INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID - FC BARCELONA

FOTO + VIDEO Echipamentele speciale alese de Real Madrid și FC Barcelona pentru El Clasico » Ce semnifică fiecare + Reacția fanilor

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 17 martie 2022 18:19 / Actualizat joi, 17 martie 2022 18:37

Real Madrid a ales pentru El Clasico un echipament de culoare neagră, ce marchează 120 de ani de la înființarea clubului. La rândul său, FC Barcelona va purta echipamentul „Senyera”, galben-roșu, inspirat de steagul Cataloniei.

Acest El Clasico se anunță unul aparte, cel puțin prin prisma cromaticii. Real Madrid a anunțat astăzi că jucătorii vor îmbrăca un echipament complet negru, care face parte dintr-o colecție specială, realizată împreună cu Adidas pentru a marca 120 de ani de la fondarea clubului. 

La rândul său, FC Barcelona va evolua într-un echipament „Senyera”, galben-roșu, culorile steagului Cataloniei.

LPF, răspuns categoric pentru Dan Petrescu: „Obiectivul Ligii este altul. Nu este vorba doar de munca jucătorilor”
CFR CLUJ
LPF, răspuns categoric pentru Dan Petrescu: „Obiectivul Ligii este altul. Nu este vorba doar de munca jucătorilor”

Echipamentul lui Real Madrid, conceput de Yohji Yamamoto în colaborare cu Adidas

Echipamentul care va fi îmbrăcat duminică de jucătorii Realului face parte dintr-o colecție specială, concepută de celebrul designer japonez Yohji Yamamoto în colaborare cu Adidas, cu ocazia aniversării de 120 de ani a clubului din capitala Spaniei.

Tricoul va avea inscripționată sigla „Y-3”, a liniei de îmbrăcăminte și accesorii pe care brandul și designerul japonez au dezvoltat-o ​​în comun. La rândul său, Thibaut Courtois va purta un echipament special, de culoare roz.

Videoclipul promoțional pe care madrilenii l-au publicat pe rețelele de socializare face parte dintr-o amplă campanie de marketing numită „Ceremonia”. În ea apar vedetele de la prima echipă masculină Karim Benzema, David Alaba, Marcelo și Ferland Mendy, jucătoarele de la echipa feminină Misa Rodríguez și Caroline Møller și legenda clubului Iker Casillas.

Ultima dată când Real Madrid nu a evoluat în echipamentul clasic „blanco” într-un El Clasico a fost în prima manşă a Supercupei Spaniei din 2018. Real se impunea atunci cu 3-1 pe Camp Nou.

FC Barcelona, echipament în culorile Cataloniei

La rândul său, deși nu există în acest moment o confirmare oficială, FC Barcelona va purta echipamentul „Senyera”, galben-roșu, culorile steagului Cataloniei.

Anunțul a fost făcut de jurnalistul Gerard Romero, un apropiat al clubului catalan. Potrivit acestuia, alegerea a fost a președintelui Barcelonei, Joan Laporta.

În acest sezon, Barcelona a îmbrăcat deja echipamentul „Senyera” în mai multe rânduri, cel mai recent, în victoria, scor 4-2, din manșa secundă a optimilor de finală din Europa League contra lui Napoli, disputată pe stadionul „Diego Armando Maradona”.

Surprizele pregătite de Real și Barcelona nu au fost pe placul fanilor

Folosirea echipamentelor alternative pentru El Clasico a generat controverse și opinii împărțite pe rețelele de socializare. În cazul Barcelonei, unii suporteri au susținut că tricoul aduce „ghinion”, în timp ce alții le aduc ca argument că a fost purtat în meciul cu Napoli care s-a încheiat cu victorie.

Fanii Realului consideră că echipamentul pentru comemorarea aniversării trebuia să fie de culoare albă și că designul este unul prea simplu, lucru pe care îl descriu chiar drept „lipsă de respect”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Jurgen Klopp a cedat la finalul meciului cu Arsenal: „Să vină la mine și îl pun la punct! M-am săturat să aud asta”

I-au furat seiful lui Pogba, în timp ce copiii se aflau în casă! » Ore de coșmar pentru fotbalistul lui United

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează