INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  STRANIERI

Ce performanță! Florin Niță și Radu Drăgușin, incluși în echipa etapei în Cehia și Serie B

Articol de - Publicat miercuri, 08 martie 2023 10:59 / Actualizat miercuri, 08 martie 2023 10:59

În mare formă pentru națională. Florin Niță (35 de ani, Pardubice) și Radu Drăgușin (21, Genoa) au fost iar printre cei mai buni în ultima rundă din prima liga cehă și Serie B italiană.

Dintre cei 25 de stranieri convocați pe lista preliminară la națională pentru „dubla" cu Andorra și Belarus din preliminariile CE 2024 ies în evidență în ultimele săptămâni doi jucători, care revendică un post de titular în echipa lui Edi Iordănescu. 

Ambii au prins echipa etapei din week-end-ul trecut și strâng aprecieri pozitive în presă și laude din partea fanilor.

Transfer de ultim moment în Superligă » Fostul câștigător al Cupei Belgiei a ajuns în România
TRANSFER
Transfer de ultim moment în Superligă » Fostul câștigător al Cupei Belgiei a ajuns în România

Florin Niță, a primit nota 1, adică excelent

Florin Niță a primit nota 1 (excelent) pentru evoluția la Pardubice în remiza (1-1) cu Baník Ostrava, meci în care numai în prima repriză a reușit cinci parade. 

Transferul de la Sparta Praga, unde era trecut pe linie moartă, i-a prins bine. Fostul FCSB-ist a revigorat-o pe „lanterna roșie" din Cehia, care a izbutit să urce o poziție, prelungindu-și seria invincibilă la 4 partide. E a treia etapă consecutivă în care figurează în echipa ideală!

7 goluri primite în 6 etape de Florin Niță

4,7 la sută dintre cei peste 1.200 de suporteri ce au votat în sondajul făcut de sport.cz l-au ales pe Florin Niță omul rundei, după Jan Kuchta (Sparta) și Jan Matoušek (Bohemians). 

Florin a primit doar șapte goluri în șase meciuri din 2023 în campionat, jumătate din media defensivă a echipei în 2022 (2,44), și a contribuit la 9 puncte acumulate. Nu a pierdut decât cu Slavia, campioana și liderul la zi, și a închis buturile numai cu Mladá Boleslav (1-0), dar s-a remarcat constant prin prestațiile sale și și-ar putea recupera locul în tricoul „tricolor".

Radu Drăgușin, atras de ofensivă

Radu Drăgușin a mai fost desemnat în formația ideală a etapei de către Lega B și în urmă cu o săptămână (Moruțan a fost ales și el), după golul marcat cu SPAL (3-0). 

A devenit un specialist al fazelor fixe, începând să simtă atracția porții, fără a neglija faza defensivă, în care rămâne atent, sigur și ordonat. Nu întâmplător, Genoa are a doua cea mai ermetică apărare din Serie B și are patru meciuri din ultimele cinci cu ZERO goluri primite.

Florin ne oferă șansa de a face puncte în fiecare meci, în principal datorită calmului său. Este foarte experimentat și a calmat întreaga apărare, care este una tânără 
- Radoslav Kováč, antrenor Pardubice

3 goluriîn 28 de meciuri (27 ca titular) la Genoa are Radu Drăgușin în acest sezon din Serie B. Mereu a deschis scorul pentru Grifon

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

A treia cea mai rapidă eliminare din istoria Serie A îl va costa o avere: „Nu scapă de o amendă mare”

Dezgustător! Antrenor dat afară din Ligue 1 după o remarcă oribilă: „Toți am atins fete”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
lulu
lulu  •  08 Martie 2023, 16:01

Florin Niță omul rundei, după Jan Kuchta (Sparta) și Jan Matoušek.Musieu Scorpie,cum naiba mai vine și asta?Ori e omul rundei ori al treilea ,după ăia doi.Logica de fer.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close