat: aplaudat la încălzire de fani și de familie. Bernadien, soția lui, și cei doi fii, Luka (12 ani) și Kai (8), îl urmăreau încântați din tribune.

Copiii săi nu înțelegeau

Dar bucuria căpitanului alb-verzilor a durat numai 29 de minute la 1-3 cu PSV. Fostul internațional batav (96 de selecții, 37 de goluri), un deceniu la Bayern, măcinat de accidentări întreaga carieră, a suferit încă o leziune musculară. S-a așezat pe gazon. Apoi, ajutat de un fizioterapeut, s-a ridicat și a pornit spre marginea terenului. Nici nu ieșise când și-a dat jos tricoul și banderola. Dezamăgit, furios, așa a plecat la vestiare. Sus, în tribună, copiii săi nu înțelegeau nimic.

"Să fie înțelept și să spună: «Până aici!»"

Jurnalistul Valentijn Driessen (De Telegraaf) a afirmat: "E trist. Pentru el, pentru Groningen, pentru oricine. Realizam toți riscul revenirii. Mental, această nouă accidentare e o mare lovitură. Cred că ar fi cel mai bine să se oprească. Să fie înțelept și să spună: «Până aici!». Să nu mai continue".

CIFRE

  • 608 meciuri a jucat Arjen Robben în întreaga carieră la nivel de club (209 goluri)
  • 30 de trofee a cucerit olandezul cu PSV (2), Chelsea (6), Real (2) și Bayern (20)

Alte știri din fotbalul internațional:

Pumni în PSG - Marseille! Neymar, eliminat! 5 cartonașe roșii și 10 minute de prelungire într-un final nebun

Puștiul de 17 ani care a refuzat Real Madrid » Tocmai a debutat pentru naționala de seniori a Franței

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
mache01
mache01  •  14 Septembrie 2020, 16:29
Postat de Nicolae Alin Neag pe 14 Septembrie 2020, 13:03

Tipu' nu vrea să înțeleagă că are o anumită vârstă... Păcat de el...

Tipu asta la 36 de ani este cu multe clase peste nivelul campionatului olandez. Este doar o accidentare, nu pare ceva serios, dupa o pauza de un an este normal sa fie mai grea revenirea la un nivel de top.

839680779446084
Nicolae Alin Neag  •  14 Septembrie 2020, 13:03

Tipu' nu vrea să înțeleagă că are o anumită vârstă... Păcat de el...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează