INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER UNITED

Englezii sînt anti-Ronaldo! 7 motive pentru care ar fi o nebunie ca United să-l transfere

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 ianuarie 2016 12:29

Englezii de la The Telegraph au publicat un articol în care au argumentat de ce e o idee foarte proastă ca Manchester United să-l readucă pe Old Trafford pe Cristiano Ronaldo. 

Iată, mai jos, motivele englezilor. 

"Există o vorbă: Nu te împăca niciodată cu fosta/fostul. Indiferent cît de disperat, deprimat sau nostalgic devii. N-ar trebui să faci asta niciodată!"

Așa începe articolul din The Telegraph, care are și un titlu tranșant: "Șapte motive pentru care cei de la Manchester United ar fi nebuni să-l transfere pe Cristiano Ronaldo".

Într-un moment în care lucrurile nu merg așa cum și-ar dori Louis van Gaal și fanii "diavolilor", tentația de a-l readuce la club pe superstarul portughez e foarte mare. 

Van Gaal nu e Ferguson

Cristiano Ronaldo e cu siguranță cel mai bun fotbalist din istoria recentă a lui Manchester United, dar portughezul îi datorează o parte din succes lui Sir Alex Ferguson, singurul manager despre care Ronaldo a spus că-l consideră prieten. De fiecare dată cînd se ivește ocazia, Ronaldo vorbește despre cît de mult înseamnă pentru el United și Ferguson.
Ideea de a lucra cu Louis van Gaal, presupunînd că acesta și-ar duce la bun sfîrșit contractul pînă în 2018, nu e tocmai visul lui Cristiano. Van Gaal, spre deosebire de Ferguson, are un stil dictatorial și conflictual. Olandezul a intrat deja în conflict cu mai mulți jucători, iar Ronaldo nu e tocmai genul de jucător care să lase de la el în cazul unor probleme.

E în declin

Ar putea părea fără sens să spui asta despre un fotbalist care a cîștigat 3 trofee pentru cel mai bun marcator, cu un record de goluri pentru clubul său (239 reușite în 219 meciuri la Real Madrid), dar semnele arată că Ronaldo a atins deja apogeul carierei.
Da, cea mai bună perioadă a carierei sale a fost cu adevărat fantastică, depășită doar de Lionel Messi în era modernă, dar startul sezonului 2015/2016 pentru Ronaldo arată că superputerile sale de marcator scad.

Ronaldo marchează o dată la 116 minute, spre deosebire de Suarez și Neymar, care înscriu o dată la 96 de minute.

Fanii lui Cristiano ar trebui să ia în considerare crudul adevăr, că au văzut deja cele mai bune momente ale lui Ronaldo în tricoul lui United, în perioada 2003-2009.

Echipa de acum a lui United e departe de cea în care a jucat Ronaldo

Perioada în care portughezul a jucat la formația engleză a coincis cu cea în care la echipă au evoluat unii dintre cei mai buni jucători din istoria clubului.
Dacă ar reveni în Anglia, Ronaldo s-ar întoarce la un Manchester United fără un "11" stabil, cu un Rooney într-o eclipsă de formă. Știută fiind lipsa de răbdare pe care o are CR7 în ceea ce-i privește pe colegi, ar fi total lipsit de înțelepciune să-l aduci într-o echipă căreia îi lipsește deja încrederea.

Bale e o opțiune mai bună

Dacă e să credem în zvonuri, Ronaldo ar costa peste 75 de milioane de lire! Avînd în vedere că portughezul va împlini 31 de ani în februarie, suma astronomică ar fi mai înțelept cheltuită achiziționîndu-l pe colegul lui Ronaldo, Gareth Bale. Galezul e devastat de demiterea lui Rafa Benitez și, deși Zidane l-a asigurat că se bazează pe el, Bale ar putea fi tentat de un transfer înapoi în Anglia.

Tînăr (26 de ani), rapid, versatil, Bale are calitățile pe care le posedă și Ronalo, dar și altele. Dacă United vrea să revină la perioada de glorie din era Ferguson, ar trebui să construiască viitorul în jurul unui fotbalist cum este galezul, modest și cu spirit de echipă, și nu în jurul unui individualist precum portughezul.

Poate face față Manchester ego-ului lui Ronaldo?

Cristiano a părăsit Old Trafford din postura de star în plin ascensiune, dar s-ar întoarce din postura de fotbalist blazat, putînd afecta evoluția colegilor cînd va exploda. De cînd a plecat din Anglia, brandul CR7 a atins proporții stratosferice. Plus că, e genul de jucător care nu se teme să se confrunte cu antrenorul. Se bănuiește că ar fi avut un cuvînt greu de spus în demiterea lui Benitez.
Imaginea lui Ronaldo a depășit-o pe cea a lui Beckham din vremurile în care acesta din urmă încă juca. Ținînd cont de faptul că Ferguson l-a vîndut pe Beckham tocmai pentru că devenise mai faimos decît clubul, ar putea fi cei de la United atît de naivi încît să aducă un personaj care ar putea dezbina echipa?

Nici un om nu poate fi mai mare decît clubul

Manchester United rămîne un club fidel istoriei și filozofiei sale. Transferul portughezului de 30 de ani (va împlini 31 în februarie) ar fi o abatere dramatică de la valorile echipei de pe Old Trafford.

Chiar și cu Louis van Gaal, United rămîne fidelă ideii de promova tinerii în locul aducerii pe termen scurt a unor jucători consacrați. Excepția care a confirmat regula a fost Robin van Persie, adus de Ferguson din nevoia disperată de a rămîne în lupta pentru titlu în ultimul său sezon la club. Olandezul s-a despărțit în 2015 de formația engleză după o aventură nu chiar așa cum spera, iar United ar fi trebuit să învețe că e mai bine să promoveze tineri decît să facă transferuri de lux.

United e la o răscruce de drumuri

La 3 ani de cînd plecarea lui Ferguson a marcat începutul unei noi ere pe Old Trafford, Manchester se află la o răscruce de drumuri. A încercat și a eșuat, pînă acum, să iasă din umbra succesului erei Ferguson. Dacă vrea să facă asta în cele din urmă, "diavolii" trebuie să-și concentreze atenția pe găsirea noului Cristiano Ronaldo și nu să se mulțumească să-l readucă pe originalul îmbătrînit.

Klopp a refuzat categoric readucerea lui Steven Gerrard din exact același motiv: vine o vreme cînd un club trebuie să privească înainte fără cei mai cunoscuți jucători ai ei. Nici un fotbalist nu e mai mare decît clubul, iar Cristiano Ronaldo va crede mereu că este.

sursa: The Telegraph

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
turbozero
turbozero  •  08 Ianuarie 2016, 19:55

aiureli Ronaldo le-ar rezolva meciurile.. utd nu are om decisiv cum au city(aguero) sau arsenal(ozil) care sa rezolve atat derby-urile cat si meciurile cu echipele mici si incomode

1211076955587563
Popescu Silviu  •  08 Ianuarie 2016, 18:57
Postat de Sorin Sfetcovici pe 08 Ianuarie 2016, 14:38

uitarea este cel greu lucru pe care un om il poate in dura.... Multumesc Cristiano! Ai fost pentru Real ce a fost Rivaldo pentru Barcelona... dar mult peste!

in dura... in ce? e la fel dar un pic altfel? concentreaza-te la scris

gerulozaurus
gerulozaurus  •  08 Ianuarie 2016, 16:39
Postat de mr.ban pe 08 Ianuarie 2016, 14:51

Complet de acord cu toate punctele de vedere. Manchester United ar trebui in continuare sa-si promoveze tinerii. Van Gaal trebuie sa aiba sprijin total. Daca il are si nu va fi demis, veti vedea ce echipa va face peste 2 -3 ani. Echipa e clar, in reconstructie. Ii trebuie rabdare, ii trebuie timp, i trebuie sustinere neconditionata. Van Gaal nu e orice terchea berchea de anternor care a avut bulanul de a ajunge la United... Cat despre Ronaldo, ideal pentru el ar fi sa ramana la Madrid, sa-si termine cariera acolo sau undeva in Arabia, la bani multi.

da, da-l drq de fotbal, la bani multi cu el ca e sarac lipit pamantului

Vezi toate comentariile (5)
Comentează