INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

FOTO Finlanda învinge Muntenegru cu 2-0 și trece pe primul loc în grupa României » Germania și Anglia, egal în derby-ul serii

Finlanda - Muntenegru, liveTEXT pe GSP.ro
Foto:Imago
Finlanda - Muntenegru, liveTEXT pe GSP.ro Foto:Imago

Articol de - Publicat marti, 07 iunie 2022 23:44 / Actualizat miercuri, 08 iunie 2022 01:13

În meciurile de marți din Liga Națiunilor, Finlanda a învins fără emoții Muntenegru, scor 2-0. În derby-ul serii Germania și Anglia au remizat, scor 1-1, în timp ce Italia a învins la limită Ungaria (2-1).

Edi, unde ne duci?! România pierde și în Bosnia și e ultima în grupă » Iordănescu jr., cel mai slab din istorie!
Bosnia - România 1-0
Edi, unde ne duci?! România pierde și în Bosnia și e ultima în grupă » Iordănescu jr., cel mai slab din istorie!

Nu înscrie Pukki, rezolvă Pohjanpalo! Învingătoarea României nici n-a contat la Helsinki

Finlanda, care ne va vizita sâmbătă pe „Giulești”, e noul lider al grupei, după victoria (2-0) cu Muntenegru. Echipa în fața căreia ”tricolorii” nici nu au mișcat sâmbătă la Podgorica a încercat să pună probleme doar după pauză, dar n-a reușit decât un șut pe poartă, fără pericol.

Un sfert de oră în finalul primei reprize i-a fost de ajuns Finlandei pentru a obține prima victorie în grupă și a ne face griji pentru viitoarea confruntare. Cu cinci noi jucători în formula de start față de remiza cu Bosnia-Herțegovina, trupa lui Kanerva s-a distanțat decisiv fără a forța în mod excesiv. O fază cursivă pe partea stângă și alta fixă au făcut diferența într-o partidă în care „Suomi” a dominat la toate capitolele.

Atenție la fazele fixe!

Ambele l-au avut la capătul acțiunii pe Joel Pohjanpalo, atacantul împrumutat de Bayer Leverkusen la Rizespor. Mai întâi, s-a demarcat perfect în careul mic pentru a primi mingea centrată excelent de Pukki, deschis inspirat de Lod, jucătorul retras din ofensivă, unde a evoluat cu Bosnia. 

Apoi, a apărut nemarcat în careu și a reluat din voleu sub bară balonul trimis din lovitură liberă de Lingman. 2-0 din chiar primele două șuturi cadrate, eficiență maximă pentru un adversar ce nu produce multe ocazii. 

Nici n-a fost însă deranjată Finlanda, beneficiara unei apărări cu trei stoperi înalți, medie 1,91m, cu excepția unei lovituri de cap a lui Bećiraj, peste transversală.

+4 FOTO

Apărarea a șomat

Cu avantajul solid asigurat la pauză, gazdele au făcut un joc mai mult de așteptare în mitanul secund și nu și-au mai creat ocazii foarte mari, invitându-i astfel pe muntenegreni să iasă din apărare și să echilibreze disputa. Chiar și așa, mai periculoși au fost tot finlandezii, cu câteva faze „fierbinți” create de Pukki, Niskanen și Ivanov la poarta lui Petkovici. 

Dincolo, tentative timide care n-au produs mare pericol, cu Savicevici și Tomasevici la finalizare, ultimul având unica execuție cadrată. Muntenegru n-a semănat deloc cu versiunea din primul meci și n-a testat cum trebuie apărarea lui Kanerva pentru a-i descoperi slăbiciunile, în afara unor centrări și șuturi fără precizie.

Clasament Liga B, Grupa 3:

EchipăN.r. puncteMeciuri jucate
1. Finlanda42
2. Bosnia42
3. Muntenegru32
4. România02

FINAL » Finlanda - Muntenegru 2-0

Finlanda - Muntenegru, echipe de start: 

Finlanda: Hradecky - Granlund, Ivanov, Vaisanen - Lingman, Niskanen, Lod, Kamara, Jensen - Pohjanpalo, Pukki
Rezerve: Eriksson, Joronen, Alho, Forss, Kallman, Nissila, Schuller, Soisalo, Tenho, Uronen, Vaisanen, Valakari
Antrenor: Markku Kanerva

Muntenegru: Petkovic - M. Vukcevic, Vujacic, Tomasevic, Sipcic - Scekic, Savicevic, Vukotic, Radunovic - Beqiraj, Djuranovic
Rezerve: A. Dragojevic, M. Dragojevic, Balic, Bozovic, Camaj, Haksabanovic, Marusic, Milovic, Mugosa, Sekulic, Vesovic, A. Vukcevic
Selecționer: Miodrag Radulovic

FINAL » Germania - Anglia 1-1

+3 FOTO

Germania - Anglia, echipe de start: 

Germania: Neuer - Schlotterbeck, Rudiger, Klostermann - Hofmann, Gundogan, Kimmich, Raum - Muller, Havertz, Musiala
Rezerve: Baumann, Brandt, Gnabry, Goretzka, Henrichs, Kehrer, Nmecha, Sane, Stach, Sule, Trapp, Werner
Selecționer: Hansi Flick

Anglia: Pickford - Trippier, Maguire, Stones, Walker - Phillips, Rice - Sterling, Mount, Saka - Kane
Rezerve: Pope, Ramsdale, T. Abraham, Trent, Bellingham, Bowen, Coady, Gallagher, Grealish, Guehi, James, Ward-Prose
Selecționer: Gareth Southgate

FINAL» Italia - Ungaria 2-1

Clasament Liga A, Grupa 3:

1. Italia4p
2. Ungaria3p
3. Germania2p
4. Anglia1p

FINAL » Insulele Feroe - Luxemburg 0-1

FINAL » Lituania - Turcia 0-6

Clasament Liga C, Grupa 1:

1.Turcia6p
2. Luxemburg6p
3. Feroe0p
4. Lituania0p

Citește și: 

Scandal monstru la UEFA! Omul din umbră al lui Ceferin, acuzat că a făcut praf finalele Euro, Champions și Europa League: „Din fericire, n-a murit nimeni”
SCANDAL LA UEFA
Scandal monstru la UEFA! Omul din umbră al lui Ceferin, acuzat că a făcut praf finalele Euro, Champions și Europa League: „Din fericire, n-a murit nimeni”
Franța, chin în Nations League » Egal cu Croația lui Modric, după înfrângerea cu Danemarca! Toate rezultatele serii
LIGA NAȚIUNILOR
Franța, chin în Nations League » Egal cu Croația lui Modric, după înfrângerea cu Danemarca! Toate rezultatele serii

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
Nae_4774
Nae_4774  •  07 Iunie 2022, 19:53

Pentru moment (Finlanda-Muntenegru 2-0) se pare că echipa reprezentativă de fotbal a României este mai jalnică decât am apreciat după primul meci...

Hcm27
Hcm27  •  07 Iunie 2022, 19:49

Lume,lume,soro lume,uitați cine a bătut România pe 04.06.2022.E minutul 40 și deja e 2-0 pentru Finlanda.Nea Edy,dacă pierzi și asta seara pleacă singur,nu aștepta *** ***.Pacat,am crezut ca ști limba asta fotbalul.A știut Nea Gigi de ce te-a usuit de acolo.Asa cioban și incult cum este,dar le cam citește cu fotbalul

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează