INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REGULĂ

FIFA cere interzicerea transferurilor din Spania în afara perioadei de mercato

Martin Braithwaite, în partida Barcelona - Eibar 5-0 // Foto: Getty
Martin Braithwaite, în partida Barcelona - Eibar 5-0 // Foto: Getty

Articol de GSP - Publicat joi, 27 februarie 2020 10:05

FIFA a trimis o solicitare Federației Spaniole de Fotbal pentru a interzice începând din acest sezon efectuarea transferurilor în afara perioadelor oficiale.

După sfârșitul perioadei de transferuri la 31 ianuarie, Barcelona, rămasă fără prea multe soluții viabile în compartimentul ofensiv, a făcut o mutare neașteptată prin aducerea atacantului danez, Martin Braithwaite (28 de ani), de la Leganes. Catalanii i-au plătit danezului clauza de reziliere în valoare de 18 milioane de euro și transferul s-a realizat oficial pe 20 februarie.

Această mutare a fost posibilă datorită unei reguli speciale, de a transfera jucători în cazul apariției accidentărilor, valabilă doar în fotbalul spaniol. Cei de la Leganes, la rândul lor, au încercat să beneficieze de regulă și să-și aducă un înlocuitor pentru Braithwaite, dar nu au primit acordul din partea Federației. Acest eveniment a stârnit rumoarea celorlalte echipe, care se tem să nu fie ,,victime" ale aceluiași scenariu.

Nu este primul moment în care FIFA încearcă evitarea unor astfel de situații. În 2016, a fost trimisă prima solicitare Federației Spaniole de Fotbal, aceasta nu s-a soluționat și s-a renunțat la idee. 

Acum, din cauza situației tensionate, Federația, prin președintele Luis Rubiales (42 de ani), s-a opus existenței acestei reguli și este dispusă să discute și să renunțe la ea până la sfârșitul sezonului. 

VEZI ȘI: 

Ianis Hagi a impresionat o legendă a lui Rangers: „Pasa sezonului! Tehnic, e extrem de dotat”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează