CAMPIONATE  ·  REGULĂ

FIFA cere interzicerea transferurilor din Spania în afara perioadei de mercato

Martin Braithwaite, în partida Barcelona - Eibar 5-0 // Foto: Getty
Martin Braithwaite, în partida Barcelona - Eibar 5-0 // Foto: Getty

Joi, 27 Februarie, 10:05

FIFA a trimis o solicitare Federației Spaniole de Fotbal pentru a interzice începând din acest sezon efectuarea transferurilor în afara perioadelor oficiale.

După sfârșitul perioadei de transferuri la 31 ianuarie, Barcelona, rămasă fără prea multe soluții viabile în compartimentul ofensiv, a făcut o mutare neașteptată prin aducerea atacantului danez, Martin Braithwaite (28 de ani), de la Leganes. Catalanii i-au plătit danezului clauza de reziliere în valoare de 18 milioane de euro și transferul s-a realizat oficial pe 20 februarie.

Această mutare a fost posibilă datorită unei reguli speciale, de a transfera jucători în cazul apariției accidentărilor, valabilă doar în fotbalul spaniol. Cei de la Leganes, la rândul lor, au încercat să beneficieze de regulă și să-și aducă un înlocuitor pentru Braithwaite, dar nu au primit acordul din partea Federației. Acest eveniment a stârnit rumoarea celorlalte echipe, care se tem să nu fie ,,victime" ale aceluiași scenariu.

Nu este primul moment în care FIFA încearcă evitarea unor astfel de situații. În 2016, a fost trimisă prima solicitare Federației Spaniole de Fotbal, aceasta nu s-a soluționat și s-a renunțat la idee. 

Acum, din cauza situației tensionate, Federația, prin președintele Luis Rubiales (42 de ani), s-a opus existenței acestei reguli și este dispusă să discute și să renunțe la ea până la sfârșitul sezonului. 

VEZI ȘI: Piedone a fost condamnat în dosarul Colectiv. Anunțul uluitor pe care l-a făcut acum. „Pare ireal„

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga Top Gol

Digi 3
Program TV complet

Liga 1