INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

Fernando Varela a semnat! Unde a ajuns fundașul dorit de FCSB și CS Universitatea Craiova

Fernando Varela la PAOK // Foto: Imago
Fernando Varela la PAOK // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 iulie 2022 16:38 / Actualizat vineri, 08 iulie 2022 16:46

Rămas liber de contract în această vară după șase sezoane petrecute la PAOK Salonic, Fernando Varela (34 de ani) a semnat cu o nouă echipă, deși a fost dorit de FCSB și de CS Universitatea Craiova.

Fundașul din Insulele Capului Verde a ales Portugalia și a semnat cu Casa Pia AC, o formație nou-promovată în prima ligă portugheză. Deși nu e foarte cunoscută, noua echipă a lui Varela are o tradiție de 102 de ani și joacă în Lisabona, capitala Portugaliei.

Fernando Varela a semnat cu Casa Pia AC

Un detaliu interesant despre noua echipă a fostului jucător de la FCSB este că e denumită după o casă pentru copii abandonați din Portugalia și că, de-a lungul timpului, majoritatea fotbaliștilor au provenit dintre copiii acestei instituții.

În ciuda existenței de peste un secol, sezonul următor va fi primul campionat pentru Casa Pia AC în prima ligă portugheză.

Varela o părăsește pe PAOK după șase ani petrecuți în Grecia, timp în care a câștigat și campionatul istoric, după o pauză de 34 de ani pentru echipa din Salonic. Fundașul adunase 214 meciuri, nouă goluri și șase pase de gol.

Cu noua lui echipă, Varela a semnat pe un an, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

În România, fundașul african s-a făcut remarcat la FC Vaslui și FCSB, echipe la care a evoluat în perioada 2012-2016. De-a lungul carierei, a mai jucat și pentru Estoril, Rio Maior, Trofense și Feirense, toate cluburi din Portugalia.

Fernando Varela, explozie de bucurie alături de Răzvan Lucescu la sărbătorirea titlului lui PAOK

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Sacrificiul lui Sadio Mane » A vrut să joace pe semnătură: „Dacă mor pe teren, va fi numai vina mea!”

Ionuț Radu, oficial la Cremonese » Primele declarații ale portarului la noua echipă: „Vom face un sezon mare împreună”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
moshu_shukaru
moshu_shukaru  •  08 Iulie 2022, 17:03

Varela nu e ăla care declara: ”În România, când Steaua pierde, toți românii se bucură!”? Cu mențiunea că, în toată perioada cât a evaluat pentru echipa ocnașului din Pipera, a fost aburit / mințit că, vezi Doamne, această entitate se numește Steaua!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează