INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SENEGAL

Sacrificiul lui Sadio Mane » A vrut să joace pe semnătură: „Dacă mor pe teren, va fi numai vina mea!”

Sadio Mane // Foto: Getty Images
Sadio Mane // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 08 iulie 2022 15:05 / Actualizat vineri, 08 iulie 2022 15:41

Sadio Mané, 30 de ani, n-a acceptat să rateze „sferturile” Cupei Africii, câștigate de Senegal cu Guineea Ecuatorială, scor 3-1, deși suferise o comoție cerebrală. „Dacă mor pe teren, va fi numai vina mea!”, a spus atacantul lui Bayern.

Nu e niciun secret că Sadio Mané este dedicat 100% echipei sale. Fostul atacant al lui Liverpool și noul transfer al lui Bayern ar face orice sacrificiu să fie în teren. 

Senegalezul de 30 de ani a trecut peste orice interdicții și și-a asumat riscuri mari evoluând pentru națională în „sferturile” Cupei Africii pe Națiuni 2022. A vrut să joace contra Guineei Ecuatoriale și nu l-a putut opri nimeni, deși în meciul anterior, cu Capul Verde, se accidentase destul de serios la cap.

Sadio Mane, în teren cu orice risc

Examenele medicale efectuate confirmaseră că suferise o comoție cerebrală, după ce s-a ciocnit violent cu portarul Vozinha, și regulile FIFA și protocolul medical îl obligau să stea 5 zile pe tușă pentru recuperarea completă. 

Mané nu concepea să rateze „sferturile” și a anunțat că va intra pe teren cu orice risc. Chiar s-a oferit să semneze un contract prin care în cazul oricărui accident, inclusiv al decesului, vina să fie considerată în întregime a fotbalistului!

Liverpool a protestat

Selecționerul și doctorii naționalei au refuzat să-i dea aprobarea de a juca, dar Sadio a fost de neclintit. Nici președintele federației nu l-a convins să renunțe. Iar Liverpool a făcut presiuni la FIFA și la naționala Senegalului să-l țină cinci zile pe margine. Tot degeaba, a cerut să i se facă o tomografie în dimineața meciului. 

Știu că n-ar trebui să joc, dar hai să facem contractul. Va fi doar responsabilitatea mea. Dacă mor, trebuie să spuneți că e din cauza mea, nu-i vina altcuiva. Nici nu se poate pune problema să nu joc

- Sadion Mane, înainte de meciul cu Guineea Ecuatorială

Până la urmă nu s-a semnat niciun act, Mané a bifat 90 de minute fără să pățească nimic și Senegal, viitoarea campioană a Africii, a câștigat (3-1) duelul cu Guineea Ecuatorială. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Koulibaly refuză » Nu vrea transferul la Juventus și nici nu prelungește cu Napoli!

Blatter și Platini au scăpat de închisoare! Au fost absolviți în procesul de fraudă și înșelătorie contra FIFA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează