INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHINA

Florin Pârvu, antrenor în China, vorbește despre coronavirus: „Totul s-a închis! Nu știm când revenim”

Articol de GSP - Publicat luni, 03 februarie 2020 19:08

Florin Pârvu (44 de ani), antrenor principal la echipa U19 a lui Henan Jianye, din China, se află în prezent în România și așteaptă vești despre situația din China, țară afectată de coronavirus.  

Epidemia de pneumonie virală din China, coronavirusul, a înspăimântat lumea întreagă. În Țara Marelui Zid au murit până acum 259 de oameni, dar numărul persoanelor contaminate se ridică la peste 11.000. Au apărut cazuri de îmbolnăvire în peste 20 de țări.

Florin Pârvu a povestit ce informații are din țara în care muncește și spune că nu știe când se va putea întoarce acolo.

„Am terminat un prim stagiu de pregătire în China, după care m-am întors în România pe 23-24 ianuarie, chiar înaintea Anului Nou chinezesc. Și acum s-a închis tot! Nu mai intră nimeni, nu mai iese nimeni. Noi trebuia să mergem în Thailanda, într-un cantonament, dar s-a anulat. A rămas să fim anunțați după 5 sau 10 februarie.

Eu sunt în provincia Henan, unde sunt vreo sută de milioane de locuitori. S-au depistat câteva cazuri, dar nu e ceva foarte grav. Prăpăd a fost la Wuhan, un important nod de legătură pentru întreaga Chină. Sunt 10-11 milioane de oameni închiși în acel oraș.  Wuhan e cam la 3 ore distanță de orașul meu, Zhengzhou, de mers cu trenul de mare viteză. Nu suntem chiar foarte aproape. 

S-a anulat startul campionatului primei divizii, care trebuia să înceapa pe 23 februarie, apoi și debutul sezonului la juniorii. Trebuia să începem pe 5 martie. Ni s-a transmis că vom fi informați de la club când ne putem întoarce. Nu se mai antrenează nimeni pe-acolo!”, a comentat Pârvu pentru Libertatea.

Citește și:

Campionatul din China, oprit de coronavirus » Federația chineză a suspendat toate meciurile din 2020 pe o perioadă nedeterminată!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
deusdat
deusdat  •  03 Februarie 2020, 23:16

Teamă mi-e că n-o să mai aibă la ce să se întoarcă.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează