INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

EXCLUSIV Planul Poloniei, țară cu o situație similară cu a României » Pawel Golanski explică: „Primul meci e pe 27 mai”

Pawel Golanski +32   FOTO
Pawel Golanski

Articol de - Publicat sambata, 25 aprilie 2020 18:25

Zbigniew Boniek (64 de ani), președintele Federației de fotbal din Polonia, a anunțat că fotbalul va fi reluat pe 27 mai. Fostul stelist Pawel Golanski (37 de ani) a detaliat situația pentru GSP.ro.

Polonia e mai departe de terminarea sezonului decât România. Înainte de criza provocată de coronavirus se disputaseră 26 de etape din cele 30 ale sezonului regulat. Polonezii au programat în continuare și un play-off, așa că au hotărât să grăbească reluarea sezonului.

Golanski: „Se va juca fără spectatori”

„Astăzi, președintele Federației noastre, Boniek, a anunțat că primul meci din campionat se va disputa pe data de 27 mai. Va fi fără spectatori și doar dacă lucrurile nu vor lua o turnură gravă în perioada următoare, ca număr de persoane infectate sau decedate, se va schimba decizia.

 Deci primul meci va fi pe 27 mai, în Cupă, iar pe 30 mai în campionat. Campionatul se va termina pe 20 iulie”, a declarat Golanski pentru GSP.ro.

Pawel Golanski, 37 de ani, a jucat la FCSB între 2007 și 2010, adunând 2 goluri în 58 de meciuri de campionat.

Vezi când s-ar putea relua fotbalul în România

Polonia, situația apropiată cu cea din România

Polonia are puțin peste 11.000 de cazuri confirmate de COVID-19 și 499 de decese. Situația este una asemănătoare cu cea din România, unde 10.635 de persoane au contractat virusul, iar 579 și-au pierdut viața.

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

FOTO / Cum a schimbat coronavirusul planeta

+28 FOTO

Citește și alte știri despre impactul coronavirusului asupra fotbalului:

CORONAVIRUS // Junior Sambia e în comă indusă: „Situația rămâne gravă”

O echipă din liga secundă germană a vândut măști cât întreaga capacitate a stadionului!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (6)
10219056543259104
Alexandru Donciu  •  26 Aprilie 2020, 01:01

Ca de obicei, ziaristii slab pregatiti omit informatii vitale: Polonia a efectuat pana in clipa de fata 278,994 teste dintre care au rezultat 11,273 cazuri pozitive (adica rata 4.04%), incluzand si 524 decese. Prin comparatie, Romania a efectuat 126,645 teste (adica 45.39% din cate a avut Polonia) dintre care au rezultat 10,635 cazuri (adica rata 8.40%), incuzand si 601 decese. Dupa aberanta parere a acestui ziarist, Polonia se afla intr-o situatie apropiata cu cea din Romania, in conditiile in care a efectuat cu 120.3% mai multe teste si are o rata a cazurilor pozitive a testelor cu peste 100% mai eficienta fata de Romania. Continuati sa va faceti de ras cum ati mai facut si in articolul dedicat lui Dusah Uhrin, in care spuneati ca Cehia are si ea situatie similara cu Romania.

israelianul
israelianul  •  25 Aprilie 2020, 20:48
Postat de joze_maurinio pe 25 Aprilie 2020, 20:13

Ba, asta e viata. Adica BANUL e mai important ca viata, si sunt multe cercuri de oameni de afaceri care manipuleaza presedintii inculti si habarnisti, vezi tara dintre Canada si Mexico. Nu conteaza ca mor niste oameni, noua ne trebuie banii, sa mearga afacerile, ca oamenii se pot inlocui, pierderea porcoiului de bani, NU! Ca si in fotbal (-ul) nostru, unde niste nepriceputi(FRF, LPF, etc) si niste impostori hoti(oameni de afa.... CE?..ri, ca Becali, Negoita, Niculei si altii de la Ceferei sau Craiovei, etc) nu vor sa piarda niste bani, nemunciti, necastigati din drepturile TV, pentru ca ei nu se pricep sa faca businessuri si afaceri.

Nu mai polua GSP-ul cu elucubratiile tale, om de mimic, care generalizeaza si judeca! Macar ai nostri nu incep campionatul pe 27 mai. Si comentariul tau chiar nu isi are locul, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

israelianul
israelianul  •  25 Aprilie 2020, 20:46
Postat de Razvan Claudiu pe 25 Aprilie 2020, 19:55

Coane! Vezi ca Polonia are dublu populatiei Romaniei si nu sunt deloc intr-o situatie similara cu a noastra. Din niciun punct de vedere.

Ai dreptate, au murit dublu in Romania, dar la ora actuala ca si populatie suntem a 6-a tara a Uniunii Europene dupa Polonia. Ideea e ca Polonia s-a confruntat cu UK-ul, dar nu s-a confruntat atat de mult ca Romania cel putin cu Italia si Spania (poate si cu Franta, nu sunt sigur). Germania unde polonezii sunt multi, nu prea a avut decedati. De imbolnavit, chiar nu conteaza cati se imbolnavesc daca nu apare decesul. Trebuie totusi si mentionat ca Polonia e cu vreo 10 zile in spate, adica primele cazuri de coronavirus in Romania au aparut mai rapid decat la polonezi. Si in 10 zile iti pot muri si 300 de oameni, asa constanta cum e situatia acum in Polonia sau in Romania. Romania daca estimam toti factorii, sta bine, insa din pacate nu si pentru rudele celor decedati. Dumnezeu sa ii aline si sa le odihneasca mortii! :(

Vezi toate comentariile (6)
Comentează