INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Încă două episoade rasiste pătează fotbalul spaniol. Victima insultelor, eliminată. Cum s-a terminat totul!

Portarul senegalez Cheikh Sarr este ținut de jucători să nu-l bată pe fanul rasist / Foto: X
Portarul senegalez Cheikh Sarr este ținut de jucători să nu-l bată pe fanul rasist / Foto: X

Articol de - Publicat sambata, 30 martie 2024 23:29 / Actualizat duminica, 31 martie 2024 00:00

Cheikh Sarr (23 de ani), portarul senegalez al lui Rayo Majadahonda, s-a răzbunat pe fanul lui Sestao care l-a atacat rasist, într-un meci din Segunda B (liga a 3-a). S-a dus în peluză să-l bată și arbitrul i-a dat „roșu”! Oaspeții au refuzat să continue jocul și s-au dus la vestiare, meciul fiind abandonat în minutul 87. Și în LaLiga, Getafe - Sevilla s-a oprit 10 minute, din același motiv!

Seară neagră la propriu în fotbalul spaniol, pătat de două noi regretabile episoade de rasism. Cel mai șocant incident a avut loc în Segunda B (a treia divizie) la Sestao, în această seară, spre finalul partidei River - Rayo Majadahonda la scorul de 2-1, în minutul 87.

Ce note a luat Radu Drăgușin în presa engleză după primul meci ca integralist acasă, la Tottenham
ANGLIA
Ce note a luat Radu Drăgușin în presa engleză după primul meci ca integralist acasă, la Tottenham

A primit al doilea gol și a fost insultat din peluză!

Cheikh Sarr, portarul senegalez al oaspeților, n-a mai suportat să tot fie insultat din peluză și nimeni să nu ia niciun fel de măsură. Acesta și-a părăsit buturile și s-a dus să-l lovească pe atacator, în dorința de a-și face singur dreptate.

Și, uluitor, arbitrul i-a dat un cartonaș roșu, în loc să-l pedepsească pe așa zisul suporter rasist. Incidentul s-a întâmplat după al doilea gol al lui River Sestao, moment în care din sectorul din spatele buturilor s-au întețit scandările rasiste.

Colegii victimei au plecat imediat spre vestiare

Sarr mai mult l-a bruscat și a încercat să-l potolească și tocmai el a fost scos de pe teren. În semn de protest, colegii săi au părăsit gazonul și au mers la vestiare, de unde nici că au acceptat să se întoarcă pentru ultimele minute rămase.

Situație în care centralul a luat decizia de a abandona meciul! Rayo juca deja în zece oameni din minutul 64 după eliminarea (două "galbene") lui Hermoso.

Mesajul căpitanului lui Rayo Majadahonda

Imediat după partidă, căpitanul oaspeților a postat un mesaj pe contul de Instagram. „Ceea ce s-a întâmplat astăzi, pe terenul lui Sestao River, e o adevărată rușine. O parte a peluzei a proferat insulte rasiste la adresa coechipierului nostru Cheikh Sarr pentru culoarea pielii sale.

În plus, oficialii RFEF ne-au forțat să ieșim pentru a termina meciul. Mă simt rușinat. Pare de necrezut, suntem în anul 2024 și mai sunt oameni fără creier pe stadioane care umblă liberi. Suntem cu toții Cheick. Nu rasismului!", a scris Jorge Casado.

N-a existat nicio presiune pentru a reveni de la vestiare și să reluăm meciul. A fost decizia noastră, pe care arbitrul a acceptat-o
Iñaki Acha, vicepreședintele lui Rayo Majadahonda

Zece minute de întrerupere și la Getafe - Sevilla

Tot în aceeași seară, un alt incident de acest gen a avut loc și pe Coliseum, în disputa dintre Getafe și FC Sevilla 0-1. Marcos Acuna, fundașul argentinian, a fost insultat rasist de un suporter al gazdelor.

Arbitrul Iglesias Villanueva a suspendat partida în minutul 68, după ce Acuna a fost strigat „maimuță" și „te tragi din maimuță" din peluză! Jocul s-a reluat însă după 10 minute, iar andaluzii au învins cu 1-0 prin golul lui Sergio Ramos.

Ramos: „Sportul există pentru a uni, nu pentru a separa”

Căpitanul Sevillei a transmis un mesaj special: „Cerem respect, vrem ca oamenii să vină la stadion nu să se descarce și să vorbească prostii sau să insulte jucătorii. Trebuie să punem capăt acestui gen de suporteri, să îi denunțăm și să le interzicem accesul pe stadioane pentru a curăța imaginea fotbalului. Sportul nostru există pentru a uni, nu pentru a separa".

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Boloni își acuză portarul și l-ar putea amenda: „Ceea ce a făcut Oukidja în acest meci este o lipsă de respect!”
FRANȚA
Boloni își acuză portarul și l-ar putea amenda: „Ceea ce a făcut Oukidja în acest meci este o lipsă de respect!”
Manchester City se mai și refuză! „Mi-a spus că nici pentru tot aurul din lume nu acceptă oferta!”
ANGLIA
Manchester City se mai și refuză! „Mi-a spus că nici pentru tot aurul din lume nu acceptă oferta!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
sughibughi
sughibughi  •  31 Martie 2024, 08:30

d-aia nu vezi probleme la spanioli cu imigranti ilegali ii pun la respect

Catalynn.17
Catalynn.17  •  31 Martie 2024, 08:14

Cum adică bă, vă să zică unul venit de prin Africa a sărit la bătaie pt ca i s-a părut lui ca a fost insultat!? Păi trebuia arestat pe loc! Poate ca la el acasă așa se procedează, ceea ce e OK, dar să rămână acolo. A venit într-o țară civilizată, cu poliție, justiție etc. chiar și ne-a jjijji, acest Ghandi din Pipera, a făcut pușcărie pt ca “și a făcut singur dreptate”. Arbitrul a procedat absolut corect eliminând pe scandalagiu, sper să primească maximum de etape de suspendare! Nu-i convine!? Nu îl ține nimeni cu forța în Spania! Despre cazul celălat, nu văd decât o dispută ideologică între creaționism și evoluționism, de unde să știe omul ca acea în fața un Tutea care a spus ca el crede în D-zeu pt ca nu poate concepe ca se trage din maimuță. Deocamdată “varianta oficială” e cu știința, cu darwinismul, vaccinismul … d’astea! Și am înțeles în pandemie ca dacă nu ești de acord trebuie să mergi la pușcărie. :-)))))

aaxel03
aaxel03  •  31 Martie 2024, 00:13

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează