INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LOVITURĂ

FC Barcelona a primit o lovitură grea azi! Clubul Oțelul Galați e și el vizat » Emblema catalanilor nu poate fi înregistrată

Articol de GSP - Publicat joi, 10 decembrie 2015 19:43

Tribunalul Uniunii Europene a respins cererea celor de la FC Barcelona. Clubul  spaniol a cerut înregistrarea ca marcă a conturului emblemei. 

În aprilie 2013, Futbol Club Barcelona (Fotbal Club Barcelona) a solicitat Oficiului pentru Armonizare în cadrul Pieței Interne (OAPI) să înregistreze ca marcă comunitară un semn figurativ constînd în forma ecusonului său, printre altele pentru produse din hîrtie, articole de îmbrăcăminte și activități sportive, anunță Mediafax. 

Sursa citată mai susține că în mai 2014 OAPI a respins cererea de înregistrare pentru motivul că semnul în discuție nu este susceptibil să atragă atenția consumatorilor asupra originii comerciale a produselor și a serviciilor vizate prin cerere. Gruparea catalană a introdus o acțiune în fața Tribunalului Uniunii Europene împotriva deciziei OAPI.

În hotărîrea de azi, Tribunalul confirmă faptul că nici una dintre caracteristicile semnului în cauză nu conține vreun element frapant care ar putea atrage atenția consumatorilor.

Astfel, marca solicitată ar fi percepută mai degrabă de către consumatori ca o formă simplă și nu le-ar permite să distingă produsele sau serviciile deținătorului său de cele ale altor întreprinderi. Tribunalul subliniază totodată că ecusoanele sînt utilizate în mod curent în comerț în scopuri pur decorative.

În România, Oțelul are o emblemă cu o formă similară cu cea a catalanilor. Directorul sportiv Crsitan Munteanu afirma, la finalul lunii septembrie, că Oțelul a primit o somație din partea FC Barcelona pentru schimbarea emblemei.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (3)
florin_teodor
florin_teodor  •  11 Decembrie 2015, 09:00

articole praf, titluri praf, jurnalisti praf !

kilimanjaro
kilimanjaro  •  11 Decembrie 2015, 07:50
Postat de uzu_buzu_ pe 11 Decembrie 2015, 00:40

ce lovitura a primit Barcelona... nu cred ca-si mai revin. nu e oare pacat ca presa de sport din romania e scrisa de tembeli ?

Intradevar, dupa o asa lovitura cred ca se desfiinteaza... Numai gsp poate judeca astfel lucrurile :))))))

uzu_buzu_
uzu_buzu_  •  11 Decembrie 2015, 00:40

ce lovitura a primit Barcelona... nu cred ca-si mai revin. nu e oare pacat ca presa de sport din romania e scrisa de tembeli ?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează