INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AC MILAN

Dupa 10 ani, Nesta îşi ia la revedere de la Milan. Ar putea pleca în SUA!

Alessandro Nesta Foto: acmilan.com
Alessandro Nesta Foto: acmilan.com

Articol de GSP - Publicat joi, 10 mai 2012 00:00 / Actualizat joi, 10 mai 2012 18:18

Campion mondial cu Italia, în 2006, Alessandro Nesta, 36 de ani, a anunţat azi într-o conferinţă de presă că nu va mai juca la AC Milan după finalul acestui sezon. Cel mai probabil, fundaşul va evolua în SUA, la New York Red Bulls. Mai are şi varianta PSG, unde este dorit de fostul său antrenor, Carlo Ancelotti.

"Acesta este ultimul meu sezon la Milan. Dacă nu ma simt important, prefer sa stau acasă. În februarie am decis că acesta va fi ultimul meu sezon la Milan, decizie pe care am transmis-o conducerii. Am primit oferte din partea altor cluburi, dar încă nu am semnat nimic. Au fost 10 ani minunaţi, în care am cîştigat multe pentru club şi pentru mine însumi, acum voi pleca şi voi trăi o noua experienţă.

Nu m-ar deranja să joc la o echipa din SUA, dar am şi alte variante. Îmi va fi dor de toată lumea, mai ales de legendarii mei colegi Ambrosini, Gattuso, Seedorf, Maldini, Costacurta şi altii.

Cea mai frumoasă victorie din cariera mea a fost fără îndoială cîştigarea Ligii Campionilor din 2003, împotriva lui Juventus, iar cel mai bun antrenor pe care l-am avut a fost Ancelotti, sîntem foarte apropiaţi şi este antrenorul perfect.

Cea mai bună echipa cu care am jucat a fost cea din 2003-2004, cînd Kaka a semnat pentru noi şi am castigat titlul, iar cea mai puternică apărare a fost în 2004-2005, alături de Stam, Maldini şi Kaladze.

Plec de la Milan, dar toţi vor rămîne prietenii mei. Sper ca Thiago Silva să devină mai bun decît mine şi să cîştige mai multe trofee decît am reuşit eu", a declarat Alessandro Nesta.

10 ani a jucat Alessandro Nesta la Milan, cu are a cîştigat 2 titluri, o Cupă, 2 Supercupă, 2 Ligi ale Campionilor, 2 Supercupe ale Europei, un Campionat Mondial al Cluburilor

(Ioana Dumitrescu)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
blaustein
blaustein  •  11 Mai 2012, 11:16

Respect pentru cariera lui, e timpul pentru o echipa gen cele din SUA. Nu ar face bine sa se duca la PSG, unde parerea mea e ca va creste putin niveul si cerintele si ma tem ca Nesta nu ar face fata, mai ales in Europa. Anji e o echipa de carton, ar mai avea varianta arabi sau chinezi, dar mai bine USA.

crio
crio  •  10 Mai 2012, 22:34

Sunt suporter al Milan-ului de cand a executat steaua in 89.idolul meu e maldini, insa nu pot sa nu ma inclin in fata unui fundas legendar. RESPECT SANDRO. Mult succes in continuare.

sarpeleboa
sarpeleboa  •  10 Mai 2012, 21:12
Postat de sslr pe 10 Mai 2012, 20:37

Sa se duca la Anji mercenarul asta nevertebrat!

anunta-ma cand ai mai multe trofee ca el ... apoi poti sa ii alegi echipa la care sa mearga

Vezi toate comentariile (6)
Comentează