INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Bombă în Premier League » Everton ar putea fi penalizat cu 12 puncte și riscă retrogradarea!

După ce s-a salvat la limită în ultimele două sezoane, Everton ar putea fi lovit dur în viitorul apropiat. Foto: Imago
După ce s-a salvat la limită în ultimele două sezoane, Everton ar putea fi lovit dur în viitorul apropiat. Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 25 octombrie 2023 16:54 / Actualizat miercuri, 25 octombrie 2023 18:53

După ce s-a salvat la limită în ultimele două sezoane, Everton ar putea fi lovit dur în viitorul apropiat. Dacă se va dovedi vinovăția pentru încălcarea fair-play-ul financiar, liga engleză vrea să penalizeze clubul albastru cu 12 puncte, ceea ce ar însemna că ar ajunge la -5!

Ultimele două sezoane au fost teribile pentru fanii lui Everton. Echipa a trăit periculos în Premier League, a evitat retrogradarea la limită, pe ultimii metri.

  • În 2022-2023, a încheiat pe locul 17, chiar deasupra liniei roșii, cu numai două puncte peste Leicester, care a căzut în Championship;
  • În 2021-2022, s-a clasat la final pe 16, având patru puncte mai mult decât Burnley, prima sub linie.
Bayern Munchen cumpără două vedete din Premier League în ianuarie
BAYERN
Bayern Munchen cumpără două vedete din Premier League în ianuarie

Comisia independentă ia decizia în cazul Everton la sfârșitul săptămânii

Și acum, o amenințare mult mai mare pentru albaștrii din Liverpool. Suspectați că au încălcat fair-play-ul financiar (FFP), sunt anchetați în secret de o comisie independentă, care va lua o decizie la sfârșitul acestei săptămâni, a scris Daily Mail.

Daily Telegraph a mers mai departe cu dezvăluirile. Potrivit cotidianului britanic, liga engleză se pregătește deja să lovească dur Everton. În cazul în care clubul va fi găsit vinovat, liderii Premier vor cere 12 puncte de penalizare!

O asemenea sancțiune ar afecta și mai mult echipa în tentativa de a se salva și în actuala stagiune. Deocamdată, e pe 16, cu 7 puncte în nouă etape. În eventualitatea retragerii celor 12 puncte, ar ajunge pe ultima poziție, cu -5!

Everton, pierderi de 425 de milioane în ultimii 3 ani. Limita admisă, 120 de milioane!

În martie, Everton a fost acuzat de Premier League de ignorarea FFP în ultimii trei ani, înregistrând pierderi de 425 de milioane de euro pentru acea perioadă, când limita admisă e de 120 de milioane. A depășit de peste trei ori limita!

Altă amenințare pentru „The Toffees”, a avertizat Daily Mail. Dacă se va proba vinovăția, Leeds, Leicester și Burnley (retrogradate în ultimii doi ani) vor să dea Everton în judecată și să ceară despăgubiri de 345 de milioane de euro.

Momentan, compania americană 777 Partners așteaptă aprobarea ligii pentru a prelua gruparea din Liverpool. Proprietar e încă afaceristul britanico-iranian Farhad Moshiri.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Culisele haosului de la Ajax! Antrenor fără putere, care și-a acuzat secundul că e „cârtiță” și jucătorul veteran că „l-a înjunghiat în spate”

Revine la națională după o pauză de peste un an! Selecționerul Israelului i-a pregătit o imensă surpriză lui Edi Iordănescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
george.br
george.br  •  25 Octombrie 2023, 19:51

:))) "...sunt anchetati in secret..." Si voi cum ati aflat de ancheta ba, tot "pe surse"?

catta81k1
catta81k1  •  25 Octombrie 2023, 19:47

Pai aia de la City au numai 100 si ceva de nereguli financiare ...dar cum zici tu...nici o treaba...lasa ca ii dau de pamant pe amaratii aia de la Everton...macar Everton o sa aibe cel mai fain stadion din Championship....????

catta81k1
catta81k1  •  25 Octombrie 2023, 19:46
Postat de brujo pe 25 Octombrie 2023, 18:58

Meanwhile, albastrii din Manchester n-au nici o grija. :)

Pai aia de la City au numai 100 si ceva de nereguli financiare ...dar cum zici tu...nici o treaba...lasa ca ii dau de pamant pe amaratii aia de la Everton...macar Everton o sa aibe cel mai fain stadion din Championship....????

Vezi toate comentariile (5)
Comentează