INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BELARUS

Familia lui Hamutovski, scrisoare cutremurătoare despre situația fostului portar reținut în Belarus: „A fost diagnosticat cu cancer. L-a învins momentan, dar detenția în închisoare îl poate afecta”

Vasili Hamutovski / FOTO: Imago
Vasili Hamutovski / FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 03 octombrie 2022 22:15 / Actualizat luni, 03 octombrie 2022 22:36

Familia lui Vasili Hamutovski (44 de ani), fostul portar stelist reținut și judecat astăzi în Belarus, a transmis detalii cutremurătoare prin intermediul lui George Ogăraru (42 de ani). Vasili tocmai urmase cu succes un tratament împotriva cancerului, iar condițiile din detenție i-ar putea cauza probleme, se arată în mesajul familiei. 

George Ogăraru, prieten apropiat al lui Hamutovski, a publicat o scrisoare primită din partea familiei fostului portar. Șeful secției de copii și juniori din cadrul CSA Steaua spune că detalii frapante despre condițiile de detenție nu au putut fi făcute publice și cere ca Federația Română de Fotbal să intervină în acest caz.

Familia lui Hamutovski, detalii cutremurătoare: „Detenția poate avea un impact negativ asupra sănătății”

„Astăzi procesul a avut loc online. Pe durata procesului Vasili se afla în închisoare, iar avocatul a putut vorbi cu el doar prin Skype. El a primit acum 13 zile de închisoare pentru că a trimis materiale de pe canalele Telegram care sunt recunoscute ca extremiste în Belarus. 

Pe acest canal Vasili i-a trimis soției sale informații și mesaje în luna August. Deocamdată, acesta caz este judecat ca un caz administrativ însă temerea este că în următoarele zile se vor căuta noi “dovezi”… 

Vasili a venit în Belarus din Ucraina, unde este antrenor la Lviv. Operația a fost făcută la genunchi la Minsk, acum mai bine de o lună. Acum avea recuperare. A fost reținut vineri de către Poliție. 

În alta ordine de idei, la sfârșitul anului 2021, Vasili a fost diagnosticat cu cancer, stadiul 3. Dar a reușit să-l învingă în acest moment. Chirurgia și chimioterapia au ajutat cu succes. De aceea a trebuit să vină și la Minsk pentru a vedea un medic și a verifica dinamica. Dar detenția sa în închisoare poate avea un impact extrem de negativ asupra sănătății sale”, este mesajul transmis de familia lui Hamutovski prin intermediul lui George Ogăraru. 

Personal cred că Vasili Khamutovski este intr-o situație de risc ridicat, că regimul dorește să dea un exemplu descurajator pentru contestatari și rog presa din România să mediatizeze acest caz cu scopul de a obtine o reactie la nivel diplomatic din partea Ambasadei Belarusului din Romania! 

Totodată sper ca domnul președinte al Federației Române de Fotbal să poată obține o reacție pozitivă din partea omologului din Belarus dar și din partea UEFA. Vasili Khamutovski este un om demn, soț și părinte, un patriot și un sportiv care și-a reprezentat țara cu demnitate atât la echipa națională cât și la echipele de club din străinătate. Toți cei care am interactionat cu el am cunoscut un Om drept, de mare nădejde, cu suflet blând și cu dragoste pentru cei din jurul lui!

- George Ogăraru

Citește și alte știri despre cazul reținerii lui Hamutovski: 

Vasili Hamutovski, judecat și condamnat la 13 zile de arest! Motivul invocat de autoritățile din Belarus
BELARUS
Vasili Hamutovski, judecat și condamnat la 13 zile de arest! Motivul invocat de autoritățile din Belarus
Curg reacțiile în Belarus după reținerea lui Hamutovski: „Să sperăm că România va ajuta UEFA să ia decizia corectă” + Mesajul lui George Ogăraru
BELARUS
Curg reacțiile în Belarus după reținerea lui Hamutovski: „Să sperăm că România va ajuta UEFA să ia decizia corectă” + Mesajul lui George Ogăraru

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close