INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Ce face Liverpool? Și Jurgen Klopp e uimit de cădere: „Jocul nostru a fost oribil de privit”. Ce spune de plecare

Jurgen Klopp, antrenorul de la Liverpool, foto: Imago
Jurgen Klopp, antrenorul de la Liverpool, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 03 octombrie 2022 14:32 / Actualizat luni, 03 octombrie 2022 14:59

Liverpool suferă, pe locul 9 în Premier League, cu 11 puncte pierdute, mai multe decât cele câștigate în primele șapte etape. „Echipa e letargică, obosită”, a atras atenția Alan Shearer.

Liverpool e de nerecunoscut. Nu mai e echipa turbo care ne-a obișnuit în ultimii ani. Presing, contrapresing, nimic. Apărarea, prea fragilă. Mijlocul, neinspirat. Atacul, fără sclipire. 

Haaland are Europa la picioare » A luat nota 10 în L'Equipe și a intrat în istorie
Manchester City - Manchester United 6-3
Haaland are Europa la picioare » A luat nota 10 în L'Equipe și a intrat în istorie

Jurgen Klopp: „Toți era aproape să sufere un stop cardiac" 

Nimeni nu pare să mai funcționeze la parametri maximi. Creația lui Jurgen Klopp, atât de performantă în trecut, suferă teribil.

  • Premier League: locul 9, cu numai 10 puncte după patru egaluri și o înfrângere în șapte etape, confirmă căderea roșie. A pierdut mai multe puncte decât cele câștigate. Acel 9-0 cu Bournemouth ajută doar salveze golaverajul. În celelalte șase runde, ar fi fost egal, 9-9! 
  • Champions League: un eșec cum rareori vezi, 1-4 cu Napoli, 0-4 în 47 de minute, și o victorie în ultima clipă, 2-1 cu Ajax.

După 3-3 cu Brighton, 0-2 în minutul 17, însuși Jurgen Klopp era siderat. 

„Jocul nostru a fost oribil de privit. Poziționați greșit, nu aveam profunzime și nu presam avansat. Eram mereu surprinși, mereu departe de locul potrivit, și adversarii se puteau infiltra între liniile noastre", a analizat managerul, observând amar că "mi-am amintit un pic de de prima parte a carierei mele la Liverpool. Când aveam un singur gol avantaj, toți era aproape să sufere un stop cardiac”.

Alan Shearer: „Și Van Dijk și Salah să-și asume responsabilitatea”

În studioul BBC, la Match of the Day, Alan Shearer arăta exact de ce suferă Liverpool. Și nu era totul din cauza paradoxului Trent Alexander-Arnold, fundașul dreapta atât de bun în jocul ofensiv și atât de slab în faza defensivă. 

1,29 goluria primit Liverpool în medie pe meci în acest campionat, față de 0,68 în sezonul trecut

„Echipa e letargică, obosită, deși sezonul e primele luni. Nu doar Alexander-Arnold trebuie să-și asume responsabilitatea, ci și Van Dijk, Henderson, Thiago și Mo Salah”, a atenționat fostul mare golgheter englez. „Nimic din ce era Liverpool odată nu mai este astăzi”. 

8 goluriau încasat cei de la Liverpool în ultimele trei partide disputate în Premier și Champions League

În unele momente din prima repriză, Liverpool nu reușea să-i reziste lui Brighton. După o jumătate de oră, trebuia să fie 0-4.

- Alan Shearer, fost mare atacant englez 

Jurgen Kopp, despre contract: „Când nu mai simți că ești la locul potrivit, trebuie să termini totul”

Într-un interviu pentru Sky Deutschland despre contractul său, care expiră în 2026, Jurgen Klopp a afirmat: 

„Întotdeauna am știut că vreau să rămân aici. Sunt încă la locul potrivit, sută la sută". Nu a ignorat nici posibilitatea unei despărțiri de Liverpool: "Când nu mai simți că ești la locul potrivit, trebuie să termini totul. Ar fi o prostie să nu o faci. Totuși, nimeni implicat la club nu vede acest lucru”.

Citește și: 

FOTO Real Madrid, primul pas greșit al sezonului » Karim Benzema a ratat penalty-ul de 3 puncte

VIDEO Insultat și fluierat după înfrângerea cu Panathinaikos, Răzvan Lucescu a răbufnit. S-a îndreptat amenințător spre fanii lui PAOK!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
scandautor
scandautor  •  04 Octombrie 2022, 01:51
Postat de magic4ever pe 03 Octombrie 2022, 16:29

Liverpoola gresit pentru ca a renuntat asa usor la Mane care era un om cheie si un jucator ideal pentru contraatac....Nunez este o mare pacaleala,nu merita nici 20% din suma platita pentru el...pentru Haaland trebuia sa insiste Kloop...

Eu n-aș fi așa sigur că Liverpool a renunțat așa ușor la Mane, ci aș crede că mai degrabă invers. Îmi amintesc că încă de pe la finalul sezonului trecut se vorbea de dorința lui Mane de-a schimba echipa, de-a mai juca și-n altă parte. Cred că se cam plictisise și voia ceva nou. Se pare că la fel ca și-n cazuri similare trecute (Coutinho la Barcelona, Sterling în primii ani la City) nici lui Mane nu-i merge strălucit la Munchen, deși el s-a cam cerut acolo, la fel cum și ceilalți doi se rugaseră să fie lăsați să plece la echipele alea. Deși rămânând ar fi continuat să fie zei pe Anfield, au ales - cred că Mane inclusiv - să-ncerce prin alte părți, dar până la urmă nu le-a prea mers, unora chiar deloc (a se vedea la ce nivel e Coutinho azi). Dar că Nunez e păcăleală... mă tem și eu. O tot dau comentatorii că-i tânăr, are 23 de ani, bla-bla... păi, tati, când clubul a dat pe tine 75 de milioane de euro, plus încă 5 imediat ce-ai făcut 10 meciuri (cred că foarte curând)... păi de banii ăștia tre' să rupi, frățică (ce haios mi s-a părut un „analist” de fotbal de pe la noi, nu mai țin minte numele, care înainte de prima etapă spunea că el crede că între Nunez și Haaland, totuși Nunez o să dea mai multe goluri în sezonul ăsta în Premier League :-))))))

magic4ever
magic4ever  •  03 Octombrie 2022, 16:29

Liverpoola gresit pentru ca a renuntat asa usor la Mane care era un om cheie si un jucator ideal pentru contraatac....Nunez este o mare pacaleala,nu merita nici 20% din suma platita pentru el...pentru Haaland trebuia sa insiste Kloop...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close