INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

După Cristiano Ronaldo și Benzema, alte 9 staruri sunt „vânate” de Arabia Saudită în această vară

Karim Benzema, foto: Imago
Karim Benzema, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 06 iunie 2023 12:19 / Actualizat marti, 06 iunie 2023 14:40

După Cristiano Ronaldo (Al-Nassr), saudiții vor să aducă în această vară mai multe nume importante din fotbalul european. În afara lui Lionel Messi, așteptat să meargă la Al-Hilal, și Karim Benzema, deja transferat de Al-Ittihad, s-a făcut o listă de achiziții cu vedete aflate la final de contract și trecute de 30 de ani.

Arabia Saudită vrea să se transforme în noul pol de atracție pentru vedetele ajunse spre finalul carierei și să devină un campionat competitiv, departe de sintagma „fotbal la cămile". 

Competiția în care în sezonul trecut am avut trei antrenori români, Marius Șumudică (Al-Raed), Cosmin Contra (Damac) și Mirel Rădoi (Al-Taee), și doi jucători, mijlocașul Mitriță și portarul Silviu Lung jr (ambii la Al-Raed), a anunțat că va investi sume fabuloase, pentru transferurile unor nume importante din fotbalul european, după modelul Cristiano Ronaldo.

„Are un potențial senzațional"

„Campionatul devine mai bun, iar anul următor va fi și mai bun. Pas cu pas, acest campionat va intra în primele cinci din lume, dar este nevoie de timp, de jucători, de infrastructură. Cred că această țară are un potențial senzațional, oameni extraordinari, iar campionatul va fi unul excelent", declara recent atacantul portughez al lui Al-Nassr, cu care mai are doi ani de contract, în care încasează 200 de milioane de euro pe sezon. 

AFP a dezvăluit că șeicii au și alcătuit o listă scurtă de zece nume ce ar trebui să se transfere în această vară.

Statul, acționar la patru cluburi

În capul acesteia sunt plasați Leo Messi, care tocmai s-a despărțit de PSG, și Karim Benzema, care a și semnat până în 2026 cu Al-Ittihad, urmând să aibă același salariu ca fostul său coleg de la Real, CR7. 

Celelalte ținte sunt Luka Modric (Real Madrid), Sergio Ramos (PSG), Ángel Di María (Juventus), Roberto Firmino (Liverpool), Sergio Busquets și Jordi Alba (Barcelona), Hugo Lloris (Tottenham) și N'Golo Kanté (Chelsea), toți transferabili la parametru zero sau intrați în ultimul an de contract.

Majoritatea mutărilor s-ar face până pe 11 august, când va reîncepe campionatul. Iar banii ar proveni în mare parte de la PIF, un fond de investiții al statului, care a devenit acționar majoritar (cu 75% din acțiuni) la patru cluburi, Al-Nassr, Al-Hilal, Al-Ahli și Al-Ittihad. PIF este și proprietarul din 2021 al lui Newcastle, care va juca în sezonul viitor în grupele Ligii.

Citește și:

Vor să joace pe Giulești în Conference League! Au făcut deja cerere oficială la UEFA

Divorț-șoc în Serie A: Paolo Maldini pleacă de la AC Milan!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează