INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Est Fest » Primul CE organizat într-un stat ex-sovietic a fost savurat de fani

Suporterii suedezi s-au bucurat de fiecare zi petrecută în Ucraina la acest Euro
Suporterii suedezi s-au bucurat de fiecare zi petrecută în Ucraina la acest Euro

Articol de - Publicat miercuri, 20 iunie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 15 septembrie 2012 00:21

Străinii care au vizitat Ucraina în timpul CE au oferit reacţii pozitive, combinînd emoţiile unui meci de fotbal cu atmosfera de festival din cele patru oraşe-gazdă.

Organizarea Campionatului European în Ucraina nu era văzută cu ochi bun de către occidentali. Previziunile erau sumbre: preţuri ridicate, infrastructură îndoielnică, localnici agresivi. Unii suporteri au evitat să facă deplasarea în statul ex-sovietic, dar au avut ce regreta: microbiştii prezenţi la Kiev, Lvov, Harkov şi Doneţk s-au declarat mulţumiţi de organizare, atmosferă şi condiţii.

În ritm de Beatles
Kevin Cleman, fan danez, a fost încîntat de ce a găsit la Lvov: "Nu doar fotbal şi bere! E un oraş perfect. Am participat la aniversarea a 50 de ani de la înfiinţarea trupei Beatles. Am cîntat alături de ucraineni. Localnicii sînt paşnici, nu ai de ce să îţi faci griji". Poliţiştii străini s-au distrat alături de fani: "Sărbătoare în adevăratul sens al cuvîntului. Colegii mei n-au avut probleme, ba chiar au fost invitaţi la dans de către suporteri", a comentat un reprezentant al poliţiei germane.

Campbell, teoremă greşită
Şi microbiştii englezi au ţinut să îl contrazică pe Sol Campbell, după ce fostul fundaş le-a recomandat să se ferească de Ucraina. "Într-adevăr, e departe. Inaccesibil. Hotelurile sînt mici. Sîntem cazaţi la Mariupol, pe malul Mării Azov. Dar atît. Oamenii sînt încîntaţi că le vizităm ţara. Preţuri? Nici nu se compară cu Moscova, e mult mai ieftin! Nu e extraordinar, dar e foarte plăcut", a punctat Mark Perryman, un suporter care însoţeşte naţionala "Albionului" în majoritatea deplasărilor.

A doua Revoluţie Portocalie
Chiar dacă au părăsit competiţia cu 0 puncte, olandezii au profitat la maximum de Euro. Înaintea partidei cu Portugalia, 25.000 de fani, îmbrăcaţi în portocaliu, au mărşăluit prin Harkov. Li s-au alăturat localnici, care au ales să susţină "naţionala" lui Van Persie. "Coada s-a întins pe 5 kilometri. Nu cred că vom mai vedea aşa ceva prea curînd în oraşul nostru. Mi-am adus aminte de Revoluţia Portocalie de la Kiev", s-a amuzat Boris, un localnic.

145.000 de fani au venit la Lvov pentru a urmări meciurile de la Euro 2012. Printre ei: malaiezieni, indonezieni, vietnamezi, sud-coreeni şi australieni

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează