INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ESPANYOL - BARCELONA 2-2

Espanyol - Barcelona 2-2 // Valverde a găsit explicația pentru rușinea cu „lanterna roșie”: „Eliminarea lui De Jong ne-a dat peste cap”

Articol de - Publicat duminica, 05 ianuarie 2020 11:29

Antrenorul Ernesto Valverde a admis că eforturile Barcelonei de a reveni de la 0-1 au fost anulate de cartonaşul roşu primit de olandezul De Jong. Campioana de iarnă are cea mai fragilă apărare după tur din ultimii 16 ani.

În şase din cele zece vizite din LaLiga în acest sezon Barcelona a început meciul condusă şi a câştigat doar la Leganés. Sindromul deplasărilor a făcut-o să sufere şi în derbyul catalan, contra ultimei clasate, care nu a bătut pe nimeni acasă. 

Degeaba a reuşit încă o remontada (a patra) prin cel mai bun jucător blaugrana, Luis Suárez, liderul s-a împiedicat (2-2), dar a rămas pe primul loc doar la golaveraj în faţa rivalei Real. A cântărit decisiv omul în minus avut din minutul 75, De Jong, veriga slabă de la mijloc, faultând de două ori din spate. 

„Trebuia să-l taloneze” 

Deşi nu a dat vina pe olandez pentru cele două puncte irosite, antrenorul Ernesto Valverde a recunoscut că „eliminarea lui ne-a dat peste cap şi a condiţionat evoluţia echipei din final. La 1-2, Espanyol era obligată să atace şi noi le-am oferit astfel spaţii. 

Şi aşa puteam închide jocul, chiar înaintea golului egalizator Suárez a scăpat singur cu Diego López pe o contră. Frenkie nu l-a văzut pe Calleri venind din spate şi a ales să-l ţină în loc să-l taloneze. A fost cât se poate de evident. În zece oameni, oricând devii vulnerabil să primeşti gol!". 

Inspiraţie la debut 

Fără salvatorul ter Stegen, şi poarta a fost vulnerabilă, Neto neavând niciun reflex miraculos în faţa lui David López (statuie la golul cu capul), ţinut în joc de Suárez, şi a chinezului Wu Lei (ce inspirat a fost Abelardo la debutul pe banca lui Espanyol!), şut în diagonală.

Cu 23 de goluri luate în 19 etape, campioana are cea mai slabă defensivă din 2003-2004 încoace şi cel mai mic număr de puncte (40) în tur din ultimele 12 sezoane.

4 golurişi 6 assisturi reprezintă contribuţia lui Suárez la ultimele 10 reuşite ale Barcelonei în LaLiga. Luis a egalat sâmbătă şi i-a centrat lui Vidal

4 eliminaţiare Barça în acest tur, De Jong urmându-i pe Lenglet, Araujo şi Dembélé, record în ultimii 16 ani

12 din ultimele 14 sezoanedin LaLiga în care a fost campioană de iarnă s-au terminat cu titlu pentru Barça

„Nu este o scuză pentru egal că am jucat cu un om mai puţin. Suntem campioana şi liderul şi trebuia să ne impunem, dar am piedut două puncte. Avem multe lucruri de îmbunătăţit şi acest meci e o lecţie" 
Luis Suárez, atacant Barcelona

Vezi și:

FOTO Nu s-au oprit până n-au pus-o la pământ » Statuia lui Zlatan Ibrahimovic nu mai există!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează