INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BELARUS

Vasili Hamutovski, judecat și condamnat la 13 zile de arest! Motivul invocat de autoritățile din Belarus

Articol de - Publicat luni, 03 octombrie 2022 18:07 / Actualizat luni, 03 octombrie 2022 18:39

Vasili Hamutovski, 44 de ani, fostul portar al lui FCSB, reținut sâmbătă de poliție la Minsk, a fost condamnat pentru că „a trimis pe canalul de Telegram materiale considerate extremiste în Belarus.”

Sâmbătă, Vasili Hamutovski a fost arestat de polițiști chiar în parcarea din fața blocului în care locuiește la Minsk. Încătușat, împins în mașină și dus la închisoarea Okrestina. 

Vasili Hamutovski risca până la 3 ani de închisoare 

Nici apropiații nu știau motivul reținerii sale. Fostul portar al lui FCSB și al naționalei Belarusului se întorsese de două luni în țara sa, pentru a se opera după o accidentare suferită la un antrenament. 

„Nu bănuia că vizita de la Minsk s-ar putea încheia așa prost pentru el. Era foarte liniștit. Urma să se alăture clubului în curând”, a declarat Oleg Dulub, antrenorul lui FC Lvov. Și Hamu era sub contract cu clubul ucrainean, pe care îl părăsise la începutul primăverii, după invazia armatei ruse, refugiindu-se pentru o perioadă la București. 

„Probabil că luni va apărea în fața tribunalului”, a spus duminică fratele său, Iuri, pentru playsport.ro. Așa s-a întâmplat. Risca până la 3 ani de închisoare. 

Astăzi, Vasili a fost judecat și condamnat la 13 zile de închisoare, a anunțat Tribuna.com. Potrivit site-ul bielorus, motivul invocat de instanță a fost că „a trimis pe canalul de Telegram materiale considerate extremiste în Belarus.” 

Curg reacțiile în Belarus după reținerea lui Hamutovski: „Să sperăm că România va ajuta UEFA să ia decizia corectă” + Mesajul lui George Ogăraru
BELARUS
Curg reacțiile în Belarus după reținerea lui Hamutovski: „Să sperăm că România va ajuta UEFA să ia decizia corectă” + Mesajul lui George Ogăraru

Vasili Hamutovski protestează împotriva dictatorului Aleksandr Lukashenko

Încă de la arestarea sa, Hamutovski a susținut că plătește încă pentru evenimentele din 2020. În vârstă de 44 de ani, fostul fotbalist a protestat dur în ultimii ani împotriva dictatorului Aleksandr Lukașenko. 

Mai ales după alegerile din 2020, contestând valabilitatea acestora și realegerea președintelui, ce conduce Belarusul neîntrerupt de aproape trei decenii, din iulie 1994. 

Un an mai târziu, în octombrie 2021, a fost arestat, judecat și amendat pentru participarea la protestele din 2020. Iar acum, întors din România în țara sa, a fost încă o dată condamnat.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Șocant! 32 de copii între 3 și 17 ani morți în haosul de pe stadion din Indonezia

Insultat și fluierat după înfrângerea cu Panathinaikos, Răzvan Lucescu a răbufnit. S-a îndreptat amenințător spre fanii lui PAOK!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
talpaiadului
talpaiadului  •  03 Octombrie 2022, 19:20

Ca-n filmele cu prosti. Hamu posteaza mesaje de protest impotriva guvernului din Belarus si dupa aia se duce sa se opereze acolo, ca nu mai exista un chirurg calificat in nici o alta tara :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close