INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INDONEZIA

Șocant! 32 de copii între 3 și 17 ani morți în haosul de pe stadion din Indonezia

Articol de - Publicat luni, 03 octombrie 2022 16:47 / Actualizat luni, 03 octombrie 2022 16:47

Tragedia din Malang a lovit cumplit fotbalul. 125 de victime și 323 de răniți, unii în stare critică. Șeful poliției locale, considerat vinovat pentru reacția agresivă a forțelor de ordine, a fost concediat.

Ies la lumină tot mai multe informații legate de drama indoneziană. Printre cei 125 de oameni care și-au pierdut viața pe un stadion arhiplin la Malang, în incidentele violente de la sfârșitul meciului de primă ligă Arema - Persebaya, sunt și 32 de copii, cu vârste între 3 și 17 ani, au confirmat autoritățile locale. 

Abel Camara, ex-Petrolul: „Mai mulți fani au murit în vestiar" 

Potrivit agenției Reuters, doi adolescenți pieriți în haosul declanșat pe arenă sunt frați, Ahmad și Muhammad, de 15 și 14 ani. "Iubeau fotbalul, dar nu văzuseră niciodată Arema în direct, pe Kanjuruhan. Era prima oară când mergeau pe stadion", a povestit sora lor mai mare. 

Abel Camara, jucătorul Aremei din Guineea Bissau, fost la Petrolul în sezonul 2013-2014, a povestit în Marca: „Mai mulți fani au murit în vestiarul nostru". 

Președintele clubului Arema, în lacrimi: „Eu sunt responsabil pentru tot”

De la începutul anchetei, specialiștii indonezieni susțin că reacția forțelor de ordine, care au atacat cu gaze lacrimogene miile de fani ce invadaseră terenul, a declanșat tragedia. "Dacă n-ar fi fost folosite gazele lacrimogene, n-ar mai fi fost haos", a protestat Choirul Anam, șeful Comisiei pentru Drepturile Omului din țară. 

Panicați, oamenii s-au călcat în picioare. Așa s-au stins mulți dintre ei. Sufocați. Considerat vinovat, șeful poliției din Malang, Ferli Hidayat, a fost concediat și înlocuit". 

În lacrimi, Gilang Widya Pramana a declarat la televiziune: „Ca președintele al clubului Arema, eu sunt responsabil pentru tot ce s-a întâmplat. Îmi prezint scuzele profunde familiilor victimelor și tuturor indonezienilor". 

50de milioane de rupii (echivalentul a 3.200 de dolari) a primit fiecare familie a victimelor tragediei din partea președintelui indonezian Joko Widodo

Ultimatum pentru Simone Inzaghi la Inter Milano! Cât timp i-au dat șefii, după ce l-a „boxat” Mourinho

Ce face Liverpool? Și Jurgen Klopp e uimit de cădere: „Jocul nostru a fost oribil de privit”. Ce spune de plecare

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
pain89
pain89  •  03 Octombrie 2022, 19:09

la fel a fost si la meciul rapidului cu fcu craiova, cand erau foarte afectati si jucatorii ambelor echipe. trebuie sa invete din asta ca altfel vor aparea si la noi victime nevinovate ca in Indonezia, femei copii sau oameni simpli

Cezarvilcu
Cezarvilcu  •  03 Octombrie 2022, 17:45

Îmi pare rău să spun,dar la cum intervin jandarmii în Romania,cred că vor fi și la noi victime.Gaze și iar gaze!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează