INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPER LIGA EUROPEI

Florentino Perez ripostează: „Parcă aruncasem bomba atomică. Președintele UEFA ne-a jignit și ne-a amenințat”

Florentino Perez, președinte Real Madrid // foto: Guliver/gettyimages
Florentino Perez, președinte Real Madrid // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 22 aprilie 2021 10:57 / Actualizat joi, 22 aprilie 2021 11:03

Florentino Pérez (74 de ani), președintele lui Real Madrid și al Super Ligii Europei, îl acuză pe Aleksander Čeferin (53) pentru riposta agresivă: „Suntem într-o Europă democratică și nu trebuie să ne pună piedici! Nu mă tem de represaliile UEFA!”.

Părăsit de majoritatea aliaților Super Ligii, care n-a rezistat decât 48 de ore, Florentino Pérez a ținut să aibă ultimul cuvânt în războiul cu UEFA. Și a vorbit din nou foarte mult, tot la miezul nopții, despre proiectul „trecut doar în stand-by”, în interviul TV acordat pentru „El Larguero", și a contraatacat, acuzându-l pe Aleksander Čeferin. 

„A acționat de parcă am fi aruncat o bombă atomică. Suntem într-o Europă democratică și nu ar fi trebuit să ni se pună piedici. Dar UEFA a regizat tot acest spectacol surprinzător. Mă simt trist și dezamăgit”.

Florentino Perez: „Nu ne pot suspenda”

Președintele lui Real și al grupului de 12 cluburi ce au eșuat în secesiunea de Champions League s-a mirat de reacția agresivă împotriva competiției exclusiviste propuse: „Eu îmi doresc să avem la UEFA un președinte educat, nu unul care să ne jignească și să ne amenințe cu suspendări. N-am omorât pe nimeni și nu mă tem de represalii, nu au cum să ne interzică să jucăm semifinala cu Chelsea. 

Proiectul nostru, început acum 3 ani, era viabil. Probabil n-am avut timp să îl explicăm foarte bine, dar oricând poate apărea altul similar”.

Florentino Perez atacă UEFA și Liga Campionilor: „Formatul este depășit”

Pérez a insistat pe necesitatea reformei competițiilor europene: „Formatul actual este depășit și nu există interes decât începând din «sferturi», mai devreme nu se mai uită nimeni. Cluburile vor continua să piardă mai mulți bani, peste cele două miliarde, până în 2024 când vrea UEFA să schimbe. Nu mai putem aștepta atâta! 

Banii vin din meciurile bune, de genul Federer - Nadal în tenis, unde există concurență și ce atrag interesul fanilor. Există interesele celor care au privilegii și au manipulat lumea, spunând că noi omorâm fotbalul”.

Câtă vreme nu vom avea o Super Ligă, nu mai poate fi vorba de transferuri galactice, de tipul Haaland sau Mbappé. Nu se va sinucide nimeni dacă nu vine Kylian anul ăsta!

Cele 12 cluburi fondatoare strâng împreună două miliarde de fani, jumătate din cei pasionați de fotbal în lume. Nu există altă soluție pentru a recupera pierderile, murim altfel.
- Florentino Pérez, președinte Real Madrid

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Președintele UEFA, atac la Florentino Perez în direct la TV: „Există șanse ca Real Madrid - Chelsea să nu se mai joace!”

Dennis Man, „cuminte” în Juventus - Parma » Ce note le-a acordat presa din Italia celor doi români

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (53)
1223953254372879
Alexandru Cristian Vasile-Bugarin  •  23 Aprilie 2021, 06:00

Perez e un excrement puturos.

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  22 Aprilie 2021, 22:24
Postat de Mihnea Iorga pe 22 Aprilie 2021, 14:42

Nu poti sa introduci astfel de criterii in 2021. Asa cum tu esti liber sa te duci sa lucrezi la Malmo, Bratislava ori Paris, fara ca angajatorul sa aiba vreo restrictie legata de numarul strainilor, la fel si fotbalistii sunt liberi sa evolueze unde doresc.

de acord ca nu poti ingradi dreptul la libera circulatie a fortei de munca! dar pe de alta parte, nu ma poate obliga nimeni pe mine, angajator, sa te iau mecanic doar pentru ca tu vrei sa ai experienta si sa ajungi sa lucrezi la Ferrari sau doar pentru faptul ca ai o diploma! atat timp cat Uefa se impotriveste ca echipele care nu participa sub sigla uefa la competitiile organizate de Uefa, nu ii poti obliga sa o faca doar invocand libera circulatie a fortei de munca! vrei sa joci in superliga, ok, dar nu mai participi la turnee organizate de uefa! fie ele cl sau competitii internationale! adica vrei sa lucrezi la vecin, foarte bine! nu am nimic impotriva! dar nu veni sa lucrezi la mine cand vezi ca e rost de castig! problema este statutul forurilor internationale uefa si fifa! ele sunt stat in stat si aparent nu raspund in fata nimanui! adica de ce sa nu sunt, in paralel cu competitiile uefa si alte competitii organizate de alte foruri? pentru ca ele detin monopol pe tot ce inseamna fotbal!

103200988459431
Petrescu Eugen  •  22 Aprilie 2021, 20:12

Sigur! Si ce va opreste daca aveti un plan atat de grozav? Jucati 100 de jocuri pe luna Real-Barcelona si o sa va rupeti in profituri.....sau o sa adormiti telespectatorii cu marele voastre meciuri. Merita incercat. Daca va iasa bine, daca nu macar am scapat de niste incezuti.

Vezi toate comentariile (53)
Comentează