INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

VIDEO EXCLUSIV Dezvăluirile atacantului român care a ratat transferul vieții cu un an înainte ca echipa să câștiga Liga Campionilor: „Am stat 10 zile”

Articol de - Publicat luni, 14 septembrie 2020 14:00 / Actualizat luni, 14 septembrie 2020 15:27

Florin Axinia (46 de ani) a fost prezent la GSP LIVE și a povestit cum a ratat șansa unui transfer la Borussia Dortmund, cu un an înainte ca nemții să câștige Liga Campionilor.

Fost atacant la Ceahlăul și FC Național, Axinia a dezvăluit că în 1996, cu un an înainte ca Borussia să câștige Liga Campionilor, a fost în probe în Germania, dar transferul nu s-a realizat. 

VIDEO Axinia putea prinde transferul carierei la Borussia: „Nu știu de ce nu s-a mai concretizat”

- Știu că ai fost în probe la Borussia Dortmund în 1996, la 22 de ani. Cum ai ajuns acolo?
- Borussia era un club mare, peste un an a luat Liga. Aveam un impresar german atunci, m-a prezentat întâi la Fortuna Sittard. Cei de acolo m-au plăcut. Am fost aproape de un transfer la ei, dar nu m-a lăsat Ștefan să merg. Trebuia să ne întoarcem în țară peste o săptămână, am rămas în Germania…

 

- Și te-a căutat Dortmund?
- Întâi am fost la antrenamentele lui FC Koln. Juca Dorinel Munteanu acolo. Antrenor era Morten Olsen și am aflat după aia că și el m-a vrut după ce m-a văzut la antrenamente. Mi-a zis asta impresarul. În fiecare zi, după antrenament, Olsen cerea să ia masa cu mine, cu impresarul și cu Gheorghe Ștefan. Ulterior, Olsen a plecat la Copenhaga și am înțeles că a trimis și atunci o ofertă pentru mine. Dar nimic…

-Ceahlăul nu voia să te dea…
- În vara aia, am avut vreo patru-cinci oferte și nu s-a făcut nimic. La un moment dat, eram sătul, însă m-a sunat Nașu (n.r. - Gheorghe Ștefan) și mi-a zis: „Vezi că mergi în probe la Dortmund!”. Nu mi-a venit să cred, nici nu am vrut să plec. Eram sătul de probe, dar ma mers și am stat aproape 10 zile. Am dat și două goluri într-un amical. Nu cred că m-am făcut de râs. Nu știu de ce nu s-a făcut transferul, am înțeles că ei aveau nevoie de un jucător cu experiență, se accidentase Chapuisat. L-au adus pe Ruben Sosa. 

- Ottmar Hitzfeld era antrenor, nu?
- Da, dar am observat atunci ceva interesant. Cam totul era decis de căpitanul echipei, Mathias Sammer. Cam el era antrenorul. El făcea totul. Foarte mare jucător. 

 

- Când Dortmund a luat Liga peste un an, te-ai gândit vreo secundă cum ar fi fost să fii și tu acolo?
- Visam, da. Chiar m-am gândit la finală. A fost o șansă, dar important e că am fost acolo și am văzut ce înseamnă fotbalul adevărat. 

„Gheorghe Ștefan nu mai are legătură cu Ceahlăul”

Axinia a vorbit și despre nașul său, Gheorhge Ștefan, fost președinte la Ceahlăul, și despre situația clubului din Piatra Neamț.

VIDEO EXCLUSIV Dezvăluirile atacantului român care a ratat transferul vieții cu un an înainte ca echipa să câștiga Liga Campionilor: „Am stat 10 zile”
Florin Axinia

- Cu Ceahlăul ce se mai întâmplă? Nașul tău, Gheorghe Ștefan, mai are treabă cu clubul?
- Ceahlăul încearcă să promoveze din Liga 3. Nașu’ nu mai are treabă cu clubul. Sincer, nu mai știu multe despre el, nu l-am mai văzut pe la stadion. Acolo ne întâlneam, nu mai ținem legătura. Noi am avut unele conflicte pe când jucam…

-De ce?
- Au fost niște neînțelegeri. Cred că mai mult m-a afectat decât m-a ajutat relația mea de rudenie cu el. Nu vreau să dezvolt. E legat de transferuri, dar l-am înțeles. Echipa trebuia să rămână în prima ligă, iar dacă eu plecam ar fi fost nevoit să cheltuiască mult pentru un jucător de aceeași valoare. Pentru el, era mai bine să rămân.

VIDEO Craioveanu i-a suflat titlul de golgheter lui Axinia în 1995: ”A dat nouă goluri în ultimele două etape ”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

GSP LIVE FCSB, scoasă din lupta la titlu din Liga 1: „Depinde cine face echipa și schimbările”

EXCLUSIV Revin fanii pe stadioane? Ministrul Nelu Tătaru anunță: „Trebuie să se facă într-un context epidemiologic cu stabilitate”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează