INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA - UNGARIA

Lăudată la Euro, Ungaria e o deziluzie acum! Ratează al 9-lea Mondial la rând: „Eu nu sunt Isus Hristos”

Lăudată la Euro, Ungaria e o deziluzie acum! // sursa foto: Imago
Lăudată la Euro, Ungaria e o deziluzie acum! // sursa foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 11 octombrie 2021 13:17 / Actualizat luni, 11 octombrie 2021 13:47

Selecționerul Marco Rossi, eroul Ungariei la Euro 2020, nu poate readuce Ungaria la Campionatul Mondial 2022, unde nu a mai jucat de 35 de ani. „Ne mai calificăm? Nu, sigur nu! Baza de jucători nu depinde de mine”, s-a plâns antrenorul italian.

Dacă la Euro a impresionat, al doilea turneu final continental la care a participat, fiind foarte aproape să se califice în „optimi” din cea mai grea grupă (a fost egalată spre sfârșit de Germania, 2-2, după 1-1 cu Franța), Ungaria e o deziluzie în aceste preliminarii. 

Și are șanse minime să se califice la CM 2022. Ar fi al 9-lea Mondial consecutiv ratat de maghiari. Din 1986, nu au mai jucat la marea întrecere globală.

Doar 10 puncte, nouă cu Andorra și San Marino

De la startul acestei campanii, echipa lui Marco Rossi a obținut doar 10 puncte, nouă după victoriile cu Andorra (4-1 și 2-1) și San Marino (3-0). O singură partidă mai bună, 3-3 acasă cu Polonia (au condus cu 2-0 și 3-2). În rest, un 0-4 pe teren propriu în fața Angliei și un dublu eșec cu Albania în toamnă, identic, 0-1, ultimul sâmbătă, la Budapesta. 

Revenirea lui Szoboszlai, absent la Euro din cauza unei accidentări, nu a avut efect. Talentatul număr 10 ungur nu a înscris niciun gol în patru meciuri, în septembrie și octombrie.

Nici din Liga Națiunilor nu sunt speranțe

Locul 4 acum, are șanse aproape nule să prindă măcar poziția secundă și barajul. Albania (15p) și Polonia (14) s-au desprins, iar pe roș-verzi îi așteaptă cele mai dificile deplasări în ultimele trei runde. În Anglia, mâine, și în Polonia, în ultima etapă. 

Nici din Nations League nu sunt speranțe, chiar dacă au câștigat grupa în Liga B, promovând în elită. Înaintea lor, sunt două echipe care nu vor prinde probabil play-off-ul din preliminarii (Cehia/Țara Galilor, una sigur va rămâne, și Austria).

Marco Rossi: „Dacă îmi oferă cineva alți fotbaliști, îi primesc cu bucurie”

De aici și pesimismul selecționerului. „Ne mai calificăm? Nu, sigur nu!”, a răspuns Marco Rossi după 0-1 cu Albania. 

„Euro a fost urmat de o scădere a performanței”, a afirmat italianul, apărându-se pentru rezultate slabe: „Eu nu sunt Isus Hristos. Da, îmi asum responsabilitatea, eu formez echipa, eu fac schimbările, însă baza de jucători nu depinde de mine. Dacă îmi oferă cineva alți fotbaliști, îi primesc cu bucurie”.

Un antrenor e ca un producător de vin. Nu poate face un vin bun decât dacă are o recoltă bună. Sunt aici din 2019, am urcat în Liga Națiunilor din C în A și am jucat la Euro. Acum suntem în impas
- Marco Rossi, selecționer Ungaria

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Incident cu Neymar live! Starul lui PSG, numit „idiot” de cel mai cunoscut comentator brazilian

Încă o imagine devenită virală » Messi contra tuturor: șapte uruguayeni sunt atenți la el

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează