INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

EXCLUSIV Românul care a antrenat ani buni în Arabia Saudită: „Fotbaliștii foarte buni din România merg cel mult în liga secundă de acolo”

Aymeric Laporte, Sadio Mane și Cristiano Ronaldo, 3 dintre vedetele lui Al Nassr Riad
Aymeric Laporte, Sadio Mane și Cristiano Ronaldo, 3 dintre vedetele lui Al Nassr Riad

Articol de - Publicat marti, 29 august 2023 15:01 / Actualizat marti, 29 august 2023 15:39

Eusebiu Tudor, 49 de ani, antrenorul lui Metaloglous, a mărturisit că nu este mirat de impactul pe care campionatul din Arabia Saudită, plin cu supervedete la ora actuală, îl are în lumea fotbalului. 

Mercato estival 2023 a fost spectaculos în privința supervedetelor care au luat calea Arabiei Saudite. Drumul deschis iarna trecută de către Cristiano Ronaldo a fost continuat de Benzema, Mane, Neymar, Henderson, Mahrez, Firmino, Kante, Koulibaly, Milinkovic-Savic, Kessie și Brozovic, printre mulți alții.

Gigi Becali și-a continuat teoria conspirației: „Istvan Kovacs are apartament cumpărat în blocul firmei lui «Nelu Mureșan»”
UTA - FCSB 2-1
Gigi Becali și-a continuat teoria conspirației: „Istvan Kovacs are apartament cumpărat în blocul firmei lui «Nelu Mureșan»”

Doar antrenori străini în Arabia Saudită. Și un român: Cosmin Contra

În campionatul saudit, niciunul dintre antrenorii principali nu este localnic! Printre portughezi, croați, legendarii Steven Gerrard și Slaven Bilic, și-a făcut loc și Cosmin Contra (47 de ani), singurul român prezent acum în primul eșalon, fiind la al doilea sezon pe banca lui Damac (locul 13 după trei etape), după ce în ediția anterioară a terminat pe locul 8.

5fotbaliști români sunt în prima ligă din Arabia Saudită: Tătărușanu (Abha), Toșca (Al-Riyadh), Cordea (Al Tai), Andrei Burcă și Florin Tănase (ambii Al-Okhdood)

Actualul antrenor al lui Metaloglobus, Eusebiu Tudor, 49 de ani, a activat un deceniu în țările arabe, inclusiv în Arabia Saudită. A fost la Al Ettifaq, pregătită acum de Steven Gerrard, apoi la Al Shoalah, la Al Khaalej și la Qadsia.

Eusebiu Tudor, comparație între fotbalul din Arabia Saudită și cel românesc: „Primele două eșaloane de acolo sunt peste Liga 1”

„Nu mă miră ceea ce se întâmplă în Arabia Saudită, am lucrat acolo nouă ani. Românii, sau fotbaliștii din campionatul intern, e mai greu să prindă contract în prima divizie. 

Românul care a antrenat ani buni în Arabia Saudită: „Fotbaliștii foarte buni din România merg cel mult în liga secundă de acolo”
Eusebiu Tudor

Uite, de exemplu, Irobiso a mers de la Petrolul în liga a doua sau a treia din Arabia Saudită, Garita, se băteau toți pe el aici, a prins de-abia în eșalonul secund, Tandia și Yoda la fel. În top sunt doar supervedetele.

Mi-e greu să spun cine e favorită la câștigarea campionatului. Se bat mai multe, Hilal, clar, Ittihad și Nassr. Este o stare de spirit extraordinară și la meciuri. Primele două ligi din Arabia Saudită sunt peste ceea ce avem noi în campionatul României. 

Saudiții au puterea să convingă jucători care au cucerit Champions League, vor să organizeze Campionatul Mondial, probabil, vor reuși în acest demers", a explicat Eusebiu Tudor pentru Gazeta Sporturilor.

VIDEO. Copiii din Arabia Saudită, bucurie pe străzi după ce au obținut un autograf de la Ronaldo

Citește și alte știri:

„Lăsați-ne să ne pregătim de Liga Campionilor!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  29 August 2023, 20:37

...cine i domne asta ?...de Daniel Boruga nu ati auzit ?

deluxxe81
deluxxe81  •  29 August 2023, 19:09

Burca, Tanase si Cordea nu sunt romani, se pare.

mafa
mafa  •  29 August 2023, 18:46

El zice 9 ani voi mai puneti unul sa fie 10 !!!...gpl in loc de gsp.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează