INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FERNANDO TORRES SE RETRAGE

Fernando Torres, despărțire emoționantă de fotbal » Elogii pentru Gerrard, amintiri din perioada naționalei + planuri de viitor

Fernando Torres
Fernando Torres

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 iunie 2019 14:21

Fernando Torres, 35 de ani, a anunțat oficial că se va retrage din cariera de fotbalist profesionist de la Sagan Tosu (Japonia).

Spaniolul a avut astăzi o conferință de presă, la Tokyo, în care a vorbit despre motivele retragerii, dar și despre cel mai bun jucător alături de care a evoluat: Steven Gerrard (39 de ani).

„Am vrut întotdeauna să fiu onest și să performez la nivelul la care am crezut că ar trebui să fiu. La un moment dat, nu voi mai fi capabil să joc la nivelul pe care mi-l doresc. Nu vreau să intru pe teren și să nu mă pot bucura de meci. O să pun capăt carierei mele într-un mod pozitiv, înainte ca toate aceste lucruri să se întâmple”, a spus Torres.

Fernando a vorbit la superlativ despre fostul său coechipier de la Liverpool din perioada 2007-2011, Steven Gerrard.

„El este fotbalistul care mi-a completat jocul. Cred că randamentul meu a cunoscut o altă dimensiune atunci când eram cu el pe teren. Au fost trei ani și jumătate minunați alături de Steven și mi-aș dori din tot sufletul să mă întorc în acele zile, chiar și pentru un minut”, a fost declarația superbă făcută de Fernando Torres despre „Stevie G”.

Torres va juca ultimul său meci pe 23 august, împotriva lui Vissel Kobe, echipă la care evoluează foștii săi colegi de la naționala Spaniei, Andres Iniesta (35 de ani) și David Villa (37 de ani).

„Voi spune la revedere fotbalului alături de prietenii mei dragi Andres Iniesta și David Villa, cu care am împărțit probabil cele mai frumoase momente din istoria fotbalului spaniol. Să-mi iau rămas bun de la cariera mea și să-i am alături pe acești doi foarte buni prieteni, având atât de multe amintiri împreună, este ceva special.

Am vrut să găsesc momentul potrivit pentru ultimul meu meci și cred că am reușit”, a completat acesta.

Întrebat ce va face în continuare, Torres a spus că nu este foarte decis, însă va fi ceva legat de fotbal cu siguranță. De asemenea, dorința sa este de a se întoarce cândva la clubul unde s-a format, Atletico Madrid.

Nu știu dacă voi merge spre postul de antrenor sau spre cel de manager. Voi studia ambele opțiuni. Știu doar că voi continua în fotbal.

Atletico Madrid este viața mea. Ne vom reîntâlni cândva, dar nu acum, pentru că vreau să ma pregătesc. Dorința mea este să duc clubul la un alt nivel”, a mai spus Torres în cadrul conferinței de presă susținute astăzi.

260de goluri a marcat Fernando Torres în 747 de meciuri jucate la echipele de club din cariera sa

110selecții a adunat Fernando la naționala Spaniei, pentru care a înscris 38 de goluri

5cluburi a avut Torres de-a lungul carierei: Atlético, Liverpool, Chelsea, Milan și Sagan Tosu

Torres a făcut un anunț capital: „După 18 ani emoționanți, a venit momentul să-mi închei cariera”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează