INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

DREPTURI TV. Facebook transmite în direct și GRATUIT meciuri din Serie A și La Liga » Cine beneficiază de premiera ISTORICĂ

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 august 2018 16:39

Eleven Sports a câștigat drepturile de televizare pentru La Liga și Serie A în Marea Britanie și va transmite în fiecare etapă cel puțin câte o o partidă din fiecare competiție în direct pe Facebook. 

Eleven Sports este o platformă sportivă apărută în 2015, care a luat cu asalt piața media din Marea Britanie. Ultima ispravă este câștigarea drepturilor TV pentru primele ligi din Spania și Italia în fața gigantului Sky Sports. 

Caracterul de nou abia acum apare. Eleven Sports a încheiat o înțelegere cu Facebook și va transmite în fiecare etapă câte un meci gratuit. Beneficiari vor fi doar utilizatorii rețelei de socializare de pe teritoriul Marii Britanii. În prima etapă vor transmite în direct Chievo Verona - Juventus Torino, debutul lui Cristiano Ronaldo, derby-ul de Liga Campionilor din Spania, Valencia - Atletico Madrid și Girona - Valladolid. În etapa secundă: Valladolid - Barcelona, respectiv Inter Milano - Torino. 

Situația din România

Drepturile TV pentru Serie A și La Liga au expirat pentru teritoriul ţării noastre odată cu finalul sezonului trecut. S-a intrat pe următorul pachet de 3 ani, 2018-2021, iar o firmă din Spania, Mediapro, a achiziţionat deja aceste drepturi, iar următorul pas a fost să le propună televiziunilor din România.

Numai că suma solicitată a fost una care a blocat orice negociere. Peste 35 de milioane de euro, adică o medie de peste 11,5 milioane de euro pe an. Suma a fost considerată inabordabilă, mai ales că Telekom, Digi și Look au luat împreună Champions League şi Europa League, tot până în 2021, pe o sumă mai mică.

Alte campionate transmise în România

Premier League va putea fi urmărit în România pe Eurosport și Telekom. Bundesliga a fost preluat, după un sezon de pauză, de Telekom și Digi. Look TV a anunțat că va transmite prima ligă din Turcia. Belgia poate fi vizionată pe canalele Digi, în timp ce partidele românilor din Cehia sunt pe canalele Telekom. 

Vezi și: S-a rezolvat: ce post TV românesc va transmite Hajduk Split - FCSB

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close