INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Edi Iordănescu dezvăluie principala cauză a eșecului lui Moruțan la Galatasaray: „Mai avea multe lucruri de pus la punct”

Olimpiu Moruțan
Olimpiu Moruțan

Articol de GSP - Publicat joi, 17 februarie 2022 20:22 / Actualizat joi, 17 februarie 2022 20:53

Edi Iordănescu (43 de ani), selecționerul României, a vorbit despre situația lui Olimpiu Moruțan (22), fotbalist criticat vehement în presa din Turcia pentru evoluțiile sale în tricoul lui Galatasaray.

Olimpiu Moruțan nu reușește să-și pună amprenta pe jocul celor de la Galatasaray, echipă aflată în criză în Turcia. Edi Iordănescu este de părere că totul pleacă din momentul transferului acestuia. În opinia fostului antrenor al celor de la FCSB, Moruțan nu era pregătit de această mutare.

Barcelona - Napoli 1-1 » Revenire cu ghinion pentru catalani în Europa League, după 18 ani
„16”-imi
Barcelona - Napoli 1-1 » Revenire cu ghinion pentru catalani în Europa League, după 18 ani

Iordănescu spune că, dacă apuca să lucreze mai mult cu Moruțan înainte ca acesta să plece la Galatasaray, mijlocașul ar fi avut un randament mult mai bun.

Edi Iordănescu: „Dar dacă aveam posibilitatea să lucrez cu el, ar fi plecat mult mai pregătit la Galatasaray”

„Cum am semnat cu FCSB, la o săptămână a plecat Moruţan. O ofertă bună pentru el, pentru club. Când a aflat de ofertă, a venit la mine în cameră, am discutat şi l-am înţeles. 

Dar dacă aveam posibilitatea să lucrez cu el şase luni, un an de zile, ar fi plecat mult mai pregătit la Galatasaray, nu mai traversa perioadele pe care le traversează şi nu se mai punea problema, cum s-a tot vorbit în spaţiul public, de împrumutul lui înapoi. 

Mai avea multe lucruri de pus la punct la mentalitate, la implicare, la disciplină, la viaţa extrasportivă, la personalitatea lui, la psihicul lui. Nu era pregătit pentru această mutare, dar a plecat în baza talentului lui”, a declarat Edi Iordănescu la Telekom Sport.

Cicâldău și Moruțan, nemulțumiți de noul antrenor de la Galatasaray

Galatasaray merge din rău în mai rău, deși Fatih Terim a plecat. Și nici românilor nu le convine statutul lor după instalarea fostului secund al lui Guardiola. 

Cotidianul Akșam a scris că Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău s-au plâns conducerii, acuzându-l pe antrenorul Domenec Torrent de faptul că joacă prea puțin sau deloc. Președintele Burak Elmas va discuta în consecință cu tehnicianul pentru a le oferi mai mult spațiu fotbaliștilor în care s-au investit în vară mai mult de 10 milioane de euro.

Cel mai deranjat și demoralizat de situație este Moruțan. Cu Torrent pe bancă, fostul FCSB-ist a prins doar un meci din cinci ca titular, iar în restul nu a bifat mai mult de 10 minute, pe final. Motiv pentru care îi reproșează acest tratament succesorului „Împăratului”.

Citește alte știri din fotbalul internațional

PSG, ultimul asediu pentru Mbappe » Salariul „extraterestru” cu care încearcă să-l convingă să rămână pe „Parc des Princes”
FRANȚA
PSG, ultimul asediu pentru Mbappe » Salariul „extraterestru” cu care încearcă să-l convingă să rămână pe „Parc des Princes”
Veste surprinzătoare din Spania » Atletico Madrid și-ar putea demite antrenorul! De ce își riscă Simeone postul
SPANIA
Veste surprinzătoare din Spania » Atletico Madrid și-ar putea demite antrenorul! De ce își riscă Simeone postul

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (8)
paolo19
paolo19  •  18 Februarie 2022, 05:05
Postat de luker pe 17 Februarie 2022, 23:02

Lasati’l pe Edy in pace. E in lumea lui, in prostia lui crede ca poate pregati ceva in viata asta.

Lasa ca il ia pe Torje "dirijorul", care era să-și rupă nasul de 3 ori în același meci!. Știi care Torje, ala care venise sa joace pe plinuri de benzina.

elgabri
elgabri  •  18 Februarie 2022, 00:06

Mai avea nevoie de inca un strat de vopsea.

394966434424757
Mihai Dinu  •  17 Februarie 2022, 23:45

Ha! Ha! Ha! Pregateste terenul pentru a justifica convocarea lui Morutan la Nationala!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează