INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

UPDATE Reacția lui Marius Șumudică, după suspendările primite de el și fiul său: „Nu e oare prea mult?”

Marius Ștefan Șumudică (dreapta), alături de tatăl său
Marius Ștefan Șumudică (dreapta), alături de tatăl său

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 octombrie 2020 11:05 / Actualizat vineri, 23 octombrie 2020 14:15

Marius Ștefan Șumudică, 24 de ani, fiul lui Marius Șumudică (49), antrenorul lui Gaziantep, a fost suspendat un an de Federația din Turcia. Șumudică senior a fost amendat și el cu 3.500 de euro și suspendat 4 etape.

UPDATE, ora 14:10. Reacția lui Marius Șumudică

Decizia de a fi suspendat patru etape mă determină să revin cu câteva precizări. Nu aș fi comentat, dar observ cu dezamăgire că Marius Șumudică nu este analizat ca antrenor de fotbal, ci este ținta unor atacuri sub diferite forme. În primul rând, la meciul cu Trabzon am fost suspendat pentru simplul motiv că i-am strigat arbitrului că a fost penalty. După meci, în raportul oficial, arbitrul chiar recunoaște acest aspect. Doar că am primit direct cartonaș roșu, nu galben, așa cum se procedează. Nu credeți oare că e prea mult? 

În al doilea rând, sunt suspendat patru etape și sunt acuzat că la meciul de la Antalya am dat indicații echipei. Vreau ca oamenii să știe că clubul Antalyaspor nu mi-a asigurat condițiile normale pentru un antrenor în stare de suspendare. În loc să fi urmărit meciul dintr-o lojă sau un spațiu închis, am fost pus în mijlocul tribunei, lângă oamenii din cadrul clubului advers. În afară de a striga din când în când jucătorilor „treziți-vă!” sau alte încurajări pe care le aud din toate gurile la meciurile din contextul pandemiei, nici dacă aș fi vrut n-aș fi putut să emit mesaje către jucători sau staff. Eram, practic, între oficialii de la Antalya. Cum poate crede cineva că mi s-ar fi tolerat să dau indicații și să încalc vreun centimetru de regulament?! 

În final, vreau să trimit un ultim mesaj. Strict fotbalistic. Sunt un antrenor român care a preluat această echipă, practic, de la zero. Statisticile spun că în ultimile 13 etape această echipă construită ca o casă din temelii a pierdut doar un singur meci, pe terenul lui Galatasaray. Chiar dacă poate câștigăm greu, n-am mai pierdut un meci pe teren propriu din luna ianuarie. La meciul de la Antalya, un teren pe care se câștigă teribil de greu, am obținut o remiză deși am jucat o aproape o repriză cu doi oameni mai puțin! Nimeni nu poate afirma că n-am respectat fotbalul din Turcia prin declarațiile oferite aici sau acasă, dar sunt convins că dacă un antrenor turc ar fi dus Gaziantep pe locul 8 în primul sezon de construcție a echipei și ar fi avut cifrele noastre apărea aproape zilnic la televizor și imaginea lui era una deosebită. Marius Șumudică nu dorește asta. Dorește doar să fie analizat și judecat pentru ceea ce realizează ca antrenor de fotbal!

- Marius Șumudică, antrenor Gaziantep

Știrea inițială

Gaziantep l-a înregistrat pe Șumudică Jr. drept antrenor secund la meciul cu Antalyaspor (1-1), deși acesta nu avea licență. 

Fiul antrenorului român a fost suspendat un an în Turcia și amendat cu 100.000 de lire turcești - aproximativ 11.000 de euro. 

Marius Șumudică: „Voi plăti pentru această greșeală”

„Fiul meu a fost trecut din greşeală pe foaie, ca antrenor secund. Nu, el este metodist la Gaziantep. A terminat ASE-ul, acum e anul doi la ANEFS şi a urmat două cursuri pentru funcţia pe care este angajat cu contract legal la Gaziantep. Adică ştie ce face, nu l-am luat aiurea lângă mine. Ce vreau să spun este că nu am încercat nicio clipă să păcălim pe cineva. 

Aia o a fost o greşeală şi mi-o asum, voi plăti pentru ea. Sunt mâhnit de amploarea care s-a dat evenimentelor de la meciul cu Antalyaspor. Eu am cerut o lojă şi nu au avut să-mi dea, aşa că am stat în tribună la acel meci. Am strigat în vreo două rânduri, dar ceva de genul «treziţi-vă», «haideţi să jucăm şi noi». Clubul a făcut recurs la aceste suspendări. Am satisfacţia că mulţi suporteri din Turcia sunt alături de mine, dar asta nu mă va ajuta să stau pe bancă", a declarat Șumudică, potrivit digisport.ro.

Marius Ștefan Șumudică își ajuta tatăl cu datele statistice în Turcia. De asemenea, Șumudică senior a fost amendat și el cu 3.500 de euro și suspendat 4 etape, întrucât le-a dat indicații jucătorilor din tribune, fiind suspendat după eliminarea din meciul cu Trabzonspor (1-1).

Băiatul e cu mine, e metodistul meu. A venit cu CV-ul! Are școală în Portugalia și în Anglia. Are cursuri făcute. Cursuri pe statistică, tot ce înseamnă date. Nu l-am angajat așa, „Hai, bă, vino!”. Pe băiatul meu l-am certat toată viața că stătea până la 3-4 dimineața jucându-se

Știa toți jucătorii, mai bine ca mine. Eram înnebunit! Acum mă ajută enorm. Mă ajută cu datele statistice, cu adversarii. Am câștigat un om. Am mare încredere în el. El îmi dă datele și la antrenamentele mele. Cine face, cum face. Cine și-a atins datele, cine nu. Aveam nevoie de unul în care să am încredere

- Marius Șumudică, la Prietenii lui Ovidiu

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

ȚSKA Sofia contestă victoria lui CFR Cluj: „Ne-au păcălit! Noi am fost mai buni”

Dan Petrescu jubilează: „A fost o victorie mare! În campionatul românesc nu avem așa adversari”

Playtech: BOMBĂ! Ce a spus Monica Pop despre modul în care s-a vindecat Cătălin Botezatu. Mesajul este clar


Comentarii (12)
dakesis
dakesis  •  23 Octombrie 2020, 23:16

Sunculica asta se umfla in piept mereu, e mereu cu gura mare... N-am vazut asa specimen...

121977924980296
Marinescu Johnny  •  23 Octombrie 2020, 16:36
Postat de antalmihai pe 23 Octombrie 2020, 15:30

Nu este prea mult, dimpotriva, e prea putin... acesta era, chiar mai rau, comportamentul tau, si in campionatul Romaniei... iti meriti soarta si o sa urmeze si filfizonul de petrescu care zice ca il vineaza arbitrii...In strainatate, de ce nu face crizele alea, de zici ca e ha....capat???? Amindoi sunteti din acelasi aluat, nu respectati pe nimeni!!! PTIU!

Frustratule critici cei mai buni antrenori romani dupa Mircea Lucescu , mai bine vezi ti de mucii tai saracule de duh ce esti .

antalmihai
antalmihai  •  23 Octombrie 2020, 15:30

Nu este prea mult, dimpotriva, e prea putin... acesta era, chiar mai rau, comportamentul tau, si in campionatul Romaniei... iti meriti soarta si o sa urmeze si filfizonul de petrescu care zice ca il vineaza arbitrii...In strainatate, de ce nu face crizele alea, de zici ca e ha....capat???? Amindoi sunteti din acelasi aluat, nu respectati pe nimeni!!! PTIU!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează