INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Exemplu pentru LPF » Liga germană cere bani de la deținătorul de drepturi TV pentru cluburile cu probleme

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 07 aprilie 2020 09:36

Liga germană trage de postul tv Sky să dea în avans peste 300 de milioane de euro pentru a ajuta cluburile afectate de pandemia de coronavirus.

Veritabilă locomotivă economică și financiară a Europei, Germania se dovedește și în fotbal un exemplu despre cum trebuie „jucat" în vremuri de pandemie. Bundesliga e primul campionat dintre cele oprite care se pregătește să-și reia activitatea, iar Liga germană (DFL) este tot prima din Europa care face cu adevărat ceva pentru cluburile aflate în impas. 

Cotidianul WAZ a dezvăluit că DFL negociază în aceste zile cu postul Sky, pentru ca acesta să vireze în avans celor 36 de cluburi din primele două ligi peste 300 de milioane de euro. Marile beneficiare ar fi în special cele 13 grupări amenințate cu insolvența, nouă din Bundesliga 2, patru din Bundesliga 1, între care și FSV Mainz, echipa lui Alex Maxim. 

Postul pay per view Sky este cel mai important finanțator al Ligii germane, cu 786 de milioane de euro pe sezon din drepturi TV.

1 maie data la care nemții preconizează ca Bundesliga 1 și 2 să se reia. Sau cel mai târziu pe 8 mai. Meciurile se vor juca fără spectatori

750 de milioane de euroar pierde cluburile din Bundesliga 1 și 2 dacă sezonul 2019-2020 nu e dus la bun sfârșit

Vezi mai multe știri din fotbalul internațional: 

Primele imagini din fotbalul mare de la suspendarea campionatelor! Efort uriaș la Bayern, care și-a reluat antrenamentele: 5 grupuri de jucători, 3 terenuri, trasee diferite din parcare la teren

Alegerile gazdelor CM 2018 și CM 2022, lovite de corupție, susține justiția americană!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează