INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Fierbe Premier League! Vicecăpitanul lui Liverpool, protest împotriva Super Ligii Europei: „Sper să nu se joace"

James Milner, Liverpool, foto: Imago
James Milner, Liverpool, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 20 aprilie 2021 12:07 / Actualizat marti, 20 aprilie 2021 12:31

Liverpool e printre echipele fondatoare în Super Liga Europei, dar James Milner afirmă: „Noi, jucătorii, nu prea contăm când se iau astfel de decizii”.

La Manchester United e revoltă. La fel, la Liverpool. Chiar dacă nu critică frontal proprietarii (tot americani, ca la Manchester), și managerul Jürgen Klopp, și vicecăpitanul James Milner au atacat Super Liga Europei.

Jucătorii lui Leeds au lăsat tricourile de protest în vestiarul lui Liverpool

„Nu-mi place absolut deloc această competiție și sper să nu se joace", a declarat Milner la microfonul BBC, după 1-1 cu Leeds. „Actualul sistem e foarte bun de multă vreme. Ceva îl face atât de special: noi ne-am câștigat dreptul de a fi campioni în Premier și în Ligă". A dezvăluit că „suporterii lui Leeds s-au manifestat împotriva noastră. Noi, jucătorii, nu prea contăm când se iau astfel de decizii, de aceea mi se pare nedrept".

Pe „Elland Road", jucătorii lui Leeds au apărut cu un protest anti-SLE la încălzire. Pe piept scria „Champions League pe merit", pe spate „Fotbalul este pentru fani". Apoi, au lăsat tricourile în vestiarul lui Liverpool, invitându-i să li se alăture. În afara arenei, pătimașii susținători ai lui Leeds au ars tricoul lui Liverpool.

Suporterii cluburilor „Big 6” din Premier League fac front comun împotriva favoriților: „Ne opunem total” + „Trăim o trădare supremă”
SUPER LIGA EUROPEI
Suporterii cluburilor „Big 6” din Premier League fac front comun împotriva favoriților: „Ne opunem total” + „Trăim o trădare supremă”

Jurgen Klopp: „O decizie pe care nu o înțeleg"

Jürgen Klopp a vorbit și el la conferință despre întreaga situație, acuzând clubul: "Nici mie nu-mi place Super Liga. Cineva a luat această hotărâre cu patronii din lumea fotbalului, o decizie pe care nu o înțeleg. Fanii lui Leeds scandează contra noastră, ca și cum noi hotărâm, ceea ce nu e cazul". Conform The Athletic, Klopp e furios pe proprietarul John Henry pentru că a acceptat să se alăture aventurii SLE.

Înaintea partidei, managerul afirmase: „Am aflat doar de o zi, din presă. Am 53 de ani, Liga Campionilor exista de când eram jucător.. Mai târziu, obiectivul meu a fost mereu să antrenez acolo. Îmi place fotbalul competitiv. Îmi place că West Ham ar putea juca în Ligă sezonul viitor, că are această șansă".

Germanul contestase și în 2019 proiectul SLE: „Sper ca Super Liga să nu apară niciodată. Pentru mine, Champions League e acea Super Ligă. De ce am crea un sistem în care Liverpool ar întâlni Real Madrid zece ani la rând".

„Klopp i-a distrus pe proprietarii clubului"

Acum, Klopp anunță: „Am auzit că aș demisiona. Nu-mi dau demisia. Am o responsabilitate aici. În vremuri dificile, sunt și mai motivat să rămân".

La Sky Sports, Gary Neville, fostul căpitan al lui Man. United, spunea: „Klopp i-a distrus pe proprietarii clubului". Iar Jamie Carragher, care a jucat întreaga carieră la Liverpool, încheia cu un avertisment: "Dacă Jürgen va fi concediat, toată conducerea va fi dată afară din oraș într-o săptămână".

Favoritul să-l înlocuiască pe Jose Mourinho la Tottenham » E curtat și de Bayern

Rio Ferdinand, discurs pătimaș împotriva Super Ligii Europei: „E rușinos, odios, împotriva a tot ce reprezintă fotbalul, totul pentru bani! Cum le-a venit ideea asta, în plină pandemie?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
robotzel
robotzel  •  20 Aprilie 2021, 12:43
Postat de dinamo100 pe 20 Aprilie 2021, 12:17

Jucatorii lui Liverpool nu sunt de acord cu SuperLiga, insa nu au protestat in aceeasi maniera ca cei de la Leeds. Sunt curios cat vor fi de viteji daca patronul le baga contractul sub nas si le arata ca au obligatii contractuale.

pot pleca la alte echipe si sa vedem cu ce jucatori mai joaca aceste super echipe. Hai sa iti spun ceva ... o sa fie nevoiti sa joace si mai multe meciuri decat pana acum si nu este contractual corect. ei au semnat pentru x meciuri in campionat, cupa, cupa ligii si cupe europene. este ca si cand maine patronul tau vine si iti spune ca peste cele 8 ore de munca din contract trebuie sa mai stai la munca zi de zi inca 6 ore. ti se pare corect? asta daca tot discutam de contractual. eu as face in locul UEFA o impartire a banilor din cupele europene in asa fel incat sa ii cam sara pe acesti mari mahari si sa vedem atunci ce se intampla.

dinamo100
dinamo100  •  20 Aprilie 2021, 12:17

Jucatorii lui Liverpool nu sunt de acord cu SuperLiga, insa nu au protestat in aceeasi maniera ca cei de la Leeds. Sunt curios cat vor fi de viteji daca patronul le baga contractul sub nas si le arata ca au obligatii contractuale.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează