INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MONDIALUL CLUBURILOR

Se transformă fotbalul! FIFA a anunțat 19 din cele 32 de echipe care vor participa la viitorul Mondial al Cluburilor. Real, City, Bayern și PSG, printre ele!

Vinicius Junior și colegii de la Real Madrid, câștigătorii Mondialului Cluburilor în 2022 Foto: Imago
Vinicius Junior și colegii de la Real Madrid, câștigătorii Mondialului Cluburilor în 2022 Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 18 decembrie 2023 13:53 / Actualizat luni, 18 decembrie 2023 14:31

Mondialul Cluburilor a fost lansat în noua variantă, total schimbată, după modelul turneului final al naționalelor. În 2025 se vor înfrunta în Statele Unite ale Americii 32 de formații, 12 din Europa, dintre care 8 se știu deja. 

Câștigătoarele precedentelor trei ediții de Ligă (Chelsea, Real Madrid și Manchester City, cărora li se alătură sigur Bayern, PSG, Inter, Porto și Benfica).

S-au tras optimile UEFA Champions League » Cu cine vor juca Manchester City, Real Madrid, Barcelona și PSG
OPTIMI
S-au tras optimile UEFA Champions League » Cu cine vor juca Manchester City, Real Madrid, Barcelona și PSG

FIFA a confirmat marea transformare a Mondialului Cluburilor. Forul internațional a anunțat cum va fi noul turneu final, unul de proporții, cu 32 de formații din cele șase confederații, care va avea loc timp de o lună, vara, între cele două sezoane europene. Și care se va repeta din patru în patru ani.

Mondialul Cluburilor din 2025: 32 de echipe împărțite în 8 grupe de câte 4

Schimbarea va începe peste un an și jumătate. Se va numi oficial Mundial de Clubes FIFA, primul va fi organizat între 15 iunie și 13 iulie 2025 în SUA, ca o avanpremieră a întrecerii globale dedicate naționalelor în 2026 (întâia cu 48 de echipe).

Cele 32 de participante vor fi împărțite în opt grupe de câte patru, primele două urmând să se califice în optimile de finală, fiecare fază eliminatorie jucându-se într-o manșă unică.

Se cunosc 19 din cele 32 de participante la Mondialul Cluburilor din 2025

FIFA a dezvăluit deja 19 din cele 32 de echipe, alese după rezultatele din ultimele patru sezoane în cele mai importante competiții continentale:

  • 12 din Europa (patru câștigătoare de Ligă, Chelsea 2021, Real Madrid 2022, Manchester City 2023 și cea din 2024, plus Bayern, PSG, Inter Milano, Porto, Benfica și alte trei formații care urmează să fie stabilite)
  • 6 din America de Sud (patru câștigătoare de Libertadores, Palmeiras 2021, Flamengo 2022, Fluminense 2023 și cea din 2024, plus alte două)
  • 4 din Africa (trei câștigătoare de Ligă, Wydad 2022, Al-Ahly 2023 și cea din 2024, plus altă formație)
  • 4 din Asia (trei câștigătoare de Ligă, Al-Hilal 2021, Urawa 2022 și cea din 2023-2024, plus altă formație)
  • 4 din America de Nord și Centrală (patru câștigătoare de Ligă, Monterrey 2021, Seattle 2022, Leon și cea din 2024)
  • 1 din Oceania (Aukland)
  • 1 din țara-gazdă (SUA)

CUPA INTERCONTINENTALĂ. Turneu în fiecare an între campioanele continentale. Europa, direct în finală!

În afara Mondialului Cluburilor, care se va desfășura o dată la patru ani, FIFA va păstra și Cupa Intercontinentală, un turneu ce va avea loc în fiecare an și va opune campioanele continentale din acel sezon.

Reprezentanta Europei, câștigătoarea Ligii Campionilor, va juca un singur meci, finala, împotriva învingătoarei unui play-off intercontinental.

Prima ediție se va derula în 2024, iar ultimul act e programat pe 18 decembrie.

Luni și marți, semifinalele actualului Mondial al Cluburilor din Arabia Saudită

Astăzi, luni, 18 decembrie, se dispută prima semifinală a acestui Mondial al Cluburilor: Fluminense - Al-Ahly (ora 20:00). Marți, la aceeași oră, va fi a doua semifinală, Urawa Red Diamonds - Manchester City.

Ultimul act e programată finala (20:00), înaintea ei jucându-se meciul pentru locurile 3-4 (de la 16:30). Întreg turneul e organizat la Jeddah (Arabia Saudită).

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Duș rece de la Fabrizio Romano! Ce spune expertul în transferuri despre Radu Drăgușin
ITALIA
Duș rece de la Fabrizio Romano! Ce spune expertul în transferuri despre Radu Drăgușin
L-a scos după doar 18 minute și apoi i-a cerut scuze în public! Antrenorul îl va pune pe lista de transferuri în ianuarie
ITALIA
L-a scos după doar 18 minute și apoi i-a cerut scuze în public! Antrenorul îl va pune pe lista de transferuri în ianuarie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează