INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAN 2024

Joacă în Liga 2 din România, dar l-a blocat pe Osimhen la Cupa Africii pe Națiuni! Fotbalistul Craiovei, titular în același meci

Esteban Orozco, în partida Guineea Ecuatorială - Nigeria 1-1 / Sursă foto: Imago Images
Esteban Orozco, în partida Guineea Ecuatorială - Nigeria 1-1 / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 16 ianuarie 2024 17:46 / Actualizat marti, 16 ianuarie 2024 18:24

Esteban Orozco, 25 de ani, fundașul central al lui FC Argeș, a fost unul dintre cei mai buni oameni din naționala Guineei Ecuatoriale în surpriza produsă la Cupa Africii pe Națiuni, remiza în fața Nigeriei, 1-1. Pentru Guineea Ecuatorială a evoluat și Basilio Ndong, fundașul Universității Craiova.

Guineea Ecuatorială a produs una dintre primele surprize de la Cupa Africii pe Națiuni, selecționata „elefanților” ținând piept Nigeriei, 1-1. Doi fotbaliști care evoluează în România au fost integraliști și au pus umărul la punctul nesperat obținut în fața naționalei lui Victor Osimhen, starul celor de la Napoli.

Esteban Orozco de la FC Argeș l-a blocat pe Osimhen la Cupa Africii pe Națiuni!

Unul dintre ei evoluează pentru locul 15 din Liga 2, la FC Argeș, și e cotat la doar 100.000 de euro pe Transfermarkt. Este vorba despre stoperul Esteban Orozco, în vârstă de 25 de ani, cel care a mai evoluat în România și pentru Chindia. 

Orozco a avut câteva intervenții de mare acuratețe în fața lui Osimhen sau Iwobi, iar portalul SofaScore i-a acordat nota 6.8.

Titular în linia defensivă a Guineei Ecuatoriale a fost și Basilio Ndong, fundașul stânga al Craiovei. Acesta a primit nota 6.2.

Esteban Orozco e născut la Zaragoza, în Spania, dar a ales să reprezinte Guineea Ecuatorială, țara de origine a părinților săi. A debutat pe 9 octombrie 2017 într-o victorie cu 3-1 împotriva celor din Mauritius. Are și un gol marcat pentru statul african, cel al victoriei cu Algeria de la Cupa Africii pe Națiuni 2021. În total, a adunat 25 de meciuri pentru „Los Elefantes”.

Guineea Ecuatorială a produs surpriza și a încurcat Nigeria

Nigeria lui Victor Osimhen nu a putut obține decât un rezultat de egalitate, scor 1-1, în fața reprezentativei mult mai slab cotate din Guineea Ecuatorială.

Reprezentativa din Guineea Ecuatorială a deschis scorul în minutul 36, prin Iban Salvador, care a finalizat din 14 metri, din poziție centrală, în urma unei pase furnizate de către Jose Machin.

Avantajul a durat doar două minute, până când Victor Osimhen s-a înălțat din careul mic al adversarilor și a marcat cu o lovitură de cap, cu poarta goală, dintr-o centrare livrată de către Ademola Lookman (legitimat tot în Serie A, dar la Atalanta). Pasa de gol expediată de Lookman a depășit întreaga apărare a naționalei din Guineea Ecuatorială.

Joacă în Liga 2 din România, dar l-a blocat pe Osimhen la Cupa Africii pe Națiuni! Fotbalistul Craiovei, titular în același meci
Victor Osimhen, nemulțumit în Nigeria - Giuneea Ecuatorială

Duelul a fost ulterior dominat autoritar de Nigeria, însă eficiența și inspirația le-au lipsit categoric „vulturilor”. Nici măcar golgheterul lui Napoli, Victor Osimhen, nu a mai putut face nimic pentru a tranșa partida în favoarea nigerienilor. 

Doar Osimhen este estimat la 110 milioane de euro, în timp ce selecționata din Guineea Ecuatorială este evaluată abia la 10 milioane de euro, mai puțin decât aproape jumătate din echipele din Superliga României.

3 jucătoriparticipanți la Cupa Africii pe Națiuni evoluează la cluburi din România: Basilio Ndong (Guineea Ecuatorială) de la Universitatea Craiova și Aly Abeid (Mauritania) de la UTA, în Superligă, plus Esteban Obiang (Guineea Ecuatorială) de la FC Argeș, din Liga 2

Citește și alte știri despre Cupa Africii pe Națiuni:

Surprize pe linie la Cupa Africii pe Națiuni » Osimhen și Salah au părăsit triști terenul, chiar dacă au marcat
Cupa Africii pe Națiuni
Surprize pe linie la Cupa Africii pe Națiuni » Osimhen și Salah au părăsit triști terenul, chiar dacă au marcat
Goana după aur: start la Cupa Africii pe Națiuni! Prima mare competiție din 2024 pune la bătaie premii de peste 10 milioane $
CAN 2024
Goana după aur: start la Cupa Africii pe Națiuni! Prima mare competiție din 2024 pune la bătaie premii de peste 10 milioane $

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează