INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FINALISSIMA 2022

foto Italia, zdrobită de Argentina în „Finalissima 2022” » Messi și-a depus candidatura pentru Mondial!

Argentina a învins-o pe Italia în „Finalissima 2022”, scor 3-0, în duelul campioanelor Europei și Americii de Sud. +14   FOTO
Argentina a învins-o pe Italia în „Finalissima 2022”, scor 3-0, în duelul campioanelor Europei și Americii de Sud.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 iunie 2022 23:45 / Actualizat miercuri, 01 iunie 2022 23:51

Argentina a învins-o pe Italia, scor 3-0, în „Finalissima 2022” - duelul campioanelor Europei și Americii de Sud. Naționala lui Messi a arătat excelent și pare în acest moment o candidată serioasă pentru câștigarea Campionatului Mondial de la finalul anului.

  • După 29 de ani, Cupa Campionilor destinată echipelor naționale, inspirată după modelul defunctei Cupe Intercontinentale, a fost scoasă de la naftalină de UEFA și CONMEBOL și rebotezată „Finalissima 2022”. 
  • A fost primul meci al lui Messi împotriva Italiei.

Argentina e campioana campioanelor!

Reluările cadrate din dreptul lui Raspadori (12) și Belotti (21) confirmau începutul superior al Italiei. Conduși de un Leo Messi în mare formă, sud-americanii au fructificat în partea a doua a primului act ambele șanse de gol și au răsturnat definitiv soarta întâlnirii.

Messi s-a întors de lângă Di Lorenzo, a pătruns în careu și l-a servit ideal pe Lautaro Martinez. Cu poarta goală în față, golgheterul Interului n-a făcut decât să devieze balonul în plasă (28). 

Apoi, chiar înainte de pauză, trupa lui Scaloni a punctat iar. Degajarea lui Emiliano Martinez a fost recepționată de Lautaro, care a reușit în continuarea fazei o pasă senzațională către Di Maria, pe lângă „vulpoiul” Chiellini. 1 la 1 cu Donnarumma, viitorul jucător al lui Juventus a înscris cu o „scăriță” de efect (45+1). 

+10 FOTO

Italia nu și-a revenit în repriza secundă, când numai intervențiile lui Donnarumma au făcut ca scorul să nu capete proporții umilitoare. Pe rând, Messi, Di Maria și Lo Celso au trecut pe lângă gol. L-a găsit rezerva Dybala la ultima fază!

Chiellini spune adio naționalei

Înlocuit la pauză, Chiellini a jucat miercuri seară ultima partidă în naționala Italiei. Stoperul care se pregătește de o aventură în MLS are 117 selecții pentru „Squadra azzura”, 8 goluri. Euro 2020 e cea mai importantă realizare a legendarului fundaș confundat cu Juventus.

FINAL. Italia - Argentina 0-3

Italia - Argentina, echipele de start

Italia: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson - Barella, Jorginho, Pessina - Bernardeschi, Belotti, Raspadori
Antrenor: Roberto Mancini

Argentina: E. Martinez - Romero, Molina, Otamendi, Tagliafico - De Paul, Rodriguez, Lo Celso - Messi, L. Martinez, Di Maria
Antrenor: Lionel Scaloni

Citește și: 

Regretul lui Messi: „E o mare nebunie că Italia nu va juca în Qatar! Ar fi fost favorită”
FINALISSIMA 2022
Regretul lui Messi: „E o mare nebunie că Italia nu va juca în Qatar! Ar fi fost favorită”
Leo Messi dă cărțile pe față » Interviu amplu despre huiduielile fanilor de la PSG, săgeți spre Real Madrid și un moment incredibil legat de Maradona: „Nu mi se întâmplase niciodată!”
FRANȚA
Leo Messi dă cărțile pe față » Interviu amplu despre huiduielile fanilor de la PSG, săgeți spre Real Madrid și un moment incredibil legat de Maradona: „Nu mi se întâmplase niciodată!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
rapid_bihor
rapid_bihor  •  01 Iunie 2022, 23:53

Tacticizat e doar un cuvant folosit de unii fani PL si Bundesliga pentru a justifica criza cronica de creativitate si fler.

catalynn
catalynn  •  01 Iunie 2022, 22:40

Slabuti rau italienii, ne fac de ras! :-)))

belane
belane  •  01 Iunie 2022, 22:09
Postat de cri5ti pe 01 Iunie 2022, 12:49

fotbalul sud american.. e boem.. fantezist.. jucat din placere.. pe când cel european.. super tacticizat...net superior tactic... care in ultimii ani.. a cam dat campioana mondiala... nu au mai prea scos capul la suprafață sud americanii

Tocmai asta e problema in opinia mea, sud-americanii n-au mai scos capul pe la campionatele mondiale ca nu prea mai au acei jucatori CU PERSONALITATE boemi, fantezisti, cum a spus si cineva mai devreme, multi jucatori sunt inregimentati de tineri in fotbalul european ultra-tacticizat si devin jucatori de sistem iar cand vin la nationala dupa sezoanele lungi si obositoare nu se mai simt in largul lor, nu au coeziune, in trecut un juc. brazilian bun era luat dupa 22-24 de ani, din cauza si limitei la straini, nu puteai sa-i aduci pe toti si nici nu se inventa vreun mostenitor de origine europeana de pe la a cincea generatie din trecut cum se face astazi, prin urmare aveau timp sa se cunoasca si sa joace impreuna fie pe la loturile de tineret fie in campionatul intern mai ales daca nimereau pe la aceeasi echipa. Astazi sunt luati de la copii si juniori, nu prea mai calca pe la selectionatele mici iar multi dintre ei se si pierd. Bine aici vorbim de Brazilia mai mult pentru ca Argentina nu prea a avut acel fotbal boem, sunt apropiati ca stil de italieni dar in ultmii 20 de ani n-au mai avut nici acei fundasi si portari buni de care de regula nu prea duceau lipsa in trecutul indepartat.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează