INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  POVEȘTILE FOTBALULUI

FAKE NEWS-ul de acum 24 de ani! Straniul caz al lui Marco Boogers, olandezul transferat „la plesneală” pe o sumă imensă

Momentul culminant al carierei lui Marco Boogers: eliminat în meciul cu Manchester United! // Foto: joe.ie +1   FOTO
Momentul culminant al carierei lui Marco Boogers: eliminat în meciul cu Manchester United! // Foto: joe.ie

Articol de - Publicat marti, 02 aprilie 2019 14:09

Informațiile false existau și înaintea rețelelor de socializare, iar povestea lui Marco Boogers, 52 de ani în prezent, ilustrează cel mai bine efectele unei știri false. Întreaga imagine a fotbalistului a fost afectată de o știre transmisă greșit.

Marco Boogers nu e un fotbalist prea titrat. A jucat în ligile inferioare din Olanda, a prins transferul carierei la West Ham, nu s-a adaptat în Anglia și a revenit în Olanda. O poveste care poate fi comună cu a multor alți fotbaliști. Ce îl face, însă, pe el puțin mai special?

Transferat „la plesneală”

În 1995, Harry Redknapp era antrenor la West Ham și lua câteva decizii foarte neinspirate. Tehncianul britanic a transferat mai mulți jucători fără nume pe sume importante, unul dintre aceste transferuri fiind aducerea olandezului Marco Boogers pentru un milion de lire sterline. O sumă destul de mare pentru acea perioadă.

Redknapp l-a transferat pe Boggers din liga a doua olandeză, de la Sparta Rotterdam, fără să îl vadă deloc la lucru, s-a bazat pe un singur videoclip de câteva minute care îi puneau în evidență câteva calități, însă nu și evoluția totală a fotbalistului. Mutarea a fost un mare eșec, lucru care s-a văzut încă de la primele meciuri.

marco boogers2 +2 FOTO

În prima partidă a intrat în repriza secundă și nu s-a remarcat prin nimic, ba chiar a fost inexistent pe teren. În al doilea meci a fost băgat pe teren contra lui Manchester United, iar la câteva minute după startul partidei a comis un fault violent asupra lui Garry Neville și a fost eliminat.

A primit patru etape de suspendare, deși a încercat să se scuze afirmând că iarba a fost prea alunecoasă și de asta a intrat frontal în fundașul lui United.

Fake news: trăiește într-o rulotă!

Suspendarea l-a afectat enorm pe Boggers, jucătorul intrând în depresie, după ce oricum nu se prea adaptase în Anglia. Ziarele britanice titrau că a fost transferat doar pentru a accidenta un jucător de la United, iar apoi au devenit și mai nemiloase: a apărut informația că jucătorul s-ar fi întors în Olanda la locuința din parcul său cu rulote.

Concret, Harry Redknapp era acuzat că s-a lăsat păcălit și că nu a transferat un fotbalist, ci un om oarecare dintr-un parc cu rulote. Ceea ce nu era adevărat.

Cum s-a produs fake news-ul

Chiar dacă informația nu era adevărată, Boggers a ajuns să fie considerat fotbalistul care trăiește într-o rulotă, chiar și după mulți ani după retragerea sa.

Peste câțiva ani, un oficial al clubului West Ham a explicat ce s-a întâmplat și cum s-a ajuns la această știre.

„Marco a fost deprimat după ce a fost eliminat în cel de-al doilea său meci la West Ham și a dispărut pentru câteva zile. Un reporter m-a sunat și a spus că vrea să facă un interviu cu Boggers și m-a întrebat dacă știu că a plecat în Olanda și cu ce avion.

I-am spus că, probabil dacă a plecat în Olanda, a mers cu mașina lui. Reporterul a înțeles greșit și anume că s-a întors în rulota lui și m-a citat așa. De aici s-a interpretat informația că ar locui într-o rulotă”, a declarat Bill Prosser, fost oficial al clubului.

Carieră marcată

Cariera lui Boggers a fost marcată de acest moment. La West Ham a rămas trei ani, dar a mai jucat doar în alte două meciuri pentru prima echipă, apoi a revenit în Olanda.

Deși în perioada petrecută în Anglia nu a reușit să se remarce, atacantul are totuși cifre bune în țara sa natală: 162 de goluri în 395 de meciuri în întreaga carieră.

Citește și:

VIDEO Meciul care s-a jucat fără reguli: Arsenal contra unui adversar cu 15 jucători pe teren!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează