INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CONFERENCE LEAGUE

Degringoladă totală la Anderlecht: antrenorul demis azi! Ce s-a întâmplat cu ultrașii

Incidente la Standard - Anderlecht, foto: Imago
Incidente la Standard - Anderlecht, foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 24 octombrie 2022 13:23 / Actualizat luni, 24 octombrie 2022 13:23

Felice Mazzu nu va mai fi antrenorul lui Anderlecht joi, la meciul cu FCSB, din Conference League. Jocul slab cu Standard, 1-3, încă o înfrângere și furia fanilor, care au provocat suspendarea meciului, i-a forțat pe șefii clubului să ia o decizie radicală.

UPDATE - Anderlecht a anunțat oficial despărțirea de Felice Mazzu

Clubul belgian a confirmat oficial despărțirea de Felice Mazzu și l-a anunțat pe Robin Veldman, antrenorul de la echipa U21, drept interimar. 

„Anderlecht a încheiat colaborarea cu Felice Mazzu. Robin Veldman preia temporar conducerea primei echipe, până ce un antrenor nou va fi angajat”, se arată în anunțul clubului din Bruxelles. 

Mesaj înfiorător: „doamna de fier” a lui Roman Abramovich la Chelsea, amenințată! „Dacă nu dai banii, te fac eu să plătești!”
CHELSEA
Mesaj înfiorător: „doamna de fier” a lui Roman Abramovich la Chelsea, amenințată! „Dacă nu dai banii, te fac eu să plătești!”

Anderlecht, înfrângere la „masa verde”: 0-5 

O seară de foc în Belgia, la Liège. „Clasicul" Pro League, Standard - Anderlecht, s-a terminat duminică mai devreme decât ar fi trebuit, din cauza unor incidente majore. 

La 3-1 pentru Standard, în minutul 55, fanii oaspeților au lansat zeci de torțe și scaune rupte spre teren și arbitrul Bram Van Driessche a întrerupt meciul. Zece minute mai târziu, jucătorii au revenit pe gazon, dar ultrașii violeți au reluat asaltul. Și „centralul" a suspendat definitiv partida. Comisia de Disciplină va dicta 5-0 la „masa verde” pentru Standard.

După încă o înfrângere, a 7-a în ultimele zece întâlniri în toate competițiile, trei la rând în campionat, antrenorul lui Anderlecht va plăti. Potrivit presei belgiene, acesta va fi demis chiar astăzi. 

Felice Mazzu, mai multe eșecuri decât victorii 

Felice Mazzu, 56 de ani, numit la echipa bruxelleză pe 24 iunie, are mai multe eșecuri (10) decât victorii (9) și nu va mai fi pe bancă joi, cu FCSB, în Conference League. 

Het Laatste Nieuws a anunțat că directorii clubului s-au reunit azi-noapte pentru a lua o decizia radicală. „Soarta lui Mazzù e decisă”, a comentat HLN, care a informat că tehnicianul a fost chemat astăzi la sediul grupării. Pentru despărțire. 

Jurnaliștii flamanzi susțin că liderii lui Anderlecht s-au speriat și de reacția suporterilor. De teama unui posibil atac al ultrașilor, jucătorii nici nu s-au mai întors la cantonamentul de la Neerpede, cum o făceau după fiecare meci. Au dormit toți la hotel. Și furia fanilor îi forțează pe șefii clubului să-l demită urgent pe Mazzu. 

21de meciuri are Felice Mazzù ca antrenor al lui Anderlecht: 9 victorii, două egaluri, 10 înfrângeri

Denis Drăguș i-a provocat pe fanii adverși. Pus la punct de un coechipier 

După ce arbitrul a suspendat jocul de pe „Maurice Dufrasne", Denis Drăguș a avut o reacție de neînțeles. "I-a provocat pe suporterii lui Anderlecht", a scris cotidianul belgian Le Soir. „Vinovat de un gest trist". 

Atacantul s-a îndreptat spre tribuna unde erau fanii oaspeților, deja înfierbântați, și i-a aplaudat ironic. Moment în care un alt fotbalist de la Standard a intervenit. Portarul Arnaud Bodart a alergat spre Drăguș și l-a împins pe acesta, certându-l pentru ceea ce făcea. Incidentele au continuat la Liège și în afara stadionului, fanii aruncând torțe și „rachete" unii spre alții.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Barcelona, victorie entuziasmantă în La Liga » Pe cine a elogiat Xavi după meciul cu Bilbao

Erik Ten Hag, pus la colț de un jurnalist pentru tratamentul aplicat lui Cristiano Ronaldo: „Unul este unul dintre cei mai buni fotbaliști din toate timpurile, în timp ce celălalt abia a câștigat un meci în afara Olandei”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
realsteaua
realsteaua  •  24 Octombrie 2022, 17:20

"5-0 la masa verde" ? Până mai ieri era 3-0. Să ne așteptăm la 7-0 poate 9-0 în viitor. Aș fi curios ce a stat la baza acestei schimbări, să înțeleg de ce nu mai este 3-0 ok și este 5-0.

ciprianiliescu
ciprianiliescu  •  24 Octombrie 2022, 15:51

Ambele echipe au experimentat 0-5,unii chiar de mai multe ori...o sa fie un meci frumos ????????????

gimiskutze
gimiskutze  •  24 Octombrie 2022, 15:40

Silkebotg! Un nume ee vis pentru FCSB! :)))

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close