INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BELGIA

OFICIAL Eden Hazard, cel mai talentat fotbalist belgian al ultimului deceniu, s-a retras astăzi: „Trebuie să știm să spunem stop la momentul potrivit”

Eden Hazard s-a retras astăzi. Foto: Imago Images +8   FOTO
Eden Hazard s-a retras astăzi. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 10 octombrie 2023 13:14 / Actualizat marti, 10 octombrie 2023 13:37

Mijlocașul belgian Eden Hazard, 32 de ani, a pus punct carierei astăzi, anunțând decizia luată într-un mesaj postat pe social media. „Trebuie să știm să ne ascultăm și să spunem stop la momentul potrivit”, a scris el pe Instagram.

O veste așteptată de câteva luni. Eden Hazard, poate cel mai talentat jucător belgian al ultimului deceniu, a anunțat că a ajuns la finalul carierei. S-a retras definitiv din fotbal la 32 de ani.

Jucătorii de la Real Madrid au primit BMW-uri de serviciu » Bellingham a ales modelul cel mai scump, cu 653 de cai putere
REAL MADRID
Jucătorii de la Real Madrid au primit BMW-uri de serviciu » Bellingham a ales modelul cel mai scump, cu 653 de cai putere

Real Madrid l-a cumpărat pe Eden Hazard cu 115 milioane. Începutul prăbușirii

Hazard, cumpărat cu 35 de milioane de euro în 2012 de la Lille, a erupt la Chelsea, devenind omul numărul 1 al albaștrilor în șapte ani extraordinari. În 2019, a fost vândut la Real pentru 115 milioane, dar transferul la Madrid nu l-a ajutat deloc.

Printre „los blancos” a început prăbușirea lui. Deseori accidentat, mai mult în tribună decât pe teren, Eden a jucat doar 76 de meciuri în patru sezoane la madrileni, marcând de șapte ori.

FOTO. Eden Hazard s-a retras astăzi: „Am jucat și m-am distrat pe teren”

+4 FOTO

În vară, valonul a rămas liber de contract după despărțirea de Real Madrid și nu a reușit să-și găsească altă echipă. Se îndrepta clar spre retragere. Decizie pe care el a anunțat-o astăzi.

761 de meciuri(635 la club) a jucat Eden Hazard la Lille, Chelsea, Real și naționala Belgiei

„Trebuie să știm să ne ascultăm și să spunem stop la momentul potrivit. După o carieră de 16 ani și peste 700 de meciuri disputate, am hotărât să pun capăt carierei de jucător profesionist”, a scris el în mesajul postat pe rețelele de socializare. „Mi-am realizat visul, am jucat și m-am distrat pe teren de-a lungul Europei și lumii”.

Nu a uitat că „am întâlnit persoane formidabile, conducători, antrenori, coechipieri, și doresc să mulțumesc în special cluburilor mele: Lille, Chelsea și Real, evident, să mulțumesc încă o dată naționalei Belgiei”.

Eden Hazard: „E timpul să fiu împreună cu cei dragi”

S-a înclinat și „în fața familiei, a prietenilor, consilierilor și tuturor oamenilor ce mi-au fost alături și în clipele bune, și în cele rele. Și, nu în ultimul rând, un enorm merci vouă, fanilor mei, care m-ați urmărit în toți acești ani, pentru susținerea voastră în fiecare țară în care am evoluat”.

Își dorește să se dedice familiei: „E timpul să fiu împreună cu cei dragi și să trăiesc noi experiențe”. A încheiat: „La revedere în afara terenului. Rămânem împreună”. Și o inimă mare.

201 goluria marcat Hazard în cei 16 ani de carieră, 168 de reușite la echipele de club

Eden Hazard s-a simțit perfect la naționala Belgiei. Locul 3 la Mondialul din 2018

La selecționata „dracilor roșii" (2008-2022) a trăit cea mai bună perioadă. Mai ales în 2018, când a atins semifinalele și locul 3 la Mondial.

 A devenit căpitanul naționalei, al doilea golgheter all-time (33) și al patrulea cel mai selectat jucător, cu 126 de meciuri. 

14 trofeea cucerit Hazard, cele mai multe la Chelsea și la Real Madrid (câte șase)

Citește și:

Culisele căderii lui Kylian Mbappe: „A devenit regele nopții, liderul petrecerilor nocturne”

„Transfer” la Rapid după meciurile „naționalei” » 7 caracteristici ale fotbalistului pentru care Bergodi vrea să schimbe sistemul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Joe2022
Joe2022  •  10 Octombrie 2023, 15:45

După ce a încasat vreo 3,4 ani salariu nemeritat de la Real Madrid. Asta ne ia de proști. Daca era corect cu el însuși se retragea acum vreo 3 ani din fotbal. Cea mai mare țeapă luată de Real Madrid e cu Hazard.

Rotidana
Rotidana  •  10 Octombrie 2023, 15:04

A fost un fotbalist sclipitor, pacat ca nu a incercat sa se mentina in varf...

DMA87
DMA87  •  10 Octombrie 2023, 14:06

Era normal să anunțe, în sfârșit, după mai bine de 3 ani că s-a retras. La Real a fost doar în vizită.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close