INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

VIDEO Imagini de arhivă antologice în primul episod din noua serie FIFA, dedicat lui Gică Hagi: „Regele”, Becali și Balint, la plimbare, după Revoluție

Imagine de arhivă antologică: Gică Hagi, Gigi Becali și Gabi Balint // foto: captură video FIFA + +5   FOTO
Imagine de arhivă antologică: Gică Hagi, Gigi Becali și Gabi Balint // foto: captură video FIFA +

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 aprilie 2022 19:21 / Actualizat miercuri, 13 aprilie 2022 21:46

Gică Hagi (57 de ani) este subiectul episodului inaugural al seriei „Discovering”, un proiect despre foști mari fotbaliști, care poate fi vizionat pe FIFA +, noua platformă de streaming a forului care conduce fotbalul mondial.

  • FIFA + este o platformă digitală de streaming, disponibilă în 5 limbi (engleză, franceză, germană, portugheză și spaniolă), lansată de FIFA pe 12 aprilie. 
  • În această perioadă, imediat după lansare, platforma este disponibilă gratuit. Ulterior, vor fi implementate abonamente.

Cel mai probabil, cel mai mare jucător român al tuturor timpurilor” este descrierea episodului care-l are în prim-plan pe „Regele” fotbalului românesc. 

Întins pe durata a 19 minute și 22 de secunde, episodul prezintă imagini din cariera lui Hagi, în tricoul echipelor de club și reprezentativei României, declarații ale actualului antrenor-finanțator de la Farul, dar și ale unor alte nume de reper din fotbalul autohton, precum Gică Popescu și Anghel Iordănescu.

Episod-documentar dedicat lui Gică Hagi pe noua platformă de streaming a FIFA

„M-am născut să câștig, nu să exist. Ăsta este motto-ul meu”, spune Hagi în startul materialului.

Materialul urmărește traseul lui Hagi în fotbal. „Primul cadou pe care l-am cerut părinților a fost o minge de fotbal, la 3 ani. Am iubit-o întotdeauna, probabil de aceea m-a ascultat și avea încredere în mine”, își amintește Hagi.

„Un playmaker în stilul idolului său, Cruyff, calitățile lui Hagi au fost pentru prima dată zărite la clubul din orașul său natal, Farul Constanța. Apoi a mers la gruparea bucureșteană Sportul Studențesc în 1983, același an în care a debutat pentru România, la vârsta de 18 ani”, spune naratorul.

Materialul pune accent pe parcursul lui Hagi și al României la Cupele Mondiale din 1990, 1994 și 1998. Duelul Argentina - România, implicit confruntarea dintre Diego Maradona și Gică Hagi, sunt amintite. 

„A fost un adevărat test să joc împotriva lui Maradona la Cupa Mondială. Semănam, într-un fel: stângaci, scunzi, iuți”, își amintește Hagi, supranumit „Maradona din Carpați”. 

„Nu contează adversarul. Contează cum te simți tu, cât de bun ești. Am avut un singur obiectiv: pe unde am trecut, să las ceva”, a adăugat „Regele”. 

Imagini de arhivă antologice: Gică Hagi, Gigi Becali și Gabi Balint, împreună la plimbare

În cadrul episodului, FIFA prezintă imagini de colecție din viața și cariera lui Gică Hagi. Printre acestea, câteva cadre surprinse la puțin timp după Revoluție, în care „Regele” se află alături de Gabi Balint și Gigi Becali, finul său.

foto: captură video FIFA +
foto: captură video FIFA +
foto: captură video FIFA +
foto: captură video FIFA +
foto: captură video FIFA +
+1 FOTO

A fost un jucător extrem de talentat, dar puțin cam individualist. Mi-a fost greu la început, la Steaua, să-l conving că acele antrenamente dure sunt în folosul lui și al echipei. Nu uitați că a fost un jucător cu o clarviziune a jocului, lucru care mai târziu l-a făcut un adevărat lider.

- Anghel Iordănescu 

Nu îi plăcea să fie nimeni mai bun de cât el. Lucrul ăsta îl transmitea și echipei. Așa a fost Hagi. Imprevizibil, genial, cu execuții fabuloase.

- Gică Popescu

Episoadele 2 și 3 îi au în prim-plan pe Roger Milla (69 de ani, Camerun), respectiv Hugo Sanchez (63 de ani, Mexic).

Episodul FIFA + despre Gică Hagi poate fi urmărit aici

7 cluburiare Gică Hagi în CV: Farul, Sportul Studențesc, Steaua, Real Madrid, Brescia, Barcelona și Galatasaray. Plus 125 de meciuri și 35 de goluri pentru prima reprezentativă a României

Citește și: 

Bafetimbi Gomis, afirmație ciudată despre un antrenor român: „Naționalitatea îl trage în jos”

FCSB. Toni Petrea a cerut aprobarea lui Gigi Becali să mazilească un titular!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
mishu_74
mishu_74  •  14 Aprilie 2022, 15:08
Postat de ripensistu pe 14 Aprilie 2022, 00:12

Cel mai bun fotbalist roman din toate timpurile a fost Bodola, nu exista argumente impotriva.

si ce vina avem noi, astialalti, care nu suntem de-o varsta cu piramidele din Egipt? :)

mishu_74
mishu_74  •  14 Aprilie 2022, 15:03
Postat de deny74 pe 14 Aprilie 2022, 13:00

Becali parca e Charlie Chaplin

hahahahaha :)))). comentariul tau mi-a facut ziua. mcpmdr :))))

deny74
deny74  •  14 Aprilie 2022, 13:00

Becali parca e Charlie Chaplin

Vezi toate comentariile (18)
Comentează