INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Internat de urgență la terapie intensivă cu hemoragie cerebrală, Edwin van der Sar începe să-și revină: „A vorbit cu noi când l-am vizitat”

Edwin van der Sar începe să-și revină. Foto:  Imago Images
Edwin van der Sar începe să-și revină. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 12 iulie 2023 11:51 / Actualizat miercuri, 12 iulie 2023 11:51

Vești bune legate de situația lui Edwin van der Sar. Starea fostului mare portar al lui Ajax, în vârstă de 52 de ani, se ameliorează. El a fost transportat vineri la un spital din Split, având hemoragie cerebrală.

După o veste teribilă, vineri seară, când s-a aflat că Edwin van der Sar a fost transportat de urgență cu elicopterul la un spital din Split, în Croația, unde se afla în vacanță, fiind internat la terapie intensivă cu hemoragie cerebrală, și o veste bună. Starea de sănătate a fostului mare portar olandez în vârstă de 52 de ani se ameliorează.

GSP a făcut o analiză a luptei la titlu în Superliga » Plusurile și minusurile celor 5 candidate: Care e antrenorul de 5 stele + cine are suporteri de 3
SUPERLIGA
GSP a făcut o analiză a luptei la titlu în Superliga » Plusurile și minusurile celor 5 candidate: Care e antrenorul de 5 stele + cine are suporteri de 3

Ajax: „Viața lui Edwin van der Sar nu este pusă în pericol”

Ajax, care a anunțat pe 7 iulie de situația critică a lui Van der Sar, a dat un ultim comunicat liniștitor. „Edwin este încă la terapie intensivă, dar stabil. Viața sa nu este pusă în pericol. De fiecare dată când l-am vizitat, a vorbit cu noi. Trebuie doar să așteptăm cu răbdare pentru a vedea cum evoluează starea lui”, a scris clubul din Amsterdam pe site-ul oficial și pe rețelele de socializare.

Soția lui Edwin, Annemarie, care și-a revenit și ea după o hemoragie cerebrală, suferită în 2009 (în acea perioadă, Van der Sar juca la Manchester United), a fost permanent lângă el.

Mesaj pentru Edwin van der Sar. „I-am zis: «Trebuie să te oprești!”

La sfârșitul lunii mai, Van der Sar s-a retras de la Ajax. În 2012, s-a întors la „lăncieri”, ca director de marketing, patru ani mai târziu devenind director executiv. După o ultimă perioadă dificilă, cu multe critici, Edwin a renunțat, explicând: „Sunt complet epuizat. Trebuie să iau distanță de fotbal și să încerc să mă relaxez”.

Un cunoscut agent din Țările de Jos, Rob Jansen, apropiat de fostul goalkeeper, a dezvăluit că a avut o discuție cu Van der Sar în luna mai. „Cu doar câteva săptămâni înainte de hotărârea sa, mi-a spus că e terminat. I-am zis: «Edwin, trebuie să te oprești! Gata, nu mai merită!»”. Ulterior, s-a oprit. 

Citește și:

E gata, CFR Cluj și-a vândut titularul în străinătate

Gigi Becali îl dorește la FCSB pe brazilianul pe care Valeriu Iftime nu a vrut să plătească 135.000 de euro

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează