INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TROFEU

FIFA a anunțat cei 3 finaliști la „The Best” » Messi e pe listă, fanii nu înțeleg nominalizarea: „Un nonsens, Cupa Mondială nu se pune!”

Messi a câștigat trofeul The Best 2022 // foto: Guliver/gettyimages
Messi a câștigat trofeul The Best 2022 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 15 decembrie 2023 07:34 / Actualizat vineri, 15 decembrie 2023 09:29

FIFA a anunțat cei 3 finaliști la trofeul „The Best”, acordat celui mai bun jucător din lume în perioada 19 decembrie 2022 (după Cupa Mondială) - 20 august 2023. Aceștia sunt Erling Haaland, Lionel Messi și Kylian Mbappe.

Următoarele mari trofee individuale din fotbal vor fi decernate în cadrul galei FIFA The Best, programată pe 15 ianuarie 2024, la Londra.

În ultimele zile, forul mondial a anunțat treptat finaliștii la multiplele categorii, cele 3 nume care vor lupta pentru trofeul de cel mai bun fotbalist al sezonului fiind lăsate la final.

Simona Halep, mesaj-bombă aproape de miezul nopții: „Va fi finalul carierei mele”
HALEP, SUSPENDATĂ
Simona Halep, mesaj-bombă aproape de miezul nopții: „Va fi finalul carierei mele”

Haaland, Mbappe și Messi luptă pentru trofeul FIFA The Best

Nominalizații FIFA sunt Erling Haaland (Manchester City și Norvegia), Kylian Mbappe (PSG și Franța) și Lionel Messi (PSG / Inter Miami și Argentina). Pe lista celorlalți jucători avuți în vedere de FIFA, care n-au prins finala, se numără Kevin De Bruyne, Rodri, Ilkay Gundogan și Bernardo Silva, printre alții.

Erling Haaland a fost om de bază în echipa cu care Manchester City a cucerit tripla sezonul trecut, campionatul, cupa și, în premieră, Champions League. Norvegianul a înscris 28 de goluri în perioada relevantă pentru votare și este considerat favorit la ridicarea trofeului. 

Kylian Mbappe a încheiat sezonul ca golgheter al campionatului francez, Ligue 1, a fost desemnat jucătorul sezonului în Franța și a înscris 24 de goluri în toate competițiile din decembrie 2022 până la finalul stagiunii.

Lionel Messi, cel care a câștigat precedentul trofeu The Best, a încheiat sezonul trecut la PSG, alături de care a cucerit titlul în Franța, apoi a făcut pasul în SUA, la Inter Miami, unde a avut un impact instant, formația lui David Beckham câștigând chiar pe 20 august primul ei trofeu din istorie, Leagues Cup.

Nominalizarea lui Lionel Messi, contestată

Foarte mulți oameni de fotbal și microbiști s-au întrebat ce caută Messi pe lista finaliștilor, având în vedere că marele lui triumf din 2022, Campionatul Mondial, nu intră la socoteală în acordarea acestui premiu.

Iată doar câteva comentarii de pe rețelele sociale:

  • „Ce glumă, vor să-l forțeze pe Messi oriunde pot” 
  • „Nominalizat la The Best pentru că a câștigat Ligue 1 și a prins echipa anului? Nu-i putem bate PR-ul lui Messi” 
  • „Cupa Mondială nu e inclusă, este un nonsens ca Messi și Mbappe să fie incluși!” - Tancredi Palmeri, jurnalist cu peste 220.000 de urmăritori

Există și acuzații că „FIFA a fixat perioada pentru The Best astfel încât să-i manipuleze pe votanți în favoarea lui Messi”, având în vedere că ultima zi luată în calcul este 20 august 2023, chiar data la care argentinianul a câștigat un trofeu alături de Inter Miami.

Într-o prezentare pe paginile oficiale, FIFA menționează 3 realizări ale lui Messi în acea perioadă: faptul că a câștigat Ligue 1, că a fost nominalizat în echipa sezonului din Franța și că a devenit cel mai bun marcator din istoria primelor 5 ligi europene.

În perioada 9 decembrie 2022 - 20 august 2023, Messi a înscris 9 goluri pentru PSG și 10 pentru Inter Miami.

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Invincibilul Lucescu » PAOK s-a calificat în „optimile” Conference League și a oferit o nouă demonstrație de forță
PAOK
Invincibilul Lucescu » PAOK s-a calificat în „optimile” Conference League și a oferit o nouă demonstrație de forță
Situație incredibilă în Conference League » Coșmarul lui FCSB și-a umilit rivalele, dar a fost ELIMINATĂ din Europa!
GRUPE
Situație incredibilă în Conference League » Coșmarul lui FCSB și-a umilit rivalele, dar a fost ELIMINATĂ din Europa!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează