INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

EXCLUSIV Antrenorul român și-a reziliat contractul în Arabia Saudită și acuză: „Conducerea mi-a băgat jucători pe gât”

Florin Motroc
Florin Motroc

Articol de - Publicat duminica, 15 octombrie 2023 16:16 / Actualizat duminica, 15 octombrie 2023 16:43

Florin Motroc (56 de ani) și-a încheiat rapid aventura din Arabia Saudită. Tehnicianul s-a despărțit de Al Najmah SC după numai 4 etape.

Promovată la sfârșitul sezonului trecut în Liga a 2-a din Arabia Saudită, Al Najmah SC l-a numit în iunie pe Florin Motroc antrenor, care semnase pe un sezon. 

România - Andorra 4-0 » Ne-am trezit lideri! Joaca de copii de pe Arena Națională plus egalul miraculos din Elveția ne-au propulsat în fruntea grupei
România - Andorra 4-0
România - Andorra 4-0 » Ne-am trezit lideri! Joaca de copii de pe Arena Națională plus egalul miraculos din Elveția ne-au propulsat în fruntea grupei

Totuși, fostul mijlocaș de la Rapid nu a rezistat mult pe banca saudiților, plecând după numai 4 etape în care a înregistrat o victorie, două egaluri și o înfrângere. Printre cauzele despărțirii, Motroc a acuzat faptul că i s-au impus anumiți jucători de către conducere, fiind transferați fără acceptul său, dar și faptul că era neplătit de 3 luni.

Florin Motroc: „Conducerea mi-a băgat jucători pe gât”

„Am revenit acasă, am reziliat recent contractul din Arabia Saudită. Am avut o experiență total nepotrivită. Nu s-au aliniat astrele din păcate. Dacă știam că voi da de anumite lucruri care nu mă vor lăsa să antrenez în liniște nu mă duceam. Am avut speranțe mari, am avut toată încrederea pe care mi-au transmis-o ei. 

Dar, din păcate, una a fost ce mi-au transmis ei prin telefon în discuțiile avute și alta a fost atunci când am semnat și am ajuns acolo. Am ajuns într-o situație în care a trebuit să ne dăm mâna, am rămas prieteni, dar am renunțat. Se mergea într-o situație ciudată și nu sunt genul să lucrez undeva unde nu mă simt confortabil. Prefer să plec. 

Au fost probleme cu jucătorii pe care mi i-au băgat pe gât. Eu am vrut niște jucători în vară și mi s-a garantat când am semnat că eu voi aduce 2-3 jucători sau că orice fotbalist care va fi adus nu va fi semna decât dacă voi da eu ok-ul. Când am ajuns acolo erau semnați deja 4 fotbaliști din 7, dintre care 2 dintre ei nu se potriveau deloc cu ce voiam eu. 

Apoi mi-au mai adus 2 brazilieni. Eu am făcut alte propuneri, văzusem 100 de jucători în vară și erau variante și mai ieftine și mai scumpe, dar ei au ales să aducă ce vor ei fără să țină cont de mine. Iar eu am suferit în campionat. Jucătorii străini au venit târziu. Am avut un algerian, fundașul central, care a venit cu 5 zile înainte de prima etapă. Ceilalți brazilieni au venit cu două săptămâni înainte.

- Florin Motroc, antrenor

Florin Motroc: „Eram neplătit de 3 luni!”

„Pregătirea nu s-a făcut cum trebuie pentru că unii erau la un nivel, alții la alt nivel, alții erau sub nivelul mării. Am intuit că voi avea un început de campionat foarte delicat. Și s-a adeverit ce am spus. Am avut două meciuri de egalitate, am bătut un meci, iar altul l-am pierdut. 

Toate astea au dus la o discuție că echipa are ghinion, apropo de ce i s-a întâmplat și lui Neagoe pe la Craiova. Jucam bine, aveam ocazii mari, dar echipa capitula după minutul 60 tocmai din cauza acestui aspect fizic. Nu aveam rezerve, saudiții erau foarte modești. În momentul în care schimbam străinii care nu mai puteau era greu să mai ținem de rezultat. 

Am condus de două ori în două meciuri și am fost egalați, penultimul meci l-am câștigat cu șansă. Le-am explicat situația, le-am zis că echipa va arăta altfel după o lună, când se va uniformiza nivelul de pregătire al jucătorilor care au venit mai târziu, dar acolo sunt și alte interese, sunt și sume de bani, comisioane, impresari și nu au răbdare. 

Nu ne plătiseră de 3 luni de zile, aveau datorii și la noi staff-ul și la jucători și am decis să plec. Trebuie să plătească ce au de plătit, au să ne dea și niște despăgubiri pentru rezilierea de contract. Aștept să văd când se vor achita, dacă nu probabil voi merge la FIFA dacă nu achită până la sfârșitul lunii”, a mai spus Motroc. 

Citește și : 

Fratele lui Edi Iordănescu a marcat în victoria clară obținută de CS Dinamo în Liga 3 » Meciul s-a disputat în „Ștefan cel Mare”, cu Florin Bratu și Ionel Dănciulescu printre spectatori
CS DINAMO - CS PĂULEȘTI 5-1
Fratele lui Edi Iordănescu a marcat în victoria clară obținută de CS Dinamo în Liga 3 » Meciul s-a disputat în „Ștefan cel Mare”, cu Florin Bratu și Ionel Dănciulescu printre spectatori
Transfer incredibil în România! „M-au cumpărat pe un vagon de tablă!” + poveste genială cu Ioanițoaia: „Nu se poate, domne! Cum, ochelaristul?!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Transfer incredibil în România! „M-au cumpărat pe un vagon de tablă!” + poveste genială cu Ioanițoaia: „Nu se poate, domne! Cum, ochelaristul?!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează