INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

FC Barcelona aşteaptă doar OK-ul pentru Fabregas! » Se rezolvă

Cesc (stînga) a ajuns la Arsenal de la Barca în 2003 pentru 3,2 milioane de euro
Cesc (stînga) a ajuns la Arsenal de la Barca în 2003 pentru 3,2 milioane de euro

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 iunie 2011 00:00 / Actualizat marti, 28 iunie 2011 21:00

Oficialii lui Arsenal au admis, în sfîrşit, că sînt gata să se separe de mijlocaşul spaniol. Preţul ar fi de 35 de milioane de euro, plus prime.

Războiul pe două fronturi dus de Cesc Fabregas şi FC Barcelona împotriva lui Arsenal a avut finalmente efect: oficialii londonezilor acceptă despărţirea de "regizorul" lor. A fost o şedinţă cu toţi greii din club. Adică patronul Kroenke, consilierul acestuia, Gazidis, preşedintele Hill-Wood, plus patru directori. Concluzia a fost una singură: jucătorul de 24 de ani "nu mai poate fi reţinut contra voinţei sale".

"Dacă vrea, într-adevăr, să se întoarcă la Barcelona, îl vom lăsa", a anunţat Kroenke, americanul fiind la prima măsură importantă de cînd a preluat-o pe Arsenal. La decizie au contribuit şi alţi factori. În principal, desele accidentări ale lui Cesc în ultimii ani. Apoi ascensiunea tînărului Wilshere, polivalent la mijloc, şi aducerea argentinianului Ricardo Alvarez, ce joacă exact pe postul ibericului.

Convinsă şi de faptul că Cesc nici nu apare în campania de prezentare a noului echipament al lui Arsenal, lansată ieri, FC Barcelona a reacţionat rapid. Noua ofertă pentru Fabregas se ridică la 35 de milioane de euro, plus alte 4 milioane în funcţie de performanţe. Suma e foarte aproape de pretenţiile englezilor, 40 de milioane de euro.

Atenţi la muşchi

Înainte de a semna cu Cesc, Barcelona îl va supune unui foarte minuţios control medical. De vină sînt multele probleme avute de mijlocaş, mai ales în ultimul sezon, cînd a suferit 5 leziuni musculare ce l-au ţinut 4 luni departe de gazon. De aceea, din 58 de partide stagionale, el n-a jucat decît 36, doar în jumătate fiind integralist. Chiar şi aşa, tot a dat 9 goluri şi 17 pase decisive.

89 de pase decisive a dat Cesc la Arsenal în ultimele 5 sezoane

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
gorgeousroadkill
gorgeousroadkill  •  29 Iunie 2011, 10:38

@Popescu - mai gazetar de 2 bani, mai lasa The Sun cand copiezi "stiri" si verifica niste surse credibile - board-ul lui Arsenal a refuzat si a doua oferta, cea de 34 mil de lire + bonusuri, cerand, cum au facut si la prima oferta - 50 mil. lire. Cesc are contract cu Arsenal pana in 2015 (semnat anul trecut cand i s-a si marit salariul), iar Arsenal nu are probleme financiare, ca sa fie disperati sa vanda. Cat despre dorinta lui Cesc de a merge la barca, trebuia sa se gandeasca la asta anul trecut, cand a semnat prelungirea contractului pentru o remuneratie mai consistenta. barca or sa plateasca 50 mil sau o sa faca exact ca anii trecuti: or sa se descurce fara Cesc.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează