INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

VIDEO + FOTO Englezii, scandalizați de anularea unui gol după un ofsaid văzut doar de VAR: „Cea mai proastă decizie din istoria fotbalului”

Golul anulat al lui Patrick Bamford în Crystal Palace - Leeds // foto: Guliver/gettyimages
Golul anulat al lui Patrick Bamford în Crystal Palace - Leeds // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 noiembrie 2020 23:43 / Actualizat duminica, 08 noiembrie 2020 01:02

Un gol anulat cu ajutorul video-arbitrajului în meciul dintre Crystal Palace și Leeds (4-1) din Premier League i-a scandalizat pe englezi. „Cea mai proastă decizie din istoria fotbalului”, a fost caracterizarea analistului Robbie Savage.

În minutul 17 al meciului de pe Selhurst Park, la scorul de 1-0 pentru Crystal Palace, jucătorii lui Leeds au crezut că au restabilit egalitatea, atunci când Patrick Bamford a trimis mingea în poarta adversă. Bamford a primit o pasă pe culoar de la Klich și a trimis mingea lobat pe lângă Guaita, portarul londonezilor. Bamford părea să se afle în poziție regulamentară, însă în momentul pasei lui Klich, avea brațul întins, indicându-i coechipierului său unde să paseze. 

Linia trasată de VAR, cu care ofsaidul trebuia demonstrat, este perpendiculară pe tricepsul lui Bamford, ci nu pe o parte a corpului cu care poți înscrie regulamentar. Ceea ce înseamnă că poziția lui Bamford era regulamentară! Decizia arbitrilor a creat confuzie atât pe teren, cât și pe rețelele de socializare, unde reacțiile au început să curgă rapid. Atât analiștii cât și fanii au criticat dur decizia lui Mike Dean, arbitrul din camera VAR.

VIDEO + FOTO Englezii, scandalizați de anularea unui gol după un ofsaid văzut doar de VAR: „Cea mai proastă decizie din istoria fotbalului”
foto: Twitter @ khanUR199

Decizia VAR, criticată dur: „Ridicol!”

Robbie Savage, fost jucător în Premier League, a descris decizia ca fiind „cea mai proastă din istoria fotbalului”. Și fostul mare fotbalist englez Gary Lineker a intervenit: „Încă o decizie ridicolă din partea VAR, anularea golului lui Bamford. Detest felul în care tehnologia este implementată”.

„Decizie incredibilă! Spunem asta în fiecare săptămână: VAR strică fotbalul”, „Deciziile astea sunt atât de departe de ceea cum ar trebui să fie fotbalul” și „Omorâm jocul cu astfel de decizii” sunt doar câteva dintre reacțiile vehemente ale fanilor.

VIDEO cu faza AICI

Crystal Palace a câștigat lejer partida în cele din urmă. Golurile gazdelor au fost reușite de Dann, Eze, J. Ayew și Costa, care și-a trimis mingea în propria poartă, în timp ce pentru Leeds a marcat chiar Bamford, ghinionistul fazei din minutul 17.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Ansu Fati a suferit o ruptură de menisc » Previziune sumbră a medicului Ripoll

Everton - Man. United 1-3 » Senzațional, Bruno Fernandes! L-a salvat de demitere pe Solskjaer

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
ciprian_451fh
ciprian_451fh  •  08 Noiembrie 2020, 17:15
Postat de lupu68 pe 08 Noiembrie 2020, 09:54

Ofsaid clar ca lumina zilei! Decizie corecta si singura posibil a fi luata, conform regulamentului in vigoare al jocului de fotbal.

Cum să fie offside clar când Bamford e cu corpul un pic în spatele ultimului jucător advers? Numai mâna e un pic mai în față. Ar trebui să se dea offside doar dacă cel în culpă e vizibil mai în față decât adversarul care l-ar putea scoate din offside. Ochiul arbitrului trebuie să se uite în două locuri simultan: la cel care pasează și la cei care ar putea primi. În timpul alergării, jucătorii își mișcă mâinile. E aiurea să acuzi jucătorul că a fost cu mâna în offside.

robertino2
robertino2  •  08 Noiembrie 2020, 13:24

Cei care contesta VAR sa se uite in liga noastra si le trece.

pompescu
pompescu  •  08 Noiembrie 2020, 11:54
Postat de lupu68 pe 08 Noiembrie 2020, 09:54

Ofsaid clar ca lumina zilei! Decizie corecta si singura posibil a fi luata, conform regulamentului in vigoare al jocului de fotbal.

Numai un gigist lacheu penibil putea spune asa ceva! Toti ceilalti au zis ca e gol regulamentar. Acum realizati si mai bine cine si ce sunt gigistii. Fara alte comentarii!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează