INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Emmanuel Macron, implicat alături de Michel Platini în scandalul legat de CM din Qatar?! „Președintele a spus că mă va ajuta”

Emmanuel Macron, președinte Franța // foto: Guliver/gettyimages
Emmanuel Macron, președinte Franța // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 iulie 2020 21:03 / Actualizat miercuri, 01 iulie 2020 21:21

Conform site-ului Mediapart, președintele Franței, Emmanuel Macron (42 de ani), s-ar fi oferit să îl ajute pe Michel Platini (65) în legătură cu problemele sale cu justiția, pornite de la atribuirea Cupei Mondiale din 2022 către Qatar.

Având acces la interceptări telefonice și rapoarte întocmite de justiție, Mediapart a dezvăluit faptul că în 2019, Michel Platini a spus în cadrul unui apel faptul că Emmanuel Macron s-ar fi angajat să îl ajute în privința problemelor sale de cu justiția.

Agerpres, care citează Mediapart, dezvăluie faptul că Platini a purtat o discuție cu președintele Franței pe 8 martie 2018, în cadrul unei întâlniri care nu s-a aflat pe agenta oficială a șefului de stat. 

Întâlnirea a fost pusă la cale de ziaristul Jacques Vendroux, pe atunci șeful secției sportive a Radio France, care însă a declarat că discuția celor doi nu a privit problemele cu legea ale lui Platini. „Președintele nu a spus niciodată «Vă voi ajuta». A spus, nu ştiu, poate a spus o frază de genul «Voi vedea», însă Michel nu a cerut nimic. Iar preşedintele nu a promis nimic”, a precizat acesta.

Intercepția unui apel al lui Platini spune altceva

Interceptările telefonice care au ajuns în posesia Mediapart arată altceva. În una dintre acestea, datată pe 24 mai 2019, Platini discută cu Jean-Pierre Chanal, care lucrează la Primăria Marsilia. Platini i-ar fi dezvăluit acestuia faptul că „am trimis ceva la Elysee, președintele a spus că mă va ajuta. Ar fi bine să arate asta acum”.

Chiar Jean-Pierre Chanal a fost cel care l-a pus ulterior pe Platini legătură cu un înalt magistrat al Curții de Casație, care l-ar fi ajutat pe fostul președinte UEFA să deschidă o anchetă împotriva persoanelor care l-au denunțat justiției elvețiene.

Michel Platini, suspendat 4 ani!

Emmanuel Macron, implicat alături de Michel Platini în scandalul legat de CM din Qatar?! „Președintele a spus că mă va ajuta”
Michel Platini în 2015 // foto: Guliver/gettyimages

Michel Platini a fost acuzat de implicarea în aranjarea voturilor care au desemnat Qatar drept țara gazdă pentru CM 2022. Ancheta deschisă de Parchetul Național Financiar încă din 2016, suspectând „corupție, asociere de infractori și trafic de influență” în toamna lui 2010, înainte ca Rusia și Qatar să primească acele Mondiale în Comitetul Executiv FIFA

În iunie 2019, după ce a fost arestat și eliberat la mai puțin de o zi distanță, Platini părea mirat de implicarea lui în acest scandal uriaș. „Să intru ca persoană liberă ce urma să fie audiată, pentru a fi apoi arestat, provocând un asemenea vacarm... Nu e plăcut. Se face mult zgomot pentru nimic”, a declarat el atunci pentru L'Équipe, încheind: „Tot nu înțeleg ce caut eu în această poveste”.

Acuzat că a primit 1,8 milioane de euro de la Sepp Blatter, la nouă ani după ce fusese consilierul președintelui FIFA, francezul a fost exclus inițial opt ani, pedeapsă redusă ulterior la șase și patru ani de suspendare. Sancțiune care a expirat în toamna anului trecut.

Citește mai multe știri despre fotbalul internațional:

VIDEO. Imagini incredibile! Fosta soție l-a acuzat de violență, dar imaginile arată contrariul: fotbalistul a fost luat la bătaie în mașină!

Quique Setien, atacat de tatăl lui Antoine Griezmann: „Ești doar un pasager” + Reacția fratelui său: „Îmi vine să plâng”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
mafa
mafa  •  02 Iulie 2020, 07:49

Titlul cu care-ti incepi editorialul este de tot ***, probabil ca este pe intelesul persoanelor cu QI extraordinar pentru ca din ce-ai scris nu-mi dau seama de implicarea presedintelui francés in belelele lui Platini...face-ti si spune-ti orice ca sa va hagan un seama...magarilor

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează