INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

După Cristiano Ronaldo, Mikautadze! Ladislau Boloni a descoperit o „perlă” la Metz

Georges Mikautadze, foto: Imago
Georges Mikautadze, foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 31 august 2022 14:19 / Actualizat miercuri, 31 august 2022 17:42

Antrenorul Ladislau Boloni a văzut în acest georgian, Georges Mikautadze, ceea ce nu văzuseră alții la Metz. I-a dat încredere totală și Georges Mikautadze este acum cel mai în formă jucător al echipei lorene: 4 goluri și 4 assisturi, golgheter și cel mai bun pasator. MVP la ultimul meci, marți, „dublă” și pasă decisivă 4-1 cu Rodez.

De-a lungul carierei, începută în urmă cu 28 de ani, la Nancy, Ladislau Boloni a devenit, dincolo de un mare antrenor, și un extraordinar descoperitor de talente, tineri pe care i-a promovat cu entuziasm la toate echipele la care a fost. 

Cel mai faimos nume, Cristiano Ronaldo, la Sporting Lisabona, transformat de atunci într-o legendă a fotbalului mondial. Alături de CR7, Varane, Quaresma, Witsel sau Cech (cele mai importante nume), toți au fost lansați de Loți. 

Barcelona face rost de o sumă neașteptată » Transferurile din Premier League îi ajută pe catalani
BARCELONA
Barcelona face rost de o sumă neașteptată » Transferurile din Premier League îi ajută pe catalani

Georges Mikautadze, tehnică excelentă, exploziv cu mingea la picior 

La 69 de ani, tehnicianul s-a întors în Franța, în Ligue 2, și a preluat-o pe Metz, cu misiunea de a o readuce imediat în elită. L-a văzut aici pe Georges Mikautadze, un tânăr de 21 de ani pe care „Les Grenats” îl ignoraseră până acum. De două ori, timp de două sezoane și jumătate, fusese împrumutat la Seraing, mai întâi în liga secundă belgiană, apoi în prima divizie. 

Bölöni a observat la el ceea ce alții nu observaseră. Tehnică excelentă, viteză la fel, exploziv cu mingea la picior, șut bun și cu stângul, și cu dreptul. I-a dat încredere totală. De la startul stagiunii, jucătorul cu dublă cetățenie, internațional georgian născut la Lyon, e mereu titular la Metz, fiind MVP-ul formației lorene. 

L'Equipe: „Un grand Mikautadze”

Numărul 9, folosit de antrenor în spatele vârfului sau mijlocaș lateral într-un sistem 4-2-3-1, este astăzi golgheterul și cel mai bun pasator al echipei. 4 goluri, 4 assisturi în șase etape. De fiecare dată când el a înscris, Metz a câștigat (3-0 cu Amiens, 2-0 cu Valenciennes, 4-1 cu Rodez). Când doar a pasat decisiv, a remizat (3-3 cu Laval). Niciodată nu a pierdut cu Mika la înălțime. 

Marți seară, la prima victorie în deplasare, georgianul a reușit întâia „dublă”, oferind și un assist. „Un grand Mikautadze”, a titrat L'Équipe. 

Loți Boloni: „Poate că de aceea suntem noi aici” 

Bölöni zâmbește când vorbește de Mikautadze. „Sunt foarte mulțumit că e performant, că a ajuns să joace la acest nivel, poate că de aceea suntem noi aici, pentru așa ceva. Am avut curajul de a paria pe un jucător care nu prea era luat în serios până acum”, a reliefat tehnicianul la conferință, după 4-1 cu Rodez. „Mă bucur pentru el, pentru club și pentru toți cei din staff, care lucrează cu acest băiat în fiecare zi”. 

Mai ales datorită lui Mika, Metz a mai urcat un loc, e pe 5 în Ligue 2, cu 10 puncte, doar două de liderul Caen. Lupta pentru promovare continuă. 

După Cristiano Ronaldo, Mikautadze! Ladislau Boloni a descoperit o „perlă” la Metz
Georges Mikautadze, stânga, foto: Imago

3 anide contract mai are Georges Mikautadze cu FC Metz; jucătorul are o cotă de 2,2 milioane de euro pe transfermarkt.de

„Mikautadze va juca la Metz în acest sezon”

Prestațiile foarte bune ale lui Georges au atras atenția și cluburilor străine. Vincent Kompany, fostul internațional belgian, ex-Man. City, astăzi manager la Burnley, în Championship, a insistat să-l cumpere pe Mikautadze și să-l aducă în Anglia. 

Metz a refuzat însă ofertele lui Burnley. Pierre Dreossi, directorul sportiv al clubului francez, a dezmințit pentru Le Republicain Lorrain că georgianul ar putea pleca în mercato: „Mikautadze va juca la Metz în acest sezon”. 

Mikautadze a înscris primul gol pentru Georgia la Ploiești 

Georges Mikautadze a debutat anul trecut, în primăvară, pentru naționala Georgiei și, de atunci, a jucat de 11 ori, marcând două goluri. Prima reușită, chiar împotriva „tricolorilor”. Pe 2 iunie 2021, el a deschis scorul în amicalul de la Ploiești, câștigat de gruzini cu 2-1.

Citește și: 

Consiliul de supraveghere al lui Ajax a respins transferul lui Lucas Ocampos de la Sevilla! Fotbalistul, nevoit să revină în Spania!

Fratele lui Paul Pogba continuă atacul: „A plătit milioane de euro șamanului! Mă vrea mort, în închisoare”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
pain89
pain89  •  31 August 2022, 16:49

meritul este al celui care l-a antrenat 2 sezoane la seraing in belgia, acolo a inceput sa joace, este meritul lui doar ca l-a pastrat si nu l-a dat

Vezi toate comentariile (1)
Comentează