INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV CTP, necruțător cu Diego Maradona: „A intrat de atâtea ori drogat pe teren! A marcat un gol fals, un gol cu furt, un gol necinstit”

Articol de GSP - Publicat joi, 18 martie 2021 11:18 / Actualizat joi, 18 martie 2021 11:21

Cristian Tudor Popescu, unul dintre cei mai importanți jurnaliști români post-decembriști, a explicat la emisiunea "Prietenii lui Ovidiu", de pe GSP.ro, de ce l-a criticat dur pe Diego Armando Maradona, care a încetat din viață pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani.

- Domnule Popescu, e interesant că vă pricepeți foarte bine la tenis. Fotbal n-ați jucat?
- Am jucat fundaș dreapta. Am jucat la o echipă care spre surprinderea mea încă mai există și astăzi, Metaloglobus. N-am jucat pe blat, am jucat ceva fotbal și aveam viteză. Acum nu țin cu niciuna de la noi. De afară mă uit întotdeauna la Messi. Chiar și când joacă prost. Mă uit la Messi și când se plimbă pe teren. Se duce de colo colo, nu face fază de apărare...

- Că tot suntem la Messi, ați fost foarte critic la adresa lui Maradona, pe care eu îl divinizez.
- Eu am făcut un inventar de fapte al lui Maradona. Eu n-am spus acolo nimic, nu am venit cu niște calificative. Nu iei în considerare atunci când clasifici un jucător că s-a drogat în halul în care a făcut-o Maradona? Că a intrat de atâtea ori drogat pe teren? Că a fost eliminat din naționala Argentinei pentru doping, chiar la un meci cu România? Că a marcat un gol fals, un gol cu furt, un gol necinstit, acel gol cu mâna? S-a lăudat cu acel gol!

- Dar...
- Domnule Ioanițoaia, de ce aceste lucruri nu contează când vorbești despre valoare unui fotbalist? Pentru mine contează! Dacă o luați și altfel, ca performanțe. A câștigat Cupa Mondială, foarte bine, dar Pele a câștigat-o de trei ori. Putem discuta? Ia să vedem între el și Messi. Să luăm cifrele lui Messi jucând la Barcelona, unde a jucat și Maradona, unde n-a reușit. Criteriul logic este ce a făcut omul acela pentru fotbal.

- Au fost alte vremuri când juca Maradona și altele acum, când joacă Messi.
- Ce a făcut Johan Cruyff pentru fotbal este incomparabil cu ce-a făcut Diego Armando Maradona. Incomparabil! Fotbalul pe care l-a gândit ca antrenor Johan Cruyff este izvorul, originea, fotbalului de astăzi. Cruyff a început să joace fotbalul care se joacă astăzi. Nici pe vremea lui Pele nu se juca cu angajamentul total, modul despre care Cruyff a spus o frază extraordinară. Mi-a spus-o Gică Popescu într-o emisiune cu dumneavoastră.

- O mai țineți minte?
- A spus: "Cruyff i-a zis naționalei României în '94 că aleargă prea mult". Pentru că teoria lui Cruyff, care s-a dovedit valabilă, era "nu trebuie să alergi mai mult decât e cazul, trebuie să fii acolo unde trebuie, când trebuie".

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU CRISTIAN TUDOR POPESCU

CITEȘTE ȘI:

De ce îl critică CTP pe Țiriac? „I-am fost copil de mingi, dar nu pot fi indiferent la ce face acum! Nu pot!"

CTP, comentariu acid: „La noi, sportul e susținut de părinți. Vai de steaua lor! În Ungaria se investește masiv pentru că e un stat naționalist, agresiv, de tip ceaușist!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
669532053190276
Mihai Badea  •  19 Martie 2021, 00:33

Cum, necum, comentariile vizeaza pareri, optiuni, iar CTP, spre deosebire de contestatarii sai, foloseste bine limba romana si are o logica desavarsita atunci cand si-o prezinta! Sportul, inainte de orice, este necesar oamenilor pentru mentinerea sanatatii si dobandirea unei morale de existenta, confruntarea pasnica, loiala, in fata unui public sincer! Cei care ies din aceasta sfera, trisorii, pierd ce este esential din actul sportiv, mesajul spiritual! Maradona este un exemplu de proasta morala, o salbaticie sustinuta de incultura celor de aceeasi speta, nestiutorilor de reguli elementare de convietuire!

piromanul
piromanul  •  18 Martie 2021, 20:52

Nici eu nu il suport pe CTP, dar acum chiar are dreptate. La fel si cu ce a spus despre Tiriac.

piromanul
piromanul  •  18 Martie 2021, 20:50
Postat de zorrozabal pe 18 Martie 2021, 13:30

Cine zice ca a fost gol cu mana?Ca din reluarile tv-si au fost mii-nu se vede!Dar de ce e CTP atat de inversunat impotriva lui Maradona?Nu cumva pentru ca asa e...political corecty?Pentru ca celebrul indio argentinian, a avut curajul sa viziteze niste dictatori- din aia „rai”- pentru ca daca s-ar fi intalnit cu alti dictatori-din aia „agreati”-n-ar fi fost nici o problema!Ca sa va dati seama ce a ajuns CTP!Un activist din aia intoleranti!

Pe langa ca esti prost, esti si chior. Cu naiba sa nu vezi ca drogatul marcheaza cu mana?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează