INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Inter și-a găsit atacant » Dzeko vine să-l înlocuiască pe Lukaku

Edin Dzeko va fi noul jucător al lui Inter.
Foto:GettyImages
Edin Dzeko va fi noul jucător al lui Inter. Foto:GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 august 2021 17:58 / Actualizat miercuri, 11 august 2021 18:38

Edin Dzeko (35 de ani) va fi noul atacant al celor de la Inter Milan.

Bosniacul îi va lua locul lui Romelu Lukaku, care a plecat la Chelsea. Dzeko va semna un contract pe 2 sezoane cu formația antrenată de Simone Inzaghi.

Dzeko a fost prezent azi la sediul clubului italian, unde a efectuat vizita medicală. Este de așteptat ca în următoarele ore să semneze contractul și să devină oficial noul jucător al campioanei Italiei, anunță Gazetta dello Sport.

Bosniacul sosește la Inter după 5 ani petrecuți la AS Roma, unde a adunat 119 goluri în 260 de apariții pentru clubul de pe „Olimpico”.

Între Dzeko și Roma s-a produs o ruptură odată cu venirea lui Jose Mourinho la formația „giallorossi”, astfel că romanii au decis să se despartă de bosniac cu un an înainte de expirarea contractului.

Inter, criticată pentru aducerea lui Dzeko

Lele Adani, fost fundaș central la Inter, nu vede cu ochi buni venirea bosniacului pe San Siro. „Impresia mea este că Inter a fost complet nepregătită pentru plecarea lui Lukaku, și aducerea lui Dzeko de la Roma a fost o alegere convenabilă, cea mai la îndemână. 

Interul lui Conte s-a bazat foarte mult pe Romelu și același lucru nu se poate face cu Dzeko. Dar Inzaghi în ultimii doi ani la Lazio a arătat că știe să construiască faza de atac în mai multe moduri și, de asemenea, cu un atacant central, care este bun la primit mingea la picior. Cu Edin va fi obligat să o facă mai des”, a spus Adani, pentru aceeași sursă.

Fostul jucător mai spune că Interul ar trebui să adopte o strategiu prin care să aducă jucători tineri la echipă: „Ei bine, cu o zonă de scouting, putețiaduce multe tinere talente. Monaco a luat de la Az Alkmar pe Boadu pentru 18 milioane, ceea ce este o perspectivă extraordinară. Și apoi mă gândesc la Isak de la Real Sociedad, sau Cunha”.

Citește alte știri despre fotbalul internațional:

Leo Messi, prima conferință la PSG: „Sunt entuziasmat ca atunci când eram mic! Am ales Paris din două motive principale”

Nasser Al-Khelaifi, anunțul momentului despre Mbappe, chiar la prezentarea lui Messi: „Toată lumea știe viitorul lui”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
576401065843495
Sorin Dumitrache  •  12 August 2021, 04:30

Allo, stirea a fost dată cu o zi înaintea voastră de RMC sport si de Gazzetta delo Sport...sunteți...vai de voi, ce scriu alții, voi doar preluați.

rumunek
rumunek  •  11 August 2021, 19:49

Dzeko nu era dorit la Roma de ceva timp. Era certat cu Fonseca. S-a vorbit de un transfer la Juve la începutul sezonului trecut. Ce treabă are Mou cu asta?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează